Menstruatieslipjes, ook wel bekend als period panties, zijn in opmars. Je kunt ze de hele dag of nacht dragen en beloven een droog gevoel zonder vlekken op je kleding. Deze slipjes sluiten mooi aan bij de trend van 'free bleeding', waarbij het menstruatiebloed niet in een tampon of cup wordt opgevangen. Go with the flow of toch maar links laten liggen? Wij zochten het uit.

Het geheim van een stralende huid - Glowy skin is in. Wereldwijd streven vrouwen van alle leeftijden naar een huid die blaakt van gezondheid en straalt van nature. Het aanbod huidverzorging en make-up dat daarbij moet helpen, boomt.

Volgens een studie in Chemical Research in Toxicology bevatten zonnecrèmes met de zonnefilter octocryleen sporen van benzofenon, dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie 'potentieel kankerverwekkend' is. Die hoeveelheid neemt na verloop van tijd toe. Voor de onderzoekers reden genoeg om een ban op de filter in cosmetica te vragen.

Van zijn creatie in 1921 tot vandaag: al honderd jaar blijft het succes van het bekendste Chanel-parfum onverminderd. 'Schatbewaarder' en huisparfumeur Olivier Polge wordt nu uitgedaagd om N°5 tegelijk te behouden én te updaten. Op naar de volgende honderd jaar. Met de zegen van Marilyn Monroe.

Fluo oogschaduw met blinkende steentjes of eyeliner in de vorm van wolkjes: make-up is in 2021 een expressiemiddel, meer dan een truc om imperfecties te verdoezelen. Een trend ingefluisterd door successerie Euphoria en de pandemie. 'Make-up is iets exceptioneels geworden.'

Een pillow face, opgespoten lippen of een Brazilian butt lift: jonge vrouwen kiezen steeds vaker voor esthetische behandelingen en ingrepen met 'zichtbaar' resultaat. Plastisch chirurg Jan Vermeylen waarschuwt in zijn nieuwe boek Fillers zijn killers voor de gezondheidsrisico's.