Vegan recept Laurence Haegeman: bloemkoolcouscous met venkel Chef Laurence Haegeman van de Vijf Seizoenen deelt een heerlijk plantaardig recept voor bloemkoolcouscous met venkel en een sausje van dille en amandel.
Traditionele stoofschotel voor op koude dagen: Elzasser baeckeoffe Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze hartige klassieker uit de Elzas werd oorspronkelijk bereid in de oven van de bakker, vandaar de naam.
Recepten Recepten Viva la pasta: 30 Italiaanse recepten voor World Pasta Day Geen betere reden dan Wereldpastadag om een van de grote klassiekers klaar te maken. Ter inspiratie: 30 recepten voor pasta uit de Italiaanse keuken.
Culinair Culinair Week Zonder Vlees: vegan blogger Elisabeth Van Lierop deelt 3 recepten in samenwerking met Crisp Elisabeth Van Lierop, ambassadeur van de Week Zonder Vlees, introduceert een vegan weekmenu bij de online versmarkt Crisp. Ontdek de drie recepten die ze ontwikkelde hier.
Recept van ecoblogger Elisabeth van Lierop voor vegan lasagne Elisabeth van Lierop ontwikkelde recepten voor de Week Zonder Vlees, in samenwerking met de online versmarkt Crisp. Ontdek hieronder haar smakelijke recept voor vegan lasagne.
Recept van vegan blogger Elisabeth van Lierop voor verse instant noodles Elisabeth van Lierop ontwikkelde recepten voor de Week Zonder Vlees, in samenwerking met de online versmarkt Crisp. Hieronder vind je het recept voor lekkere verse instant noodles met gerookte tofu.
Recept van ecoblogger Elisabeth van Lierop voor vegan tandoori Vegan blogger Elisabeth van Lierop ontwikkelde in samenwerking met Crisp recepten voor de Week Zonder Vlees. Ontdek hieronder haar recept voor vegan tandoori.
Maak er een exotisch potje van: Caribische waterzooi Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een exotische variant op een heerlijke Belgische klassieker.
Koken zoals Instagram-chef Julius Roberts: bietensoep met 3 toppings Chef en Instagram-boer Julius Roberts verruilde het leven in de stad voor het plattelandsbestaan. Zijn liefde voor duurzaamheid en seizoensgebonden koken leidde tot het kookboek The Farm Table. Dit is zijn recept voor dieprode bietensoep.
De herfst in met chef Julius Roberts: gestoofde pruimen met granola Chef en Instagram-boer Julius Roberts verruilde het leven in de stad voor het plattelandsbestaan. Zijn liefde voor duurzaamheid en seizoensgebonden koken leidde tot het kookboek The Farm Table. Dit is zijn recept voor gestoofde pruimen met yoghurt en granola.
Grandioze gebraden kip met dragon van chef Julius Roberts Chef en Instagram-boer Julius Roberts verruilde het leven in de stad voor het plattelandsbestaan. Zijn liefde voor duurzaamheid en seizoensgebonden koken leidde tot het kookboek The Farm Table. Ben je geprikkeld? Dit is zijn recept voor gebraden kip met dragon.
Recepten Recepten Pompoensoep: een klassieker, 30 recepten Samen met de kortere dagen, halloweenmerchandising en een wat warmere outfit is het ook weer tijd voor de ster van de herfst: de pompoen. Geef deze najaarsklepper de kans om te schitteren met deze hele resem recepten voor pompoensoep.
Indonesisch stoofpotje boordevol smaak: vegetarische rendang Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: rendang, een populair Indonesisch stoofgerecht waarbij rundvlees urenlang mag garen in een rijke, pittige kokossaus. Maar persoonlijk vinden wij deze vegetarische versie nóg lekkerder.
Recepten Recepten Dol op de knol: 35 recepten met zoete aardappel Dat het helemaal geen aardappel is, mag geen reden zijn om 'm uit de keuken te verbannen. De bataat heeft immers culinair bestaansrecht op zich. Met deze recepten maak je van de zoete aardappel de gezonde ster van je herfstige comfortfoodmenu.
Recepten Recepten Popcorncappuccino en mokkasoufflé: 30 recepten met koffie Zondag - 1 oktober - viert de hele wereld het populaire bakje troost. De gelegenheid om koffieboeren te huldigen, een extra pak bonen open te trekken en aan de slag te gaan met deze straffe recepten met koffie.
Een bowl met ballen: maak een kom vol couscous en kabeljauwballetjes Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Vandaag zetten we couscous op het menu, een gerecht met oneindig veel varianten, waaronder deze favoriet: couscous met balletjes van kabeljauwgehakt.
Recepten Recepten Beter dan de wekker: 30 recepten voor ontbijt Sluipt de sleur wat in je ochtendroutine? Deze recepten voor ontbijt doorbreken of smeren elk vastgeroest patroon. Of je nu een snoozer bent die baat heeft bij overnight oats, of een vroege vogel die op zoek is naar iets-stevigs-met-eieren.
Net Napels: zo maak je zelf zuurdesempizza Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Napolitaanse pizza, die bekendstaat om zijn luchtige korst of ‘cornicione’.
