Het parfumaanbod is nog nooit zo uitgebreid geweest als vandaag. En toch zit de vraag naar gepersonaliseerde geuren in de lift, vooral bij de grote spelers in de luxe-industrie. Net als Guerlain of Maison Francis Kurkdjian biedt Louis Vuitton zijn rijkste klanten nu op maat gemaakte geuren aan. Parfums die tot 60.000 euro kunnen kosten.

Nu de kappers weer open zijn kan je eindelijk die vermalendijde coronacoupe in de plooi laten leggen. Kies je voor een zacht kapsel met een flatterende froufrou, waag je je aan een kapsel à la Miley Cyrus of neem je toch de gulden middenweg?

Beautyapps worden almaar slimmer. Met de eerste generatie kon je virtueel make-up en haarkleuren uittesten, de nieuwkomers zijn in staat om diagnoses te stellen en gepersonaliseerd advies te geven. Internationaal groeit het aanbod exponentieel, maar ook in België zijn er al enkele aanraders.

Op de catwalk lijkt het soms alsof het leven nog steeds maskerloos verloopt: overal stelen mooi opgemaakte lippen de show. Het kan alleen maar inspireren. Want ook al blijft opvallende oogmake-up een absolute - jawel - eyecatcher, een mooie glimlach stemt ons hoopvol.

Vandaag mogen de 22.000 kapsalons in ons land opnieuw de deuren openen voor klanten. Dat is vorige week beslist op het Overlegcomité. Pas donderdagavond kregen ze duidelijke richtlijnen. Van een echte stormloop naar de kappers is nog geen sprake. Enkel de eerste week of anderhalve week zijn volgeboekt, klinkt het bij sectorfederatie Febelhair.

Pink Ribbon, de nationale organisatie die strijd tegen borstkanker, roept op om je lange corona-paardenstaart te doneren en zo borstkankerpatiënten te helpen hun haar te houden.