Recht uit Italië: recept voor gegrilde garnalen met krokante komkommer-pomelosalade Omdat er meer is dan pasta en pizzapunten, brengen we de zon naar je bord met dit lekker en licht recept, rechtstreeks uit Italië. Buon appetito!
Sardinië met Belgische flair: fregola met witte asperges Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een romige, vegetarische variant op een klassiek pastagerecht uit Sardinië.
Recepten Recepten Smeulend verlangen: 60 recepten voor de barbecue Leg een keer wat anders op de rooster dan een kippenbout en wat worstjes. Met meer dan 60 recepten voor de barbecue kaap je zo de titel van grillmaster weg. De keuze is ruim: vlees, vis of veggie en zelfs dessert - om een zomer lang te variëren.
Geslaagde snack: mangosalade met zelfgemaakte beef jerky Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: beef jerky, de Amerikaanse snack bij uitstek. Stevig gekruid, gedroogd rundvlees dat perfect samengaat met een pittige mangosalade.
Recepten Recepten Van confituur tot cocktail: 60 recepten met aardbei Een paar zonnige lentedagen en de aardbeien blozen als de verbrande schouders van je collega. Wat de aardbeien betreft, is dat goed nieuws voor wie van fruitige gerechten houdt. Van puur natuur tot Michelin-waardige bordjes: kies uit 60 recepten met aardbei.
Fris en fruitig: aardbeiengranité met slagroom Na een winter lang smachten is het zover: de aardbeien zijn gearriveerd. Het is heerlijk om er een ijskoude granité mee te maken.
Okonomiyaki met een twist: modanyaki Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Japanse okonomiyaki. In plaats van de klassieke versie uit Osaka, stellen we een variant voor met sobanoedels, de modanyaki.
De smaak van Normandië: kip uit de Auge-vallei Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze Franse klassieker zit al 25 jaar in haar repertoire.
Recept voor luie fijnproevers: auberginerijstkom Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Voor deze auberginerijstkom haalde ze inspiratie op Instagram.
Het ultieme go-to-recept van Nathalie Le Blanc: citroenpasta Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze citroenpasta is haar go to recept op dagen dat ze geen zin heeft om te koken.
Recepten Recepten Mondje Spaans: 50 recepten uit de Spaanse keuken Duurt het aftellen naar zomer net iets te lang? Deze recepten uit de Spaanse gastronomie nemen je zó mee op vakantie. Van albóndigas tot zarzuala: lees de ingrediënten luidop met je beste tongval, plop de cava open en waan je aan je favoriete costa.
Griekenland op het bord: pasta saganaki Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc bundelt in Tafel voor één haar favoriete koken-voor-één-recepten. Deze pasta saganaki heeft Griekse allures.
Recepten Recepten Reuze garnaal: 50 recepten met scampi Met look, gefrituurd, op Oosterse wijze, in salades of met een pikant sausje… Belgen zijn fan van de reuzengarnaal en gaan er dan ook creatief mee aan de slag. Zin om te variëren? Dan zijn hier 50 recepten met scampi ter inspiratie.
Sla de kikkererwten eens over: falafel van rode linzen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: falafel op basis van rode linzen in plaats van de traditionele kikkererwten.
Recepten Recepten Dol op de dip: 28 recepten voor en met hummus Haal de kikkererwten boven want op 13 mei is het International Hummus Day. Geen beter gezelschap voor eindeloze apero’s, barbecues en gezellige zomeravonden dan de dip der dips. Met deze recepten voor hummus (en gerechten om ‘m in te verwerken) maak je vrienden!
Vergeet taart: bak eens verjaardagskoekjes van Alison Roman 'Niet iedereen is in staat om een verjaardagstaart uit de oven te toveren', schrijft Alison Roman in haar nieuwe boek Zoet genoeg. 'Laat me je dan voorstellen aan deze koekjes. Ze smaken als een verjaardagstaart, zijn binnen een halfuur klaar en de driehoekjes zien er superleuk uit met een kaarsje erin.'
Citroenroomtaart met zeezout van Alison Roman: de perfecte balans tussen zoet, zuur én zout Met dit recept toont toonaangevende chef Alison Roman ons dat citroentaart en meringue geen onafscheidelijk duo hoeven te zijn. Integendeel, ze bewijst dat een huwelijk van citroen met grof zeezout en room een veel betere combinatie is.
