Recepten Recepten Breng De Basis naar je bord: 3 eenvoudige plantaardige recepten Voor een plantaardige versie van kookboek De Basis nam foodfotograaf Tony Le Duc Pieter-Jan Lint onder de arm, Vlaanderens meest getalenteerde plantaardige chef. Wij bemachtigden drie exclusieve recepten, van vegan mousselinesaus tot een plantbased amandelgebakje.
Recepten Recepten Heimwee naar vakantie: 35 recepten als antidotum Op de drempel van het nieuwe schooljaar alweer het gevoel dat je wel een pauze kunt gebruiken? Met deze 35 recepten hou je de vakantie nog even vast. Dat is minstens een opkikker voor elke septemberdag…
Recepten Recepten Maak van je diner een defilé: 3 recepten van restaurant Matobar Bij restaurant Matobar, uitgebaat door het voormalige duo achter modelabel Des Hommes, proef je van je Italiaanse comfortfood op hoog niveau. Met deze drie recepten breng je elegante eenvoud van de bovenste plank naar je eigen eettafel.
De zomer in een rolletje: zo maak je rijstnoedelrolls Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: rijstnoedelrolls, perfect als lichte lunch of om mee te nemen voor een picknick.
Recepten Recepten Aftellen tot de lunch: 30 recepten voor de volwassen brooddoos Het einde van de zomervakantie is niet bepaald iets om naar uit te kijken. Een goed gevulde lunchbox om 12 uur is dat wel. Sandwiches, pistolets, wraps, quiches en omeletten: 30 recepten voor een brooddoos die de brute overgang van vakantie naar kantoor wat kan verzachten.
Recepten Recepten Brood op de bank: 3 recepten voor warme thuisbakkers Heerlijk: een deel van het weekend (of de week) besteden aan mengen, kneden, laten rijzen, in de oven schuiven en de warme geur opsnuiven…
Recepten Recepten Super zucchine: 35 recepten met courgette Wie ze in de tuin heeft, weet: eens het seizoen van de courgette goed vertrokken is, is er geen houden meer aan. Gelukkig is de groente multi-inzetbaar. Pasta, taartjes, soepen en salades, in een hoofd- of bijrol: met deze recepten krijg je die truckload aan courgette makkelijk verwerkt.
Culinair Culinair Vegan koken zonder verspilling: nieuw kookboek van Instagramchef Max La Manna uitgetest Deze zomer test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: 'You Can Cook This!' van vegan chef en Instagramsensatie Max La Manna.
Recepten Recepten Maak de zomer goed: 60 gerechten met tomaat Een topzomer zal het niet meer worden, maar een zomertopper als tomaat brengt toch een beetje de zon op je bord. Eet ze nu de vele soorten op hun lekkerst zijn, puur of in een van deze gerechten met tomaat.
Recepten Recepten Taco, tortilla of tequila? 45 Mexicaanse recepten Mexicaanse gerechten zijn bij ons weliswaar minder bekend dan Italiaanse of Chinese recepten, maar ze zijn bezig aan een opmars. Maak kennis met de Mexicaanse keuken.
Recepten Recepten International Beer Day op z’n Belgisch: 30 recepten met bier De eerste vrijdag van augustus vraagt traditioneel om een frisse pint. Wij vieren deze International Beer Day echter in de keuken, met een van deze dertig recepten met bier.
Recepten Recepten Koken met komkommer: 65 recepten De zomer is een maand ver en dus zitten we volop in de komkommertijd. Ook letterlijk: tussen juli en september kun je komkommers plukken van eigen kweek. Zin om er meer mee te doen? Deze recepten met komkommer geven dat schijfje in de gin-tonic het nakijken.
Recepten Recepten Retro maar hou het fris: 40 recepten voor de koude schotel Een koud buffet is perfect bij hoge temperaturen en wanneer je een barbecue of tuinfeest op de planning hebt staan. Daarom: meer dan 40 recepten voor de usual suspects bij een koude schotel.
