Grote groene salade met fetacrème en gepekelde venkel

© Tabas

Een heerlijke zomerse salade die in een mum van tijd klaar is.

Voor 4 personen
5 minikomkommers
500 g tuinbonen in de peul
350 g erwten in de peul
1 broccoli
1 kropsla
2 el olijfolie
½ venkel
1 dl wittewijnazijn
1 dl water
1 el zout
1 tl piment of cayennepeper

Enkele takjes dille
Een handvol hazelnoten
Een blikje vis in olie om af te werken.
Voor de crème:
200 g feta
3 el Griekse yoghurt
1 citroen
4 el olijfolie

1. Voeg de ingrediënten voor de crème bij elkaar en mix met een staafmixer of blender tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout en laat in de koelkast wat opstijven.

2. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Breng water, azijn, zout en piment samen en laat er de venkel in marineren.

3. Breng een grote pan water aan de kook en voeg een stevige snuif zout toe. Pocheer om de beurt de bonen, erwten en broccoli kort tot ze beetgaar zijn en spoel met koud water.

4. Snijd de komkommers in schuine plakjes en was de kropsla: gebruik alleen de binnenste, krokante bladen.

5. Voeg in een mengkom de groene groenten met sla en komkommer samen en meng met olijfolie, een eetlepel van de venkelmarinade en eventueel wat peper en zout.

6. Met een eetlepel bedek je de bodem van een groot bord of een serveerschaal met het fetamengsel, daarop komt het groentemengsel in een elegant hoopje. Werk af met de gepekelde venkel, venkelpluksels en de grofgesneden hazelnoten.

7. Serveer in het midden van de tafel met lekker brood en eventueel een blikje sardines of makreel.

Tip! Combineer deze groene salade met Zomerse punchbowl zonder alcohol: de Billionaire Fizz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content