Culinair Culinair Gnocchi met spinazie, boerenkool en hazelnoten: Victor Avonds deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: chef Victor Avonds.
Culinair Culinair Feest zonder kreeft: 4 recepten voor exotische luxegerechten Vraag aan honderd Belgen wat voor hen een luxemaaltijd is en het regent antwoorden als foie gras, kreeft en het onvermijdelijke glas champagne. Maar hoe verder je reist, hoe meer het idee van wat rijkelijk tafelen is verandert. Wij verzamelden onbekende producten, opmerkelijke recepten en bijzondere menu’s die ook luxe schreeuwen.
Culinair Culinair Corn Ribs met salsa: Bart De Pooter deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Bart De Pooter deelt het recept voor de Corn Ribs met green salsa uit zijn vegan bistro PLANTn.
Culinair Culinair Wok met aubergine en champignon: Sidney Lauwers deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Sidney Lauwers, chef bij Savage in Brussel en bekend als veggiechef op het platform van Sofie Dumont.
Culinair Culinair Bloemkoolgnocchi: Sandra Bekkari deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: tv-chef en auteur Sandra Bekkari.
Opgerold staat netjes: serveer dit weekend vegetarische gevulde kool Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: de klassieke gevulde kool in een Turkse en vegetarische variant.
Recepten Recepten Als gesmeerd: 55 recepten voor de best belegde boterhammen Smakelijk gevulde sandwiches, buns, croques, en panini’s... Deze belegde boterhammen en broodjes wil je niet eens voor de lunch houden. Je eet ze van ontbijt tot laat in de nacht. Hoezo, low carb?
Culinair Culinair Ovenschotel met aardappelballetjes: Wim Ballieu deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Wim Ballieu.
Culinair Culinair Gevulde koolrabi: Nicolas Decloedt van Humus x hortense deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Nicolas Decloedt en Caroline Baerten van het Brusselse plant-based restaurant Humus x hortense.
Kiplekker op z'n Braziliaans: krokante coxhinas Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Braziliaans streetfood. Na één beet van deze kipkroketten waan je je in de zonnige straten van Salvador da Bahia.
Culinair Culinair Bloemkool met miso: Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete groentegerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Marcelo Ballardin van Oak.
India op een presenteerblaadje: zo maak je thali Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week zijn we in de ban van thali, een traditionele Indiase maaltijd die bestaat uit verschillende gerechten, gepresenteerd op een dienblad.
Culinair Culinair #VeggieChallenge: 60 vegetarische en vegan recepten De maarteditie van de Veggie Challenge gaat nú van start. Laat jij vlees en vis vallen of ban je ineens alle producten van dierlijke oorsprong? Met deze – overigens erg lekkere - vegetarische of vegan recepten kom je zonder enig gemis de maand door.
Recepten Recepten Some like it hot: 40 heerlijke ovenschotels, heet van de bakplaat Ovenschotels zijn de ultieme winterse comfortfood. Dat knapperige korstje van een gratin, de geur van een goed gekruide parmentier, het sissen van een hete lasagne… Na deze 40 recepten ben je - net als wij - pavloviaans geconditioneerd op het bliepje van de oven.
Recepten Recepten 6 verrassende mocktailrecepten met pit Tournée Minérale: dat betekent zelf je alcoholvrije aperitiefjes maken. Mag het al eens wat specialer? Probeer dan deze zes mocktailrecepten uit en laat je verbazen door de heerlijke smaken.
Britse boerenkost op z’n best: toad in the hole Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een typisch winters gerecht, overgoten met een onweerstaanbare jus, waar de Britten dol op zijn.
Recepten Recepten Friszure mocktail: frambozenshrub Azijn drinken? Ja hoor, een shrub is een ideale basis voor lekkere mocktails.
Culinair Culinair Op zoek naar de perfecte pasta al ragù: 'Noem het zeker geen spaghetti bolognaise' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: pasta al ragù.
Zo maak je de beste pasta al ragù RECEPT Bereidingswijze 1. Snijd de pancetta in fijne blokjes en bak op een middellaag vuurtje in een braadpan zodat het vet smelt en het vlees krokant wordt. Roer regelmatig.2. Snijd je ui, wortel en selder heel fijn. Doe twee eetlepels olijfolie bij de pancetta en stoof de groenten erbij tot ze glazig zijn.3. Voeg je …
Crispy & comforting: gefrituurde oesterzwammen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: gefrituurde zwammen, omdat het bovenhalen van de frietketel op een druilerige dag ‘comfortfood’ schreeuwt.
Recepten Recepten Restaurantwaardig mealpreppen: 10 diepvriesproof gerechten van bekende chefs Ottolenghi, Jamie en Nigella, Sandra, Piet of Jeroen: deze recepten lenen zich uitstekend voor extra porties die je probleemloos kunt invriezen voor meer hectische tijden. School jezelf om tot een rasechte foodprepper met deze diepvriesproof gerechten.
De soep die kracht geeft: vegetarische harira Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we een variant zonder vlees van de Marokkaanse klassieker.
Culinair Culinair Drie heerlijke recepten uit het nieuwe boek van Regula Ysewijn In het nieuwe boek van Regula Ysewijn, Van wafel tot koek, ontdek je niet alleen de geschiedenis van het gebak van de Lage Landen, maar ook overheerlijke, oeroude recepten. Wij delen er hieronder drie.
Culinair Culinair Wereldpizzadag: hulde aan de pizza in 38 recepten Sommigen vieren ‘m in februari, de Italianen hebben op 17 januari hun Wereldpizzadag. Wij vinden gewoon élke gelegenheid prima om er eentje in de oven te schuiven. Breng mee hulde aan de pizza met deze recepten, van de basis tot (minder) gezonde varianten.
Culinair Culinair Goed bezig: 45 lekkere én gezonde gerechten Gezonder eten is een klassieker onder de goede voornemens. Zeker als je net de zeven gangen van een nieuwjaarsdiner hebt binnengewerkt. Deze gezonde gerechten zijn gelukkig zo lekker dat je er met gemak Quitters Day mee haalt.
Culinair Culinair Van curry tot frittata: 30 recepten met restjes Het feest is voorbij, de koelkast leeg. Of toch op een hoop leftovers na, die je hoopt te verwerken in een volwaardige maaltijd. Stop het gat in je begroting dankzij deze 30 recepten met restjes.
Culinair Culinair Beter dan ontbijt: 65 recepten voor heerlijke brunchgerechten Laat ontbijt met de familie of champagne-overgoten buffet met nieuwjaar… Brunches zijn er in alle vormen en maten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er iets te eten valt. Met deze brunchgerechten stel je precies de goede mix samen.
Recepten Recepten Cocktail maison: 60 recepten om thuis aan de slag te gaan Wie nog geen kater heeft overgehouden aan het voorbije jaar, krijgt een herkansing met deze 60 feestelijke cocktails. Je maakt ze met je favoriete spirit of met wat er nog rest in je drankkast (of die van je vrienden).
Culinair Culinair Eindigen op een hoogtepunt: 60 recepten voor desserts Na uren tafelen is dit voor veel feestvierders het hoogtepunt: dessert! Maak een weloverwogen keuze of ga ineens voor een buffet met deze 60 recepten voor desserts.
Culinair Culinair Knallen zonder kater: 14 recepten voor mocktails Minder drinken zit al even in de lift. Met deze recepten voor mocktails - én vijf lichtere voor als het wat minder mag - verras je elke nuchtere feestvierder.
Culinair Culinair De perfecte partystarter: 60 ideeën voor hapjes Nog op zoek naar een kleine appetiser, ideeën voor een tapasavond of brunch, of juist naar een licht voorgerecht? Tussen deze 60 recepten voor hapjes vind je vast je gading. Geen volwaardig feestje of uitgebreid diner zónder, toch?
Knapperige witloofsalade met mandarijn en kaki Salades zijn een prima side dish. Klassiek is de groene salade met citrusdressing en noten. Maar het mag ook iets meer zijn. Culinair journaliste Barbara Serulus bracht vorig jaar samen met Johanna Goyvaerts en Tine Lejeune het mooie kookboek Diner uit, met daarin twaalf handleidingen voor twaalf fijne diners. Eentje was een kaastafel, waarbij de originele salades, een aperitief met rauwkost en een chutney voor de nodige groenten en frisheid zorgden.
Bagna cauda met rauwe groenten Salades zijn een prima side dish. Klassiek is de groene salade met citrusdressing en noten. Maar het mag ook iets meer zijn. Culinair journaliste Barbara Serulus bracht vorig jaar samen met Johanna Goyvaerts en Tine Lejeune het mooie kookboek Diner uit, met daarin twaalf handleidingen voor twaalf fijne diners. Eentje was een kaastafel, waarbij de originele salades, een aperitief met rauwkost en een chutney voor de nodige groenten en frisheid zorgden.
Venkel-sinaaschutney met tijm Salades zijn een prima side dish. Klassiek is de groene salade met citrusdressing en noten. Maar het mag ook iets meer zijn. Culinair journaliste Barbara Serulus bracht vorig jaar samen met Johanna Goyvaerts en Tine Lejeune het mooie kookboek Diner uit, met daarin twaalf handleidingen voor twaalf fijne diners. Eentje was een kaastafel, waarbij de originele salades, een aperitief met rauwkost en een chutney voor de nodige groenten en frisheid zorgden.
Culinair Culinair De Franse baguette is officieel cultureel werelderfgoed: 19 recepten met stokbrood Het is gebeurd: het Franse stokbrood is officieel erkend als cultureel werelderfgoed. Dat maakte VN-organisatie Unesco gisteren bekend. Ter ere daarvan verzamelde wij onze favoriete recepten op basis van het knapperige brood, én enkele dips die er geweldig mee samengaan.
Recepten Recepten Feest op je bord: 80 keer creatief met kerstklassiekers De gezelligheid van de eindejaarsfeesten zit ‘m eigenlijk in de jaarlijkse struggle met de gevulde kalkoen, een verloren broodje in de kaasfondue, de geur van gebraad. Daarom: 80 recepten van échte kerstklassiekers en enkele variaties op het thema.
Kerstbuche van Pierre Hermé Ontdek hier hoe je de kerstbuche 'jardin sauvage' van Pierre Hermé maakt. Een recept voor durvers.
Recepten Recepten Gebraad op het feestmenu: scoren met klassiekers Onzekere tijden vragen om zekerheid op tafel. Laat ons daarom nog eens een klassieker op tafel zetten, maar wel met een persoonlijke toets. Vier favorieten.
Recepten Recepten Stoverij, stew, stifado: reis rond de wereld in 42 stoofpotjes De beste ingrediënten in één pot en dan... wachten. Misschien denk je bij stoverij meteen aan stoofvlees, waterzooi of coq au vin. Er bestaan echter ook minder klassieke of meer exotische varianten zoals dakjjim of tajine. Stoofpotjes voor iedereen!
Culinair Culinair Meer dan puree: 32 recepten met stoemp Verwacht jij iets meer van puree dan een aardappel onder de stamper? Tussen deze recepten vind je vast je gading. Van klassiekers met een twist tot puree de luxe: creatief met stoemp in 32 recepten.
culinair culinair Wat eten we vandaag? Drie recepten uit het nieuwe boek van Ottolenghi De Brits-Israelische chef Yotam Ottolenghi is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een culinaire superster. Met Ottolenghi Test Kitchen: Extra Lekker is hij intussen toe aan zijn tiende boek. Wij mogen drie recepten delen.
Recepten Recepten Tien warme dranken om de winter door te komen Niets fijner dan na een winterse wandeling in de stad op temperatuur te komen met een warme chocolademelk of koffie. Ieder land heeft zijn eigen favoriete winterdrankje. Een overzicht van de lekkerste specialiteiten in tien Europese steden, met de recepten om ze zelf thuis te maken.
Chili con carne Noem chili con carne geen junkfood, maar comfortfood is het zeker wel, en perfect voor een herfstige zondagavond met het gezin. Mag het extra smakelijk? Bereid het ’s ochtends en warm het net voor het serveren nog eens op.