Op de cover van het septembernummer van de Britse Vogue prijken voetballer Marcus Rashford en model en activiste Adwoa Aboah. Samen stellen ze 'faces of hope' voor, stuk voor stuk activisten die de weg plaveien naar een betere, meer inclusieve samenleving.

SS20 was geen topseizoen voor de modesector. De verkoop kelderde, de solden gingen in mineur van start, met daarbovenop de finale doodsteek voor de FNG-groep vorige week. Houdt de rest van de Belgische modesector zich sterk of kijken ze met een bang hart naar de toekomst? Knack Weekend vroeg het aan enkele belangrijke spelers.

De modegroep FNG, moedermaatschappij van onder meer Brantano, heeft voor FNG International Holding nv en voor de meerderheid van haar operationele dochtervennootschappen het faillissement aangevraagd. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend in een persbericht.

Zelfstandige modewinkeliers hebben tijdens het zomerseizoen 40 procent minder verkocht in vergelijking met het zomerseizoen in 2019. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van ModeUnie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel.

Japans designer Kansai Yamamoto stierf op 76-jarige leeftijd aan leukemie, aldus zijn dochter. De modepionier is onder meer de man achter de outfits van David Bowies Ziggy Stardust.

In Gent schakelt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) gemeenschapswachten in om bezoekers in het winkelwandelgebied te sensibiliseren over de nieuwe mondmaskerverplichting. Dat is beslist na de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad.