Laurence Semichon (45) leidde na een businessopleiding in Parijs tien jaar de parfumafdeling van Givenchy. Ze lanceerde in 2016 de parfums van Louis Vuitton en is sinds september 2019 senior vicepresident Parfum & Beauté van Diptyque, dat bekendstaat om zijn geurkaarsen en genderneutrale parfums en momenteel zijn zestigste verjaardag viert.

Geen tiener meer en toch last van acne? Je bent niet alleen. Steeds meer merken zetten in op acneproducten voor volwassenen om de veelvoorkomende huidkwaaltjes eens en voor altijd te bestrijden. Zo ook het Belgische bedrijf Bombi, dat onlangs een anti-breakoutkit uitbracht. Onze redactrice Aylin Koksal testte het uit.

Ook oksels willen tegenwoordig meer natuurlijke en duurzame cosmetica die vrij zijn van bepaalde (onterecht) betwiste bestanddelen. Deze alternatieven voor de traditionele antitranspirant - die zweetklieren tijdelijk blokkeert - en de klassieke deodorant - die vieze geurtjes maskeert - passen binnen die trend. Maar houden ze onze oksels ook geurloos? Wij testen het uit.

Bakuchiol werd de voorbije jaren onthaald als smeerbare superheld in (natuurlijke) skincare. De 'plantaardige retinol' zou dezelfde huidvoordelen bieden als oude vertrouwde retinol, maar dan zonder irritatie. Maar klopt dat wel? En is het bestanddeel die hype waard?