Hartig baksel: Alison Romans taart met gekaramelliseerde uien en ansjovis Zelfs in haar nieuwste dessertboek konden enkele hartige recepten niet ontbreken, vond Alison Roman. Er moest toch iets met haar kenmerkende ansjovis in?
Mabo-aubergine uit de magnetron Deze mabo-aubergine is makkelijk en snel te maken en bovendien ontzettend smaakvol. Perfect voor op een luie weekavond!
Rijst met surimikrab, mais en lente-ui Surimi kan best lekker zijn, als je maar weet hoe je het moet gebruiken. Dat toont Tim Anderson met dit recept voor rijst met surimikrab, mais en lente-ui. Het is klaar in een handomdraai en je hoeft er bovendien maar één pot voor vuil te maken.
Salade van soba, peultjes en dragon met wortel-misodressing Hoewel dragon eigenlijk niet gebruikt wordt in de Japanse keuken, bewijst Tim Anderson met dit gerecht dat daar best verandering in zou mogen komen.
Slurpen verplicht: zo maak je Japanse shoyu ramen Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor Japanse ramen. Het resultaat van zijn smaakvolle queeste vind je hier.
Vis met pit: groene curry van zeeduivel Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: zeeduivel op z’n best, op smaak gebracht met een groene curry.
Recepten Recepten Fit for a king: 21 recepten voor quiche Dit weekend wordt King Charles III gekroond, en dat wordt overal op het eiland gevierd met een speciale Coronation Quiche. Omdat variatie belangrijk is, verzamelden we nog 21 andere recepten voor quiche. En het feest kan beginnen!
Kippensoep op z’n Italiaans: passatelli in brodo Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een heerlijk Italiaans alternatief voor kippennoedelsoep, met een mengsel van broodkruim en Parmezaanse kaas.
Met een oosterse toets: pindakaaskoekjes met miso Kyle Boland leerde alles over fermenteren tijdens zijn negenjarige loopbaan bij Kobe Desramaults. Nu maakt hij zelf miso en kimchi met lokale producten. In dit recept toont hij hoe een lepeltje miso ook een verrijking kan zijn in zoetigheden.
Een simpele smaakbom: dipsaus van Brusselse pepertjes Grafisch ontwerper Thibault Fournal lanceerde tijdens de pandemie zijn eigen hotsausmerk. Met dit recept toont hij hoe je er in een mum van tijd een simpele, maar ontzettend smaakvolle dipsaus van maakt
Recepten Recepten Van crumble tot kreeft: 45 recepten met rabarber In cake, cocktails en confituur, of met een gastronomische twist: van maart tot en met juli kun je weer volop in deze voorjaarsgroente vliegen. Geniet ervan, dankzij deze hele rits recepten met rabarber.
Recepten Recepten Uit vollegrond: 70 recepten met asperges De lente komt met zekerheden. Zo worden we elk jaar opnieuw getrakteerd op een chronisch slaaptekort dankzij het zomeruur én op de terugkeer van de voorjaarsgroente bij uitstek: asperges à volonté! Kies uit meer dan 70 recepten met asperges.
Klassieker met een gouden randje: rijstpap met gezouten karamel Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we rijstpap op grootmoeders wijze, met als special touch: gezouten karamel.
Culinair Culinair Red je restjes: 4 smakelijke recepten met groenteoverschotten Restjes redden van de vuilnisbak geeft je meteen een goed gevoel én het levert heerlijke gerechten op. Wij gingen aan de slag met aardappelschillen, bloemkoolbladeren, groenteoverschotjes en bussels loof. Zero waste was nog nooit zo lekker.
Culinair Culinair Koken in de buitenlucht: 3 recepten voor avontuurlijke chefs Een eerste keer buiten eten na de grijze maanden is vaak het symbolische begin van lente. Helemaal geslaagd is zo’n maaltijd als er ook onder de blote hemel gekookt wordt.
Chinese eend in de bijt: maak dit weekend zelf pekingeend Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Voor dit recept ga je op zoek naar een pekingeend, en die is alleen diepgevroren verkrijgbaar. Deze eend is iets vetter en heeft minder vlees dan een barbarie-eend.
