Festival zet Franse gastronomie in de schijnwerpers

21 maart begint de intussen vijfde editie van Goût de/Good France, het grootste evenement ter wereld ter ere van de Franse gastronomie. Gedurende vier dagen nemen vijfduizend chefs op vijf continenten deel aan een goedgevuld programma op z'n Frans.

Frisse visgerechten voor wie duurzaamheid op het menu wil zetten

Vis is heerlijk en gezond, maar wie belang hecht aan duurzame voeding weet dat het geen sinecure is om de 'juiste' keuze te maken. Deze frisse visgerechten zijn allemaal te maken met verantwoord gevangen of gekweekte vis. En, niet onbelangrijk: ze zijn nog eens vingerlikkend lekker ook.

Zo wordt de beste sommelier ter wereld gekozen

Je hebt goede sommeliers en je hebt onevenaarbare sommeliers, maar hoe weet je met welke soort je te maken hebt? Dat ontdekten we tijdens de bloedstollende finale van het wereldkampioenschap in Antwerpen, waar de internationale crème de la crème aan een vuurdoop werd onderworpen.

Recepten

Weekmenu 25 maart

We voelden het al een aantal weken aankomen, maar nu is het eindelijk officieel: de lente is in het land. Kom maar hier dus met die bladgroenten en frisse smaken!