Culinair Culinair Het 'Pasta Grannies'-kookboek uitgetest: wat kan je zoal leren van een Italiaanse nonna? Deze zomer test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: ‘Pasta Grannies’, het tweede kookboek van de gelijknamige YouTube-reeks. Authentieke recepten van Italiaanse nonna’s? Sì, per favore.
Recepten Recepten Kom uit je schelp: 65 recepten met mosselen Half juli start het mosselseizoen… Hoog tijd om wat recepten met mosselen op te diepen zodat je goed voorbereid in de startblokken staat. Van avocado tot zeetong: dit zijn de beste combinaties voor de komende maanden.
Recepten Recepten Bol vol: 35 recepten met meloen Meloenen hebben de neiging nogal groot uit te vallen. Dus wat als aan die kleine trek is voldaan en je nog niet eens halfweg zit? Verwerken, natuurlijk, met een van deze 35 recepten met meloen.
Grote groene salade met fetacrème en gepekelde venkel Een heerlijke zomerse salade die in een mum van tijd klaar is.
Recepten Recepten Aan de nieuwe patatjes: 20 recepten voor aardappelsalade Misschien wel een van de meest onderschatte gerechten want: ideaal bij de barbecue, als (meeneem)lunch of op een koude schotel. Met de primeuraardappelen vers in het rek, zou het dan ook zonde zijn om niet een van deze recepten voor aardappelsalade uit te proberen.
Op je weekendmenu: fish-and-chips, de Tokio-remix Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week geven we een oer-Engelse klassieker een originele twist door zoete aardappelen als tempura te bereiden en ’m met twee Japanse sausjes te serveren.
Een koud kunstje: zo maak je de lekkerste gazpacho Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor gazpacho. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Recepten Recepten Tutti frutti: 40 gerechten met zomerfruit De zomer brengt kersen, frambozen en bessen in alle kleuren die houden van de zon. Zomerfruit is lekker op zich of in een van deze gerechten, zoet maar ook hartig.
Recepten Recepten Kopje ijsthee? 3 verfrissende recepten Nu de warme dagen zich eindelijk aandienen is het seizoen van de ijsthee weer aangebroken. Drie bijzondere smaken voor wie zin heeft in een experiment.
Smakelijk allemaal! Zo maak je challa, het gevlochten sabbatbrood Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: challa, traditioneel Joods gevlochten sabbatbrood.
Recepten Recepten Beter buiten: 60 recepten voor een picknick Een eetfestijn al fresco met het mooiste uitzicht, in het leukste gezelschap? Geen toprestaurant dat de USP’s van een picknick evenaart. Pak je mand en selecteer je favoriete gerechten. Met deze recepten wordt het leven toch picknick.
Recept: stracchino met opgelegde perziken en rauwe ham Omdat er meer is dan pasta en pizzapunten, brengen we de zon naar je bord met dit lichte en lekkererecept, rechtstreeks uit Italië. Buon appetito!
Recht uit Italië: recept voor gegrilde garnalen met krokante komkommer-pomelosalade Omdat er meer is dan pasta en pizzapunten, brengen we de zon naar je bord met dit lekker en licht recept, rechtstreeks uit Italië. Buon appetito!
Sardinië met Belgische flair: fregola met witte asperges Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een romige, vegetarische variant op een klassiek pastagerecht uit Sardinië.
Recepten Recepten Smeulend verlangen: 60 recepten voor de barbecue Leg een keer wat anders op de rooster dan een kippenbout en wat worstjes. Met meer dan 60 recepten voor de barbecue kaap je zo de titel van grillmaster weg. De keuze is ruim: vlees, vis of veggie en zelfs dessert - om een zomer lang te variëren.
Geslaagde snack: mangosalade met zelfgemaakte beef jerky Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: beef jerky, de Amerikaanse snack bij uitstek. Stevig gekruid, gedroogd rundvlees dat perfect samengaat met een pittige mangosalade.
Recepten Recepten Van confituur tot cocktail: 60 recepten met aardbei Een paar zonnige lentedagen en de aardbeien blozen als de verbrande schouders van je collega. Wat de aardbeien betreft, is dat goed nieuws voor wie van fruitige gerechten houdt. Van puur natuur tot Michelin-waardige bordjes: kies uit 60 recepten met aardbei.
