Roken: de wonderlijke ontmoeting tussen smeulend hout en verse ingrediënten

Roken: de wonderlijke ontmoeting tussen smeulend hout en verse ingrediënten

Barbara Serulus - Roken is een aloude conserveringsmethode die typisch is voor onze natte en koude contreien. Wij zochten een kok, visroker en traiteur op om met hen te praten over de wonderen die zich voltrekken bij het roken van vis of zelfs boter, kaas en olie.

Is supermarkt-sushi echt Japans?

Is supermarkt-sushi echt Japans?

In Japan wordt sushi op huidtemperatuur geserveerd en liefst zo snel mogelijk gegeten. We kunnen ons dus wel afvragen of die sushi ...

Avocadobars: tijdelijke hype of nieuwe vaste waarde?

Avocadobars: tijdelijke hype of nieuwe vaste waarde?

Eva Kestemont - Wat is groen, zelden helemaal zoals het hoort, razend populair op the interwebz en het hoofdingrediënt van twee nieuwe eetzak ...

Beter dan een blokje: de comeback van oma's bouillon

Beter dan een blokje: de comeback van oma's bouillon

Jan Scheidtweiler - Vandaag trekt bijna niemand nog zelf bouillon. We lijken overgeleverd aan droevige blokjes, vol zout en smaakversterkers. Gelukkig ...

Driekoningentaart op diverse manieren

Driekoningentaart op diverse manieren

Tradities zijn er om in ere te houden. Eén van die tradities wil dat er vandaag driekoningentaart ...

Alternatieve kooktip: de potcast

Alternatieve kooktip: de potcast

Een absolute luistertip voor wie niet alleen graag meer leert over koken, maar ook ...