Recepten Recepten Kiezen is verliezen: 50 recepten met chocolade Op zoek naar een chocoladedessert? Of wil je alvast voorbereid zijn om al dat lekkers van die gulle paashaas verwerkt te krijgen? Komt helemaal in orde met deze 50 recepten met chocolade achter de hand.
Zacht en romig: Baskische kaastaart Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: het recept voor cheesecake van chef Santiago Rivera uit San Sebastian. Niet te omslachtig om te maken, zijdezacht en nét zoet genoeg.
Culinair Culinair Ei-zo-na de beste receptenlijst: 30 gerechten met eieren Met Pasen in het verschiet kunnen we niet om de eieren heen. 30 gerechten met eieren, om te bookmarken voor die overload na de doorkomst van de paashaas. Of om – helemaal in het thema - te serveren op je paasbrunch.
Culinair Culinair Weekmenu in tijden van crisis: 6 recepten waarbij niets verspild wordt In plaats van te panikeren bij het zien van de supermarktrekening, bedenken we een plan van aanpak: als we nu eens een lineair weekmenu opstellen waarbij geen enkel restje verloren gaat.
Culinair Culinair 9 keer veggie: De favoriete vegetarische recepten van Belgische chefs Zin om wat vaker vegetarisch te koken? Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Van plantaardige ‘Corn Ribs’ tot wok met aubergine en champignon. Laat het smaken.
Recepten Recepten Vier de veelzijdigheid van bloemkool in 35 recepten Het wordt hard zoeken om een ingrediënt te vinden dat tegelijk zo gezond, veelzijdig, lokaal en betaalbaar is. De moestuinklassieker profileert zich zelfs een beetje als de hipster onder de groenten. Van pizzabodem tot vegan vol-au-vent: 35 recepten met bloemkool.
Culinair Culinair Gnocchi met spinazie, boerenkool en hazelnoten: Victor Avonds deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: chef Victor Avonds.
Culinair Culinair Feest zonder kreeft: 4 recepten voor exotische luxegerechten Vraag aan honderd Belgen wat voor hen een luxemaaltijd is en het regent antwoorden als foie gras, kreeft en het onvermijdelijke glas champagne. Maar hoe verder je reist, hoe meer het idee van wat rijkelijk tafelen is verandert. Wij verzamelden onbekende producten, opmerkelijke recepten en bijzondere menu’s die ook luxe schreeuwen.
Culinair Culinair Corn Ribs met salsa: Bart De Pooter deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Bart De Pooter deelt het recept voor de Corn Ribs met green salsa uit zijn vegan bistro PLANTn.
Culinair Culinair Wok met aubergine en champignon: Sidney Lauwers deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Sidney Lauwers, chef bij Savage in Brussel en bekend als veggiechef op het platform van Sofie Dumont.
Culinair Culinair Bloemkoolgnocchi: Sandra Bekkari deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: tv-chef en auteur Sandra Bekkari.
Opgerold staat netjes: serveer dit weekend vegetarische gevulde kool Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: de klassieke gevulde kool in een Turkse en vegetarische variant.
Recepten Recepten Als gesmeerd: 55 recepten voor de best belegde boterhammen Smakelijk gevulde sandwiches, buns, croques, en panini’s... Deze belegde boterhammen en broodjes wil je niet eens voor de lunch houden. Je eet ze van ontbijt tot laat in de nacht. Hoezo, low carb?
Culinair Culinair Ovenschotel met aardappelballetjes: Wim Ballieu deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Wim Ballieu.
Culinair Culinair Gevulde koolrabi: Nicolas Decloedt van Humus x hortense deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Nicolas Decloedt en Caroline Baerten van het Brusselse plant-based restaurant Humus x hortense.
Kiplekker op z'n Braziliaans: krokante coxhinas Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Braziliaans streetfood. Na één beet van deze kipkroketten waan je je in de zonnige straten van Salvador da Bahia.
Culinair Culinair Bloemkool met miso: Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete groentegerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Marcelo Ballardin van Oak.
India op een presenteerblaadje: zo maak je thali Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week zijn we in de ban van thali, een traditionele Indiase maaltijd die bestaat uit verschillende gerechten, gepresenteerd op een dienblad.