Fris en fruitig: aardbeiengranité met slagroom Na een winter lang smachten is het zover: de aardbeien zijn gearriveerd. Het is heerlijk om er een ijskoude granité mee te maken.
Okonomiyaki met een twist: modanyaki Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Japanse okonomiyaki. In plaats van de klassieke versie uit Osaka, stellen we een variant voor met sobanoedels, de modanyaki.
De smaak van Normandië: kip uit de Auge-vallei Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze Franse klassieker zit al 25 jaar in haar repertoire.
Recept voor luie fijnproevers: auberginerijstkom Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Voor deze auberginerijstkom haalde ze inspiratie op Instagram.
Het ultieme go-to-recept van Nathalie Le Blanc: citroenpasta Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze citroenpasta is haar go to recept op dagen dat ze geen zin heeft om te koken.
Recepten Recepten Mondje Spaans: 50 recepten uit de Spaanse keuken Duurt het aftellen naar zomer net iets te lang? Deze recepten uit de Spaanse gastronomie nemen je zó mee op vakantie. Van albóndigas tot zarzuala: lees de ingrediënten luidop met je beste tongval, plop de cava open en waan je aan je favoriete costa.
Griekenland op het bord: pasta saganaki Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze pasta saganaki heeft Griekse allures.
Recepten Recepten Reuze garnaal: 50 recepten met scampi Met look, gefrituurd, op Oosterse wijze, in salades of met een pikant sausje… Belgen zijn fan van de reuzengarnaal en gaan er dan ook creatief mee aan de slag. Zin om te variëren? Dan zijn hier 50 recepten met scampi ter inspiratie.
Sla de kikkererwten eens over: falafel van rode linzen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: falafel op basis van rode linzen in plaats van de traditionele kikkererwten.
Recepten Recepten Dol op de dip: 28 recepten voor en met hummus Haal de kikkererwten boven want op 13 mei is het International Hummus Day. Geen beter gezelschap voor eindeloze apero’s, barbecues en gezellige zomeravonden dan de dip der dips. Met deze recepten voor hummus (en gerechten om ‘m in te verwerken) maak je vrienden!
Vergeet taart: bak eens verjaardagskoekjes van Alison Roman 'Niet iedereen is in staat om een verjaardagstaart uit de oven te toveren', schrijft Alison Roman in haar nieuwe boek Zoet genoeg. 'Laat me je dan voorstellen aan deze koekjes. Ze smaken als een verjaardagstaart, zijn binnen een halfuur klaar en de driehoekjes zien er superleuk uit met een kaarsje erin.'
Citroenroomtaart met zeezout van Alison Roman: de perfecte balans tussen zoet, zuur én zout Met dit recept toont toonaangevende chef Alison Roman ons dat citroentaart en meringue geen onafscheidelijk duo hoeven te zijn. Integendeel, ze bewijst dat een huwelijk van citroen met grof zeezout en room een veel betere combinatie is.
Hartig baksel: Alison Romans taart met gekaramelliseerde uien en ansjovis Zelfs in haar nieuwste dessertboek konden enkele hartige recepten niet ontbreken, vond Alison Roman. Er moest toch iets met haar kenmerkende ansjovis in?
Mabo-aubergine uit de magnetron Deze mabo-aubergine is makkelijk en snel te maken en bovendien ontzettend smaakvol. Perfect voor op een luie weekavond!
Rijst met surimikrab, mais en lente-ui Surimi kan best lekker zijn, als je maar weet hoe je het moet gebruiken. Dat toont Tim Anderson met dit recept voor rijst met surimikrab, mais en lente-ui. Het is klaar in een handomdraai en je hoeft er bovendien maar één pot voor vuil te maken.
Salade van soba, peultjes en dragon met wortel-misodressing Hoewel dragon eigenlijk niet gebruikt wordt in de Japanse keuken, bewijst Tim Anderson met dit gerecht dat daar best verandering in zou mogen komen.