Recepten Recepten Haal meer uit de peer: 50 recepten Word je niet dolenthousiast van peren in je fruitmand? Niemand die je verplicht om ze uit het vuistje te verorberen. Met deze recepten, zoet en hartig, ben je binnen de kortste keren wél dikke fan van de peer.
Burgerplicht: zo maak je zelf de ultieme cheeseburger Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor een cheeseburger. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Een boon voor Toscane: zo maak je zelf fagioli Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een tijdrovend en tegelijk heerlijk eenvoudig recept uit de Toscaanse volkskeuken.
Recepten Recepten Breng De Basis naar je bord: 3 eenvoudige plantaardige recepten Voor een plantaardige versie van kookboek De Basis nam foodfotograaf Tony Le Duc Pieter-Jan Lint onder de arm, Vlaanderens meest getalenteerde plantaardige chef. Wij bemachtigden drie exclusieve recepten, van vegan mousselinesaus tot een plantbased amandelgebakje.
Recepten Recepten Heimwee naar vakantie: 35 recepten als antidotum Op de drempel van het nieuwe schooljaar alweer het gevoel dat je wel een pauze kunt gebruiken? Met deze 35 recepten hou je de vakantie nog even vast. Dat is minstens een opkikker voor elke septemberdag…
Recepten Recepten Maak van je diner een defilé: 3 recepten van restaurant Matobar Bij restaurant Matobar, uitgebaat door het voormalige duo achter modelabel Des Hommes, proef je van je Italiaanse comfortfood op hoog niveau. Met deze drie recepten breng je elegante eenvoud van de bovenste plank naar je eigen eettafel.
De zomer in een rolletje: zo maak je rijstnoedelrolls Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: rijstnoedelrolls, perfect als lichte lunch of om mee te nemen voor een picknick.
Recepten Recepten Aftellen tot de lunch: 30 recepten voor de volwassen brooddoos Het einde van de zomervakantie is niet bepaald iets om naar uit te kijken. Een goed gevulde lunchbox om 12 uur is dat wel. Sandwiches, pistolets, wraps, quiches en omeletten: 30 recepten voor een brooddoos die de brute overgang van vakantie naar kantoor wat kan verzachten.
Recepten Recepten Brood op de bank: 3 recepten voor warme thuisbakkers Heerlijk: een deel van het weekend (of de week) besteden aan mengen, kneden, laten rijzen, in de oven schuiven en de warme geur opsnuiven…
Recepten Recepten Super zucchine: 35 recepten met courgette Wie ze in de tuin heeft, weet: eens het seizoen van de courgette goed vertrokken is, is er geen houden meer aan. Gelukkig is de groente multi-inzetbaar. Pasta, taartjes, soepen en salades, in een hoofd- of bijrol: met deze recepten krijg je die truckload aan courgette makkelijk verwerkt.
Culinair Culinair Vegan koken zonder verspilling: nieuw kookboek van Instagramchef Max La Manna uitgetest Deze zomer test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: 'You Can Cook This!' van vegan chef en Instagramsensatie Max La Manna.
Recepten Recepten Maak de zomer goed: 60 gerechten met tomaat Een topzomer zal het niet meer worden, maar een zomertopper als tomaat brengt toch een beetje de zon op je bord. Eet ze nu de vele soorten op hun lekkerst zijn, puur of in een van deze gerechten met tomaat.
Recepten Recepten Taco, tortilla of tequila? 45 Mexicaanse recepten Mexicaanse gerechten zijn bij ons weliswaar minder bekend dan Italiaanse of Chinese recepten, maar ze zijn bezig aan een opmars. Maak kennis met de Mexicaanse keuken.
Recepten Recepten International Beer Day op z’n Belgisch: 30 recepten met bier De eerste vrijdag van augustus vraagt traditioneel om een frisse pint. Wij vieren deze International Beer Day echter in de keuken, met een van deze dertig recepten met bier.
Recepten Recepten Koken met komkommer: 65 recepten De zomer is een maand ver en dus zitten we volop in de komkommertijd. Ook letterlijk: tussen juli en september kun je komkommers plukken van eigen kweek. Zin om er meer mee te doen? Deze recepten met komkommer geven dat schijfje in de gin-tonic het nakijken.
Recepten Recepten Retro maar hou het fris: 40 recepten voor de koude schotel Een koud buffet is perfect bij hoge temperaturen en wanneer je een barbecue of tuinfeest op de planning hebt staan. Daarom: meer dan 40 recepten voor de usual suspects bij een koude schotel.
Culinair Culinair Het 'Pasta Grannies'-kookboek uitgetest: wat kan je zoal leren van een Italiaanse nonna? Deze zomer test de redactie van Knack Weekend recent verschenen kookboeken uit. Deze week: ‘Pasta Grannies’, het tweede kookboek van de gelijknamige YouTube-reeks. Authentieke recepten van Italiaanse nonna’s? Sì, per favore.
Recepten Recepten Kom uit je schelp: 65 recepten met mosselen Half juli start het mosselseizoen… Hoog tijd om wat recepten met mosselen op te diepen zodat je goed voorbereid in de startblokken staat. Van avocado tot zeetong: dit zijn de beste combinaties voor de komende maanden.
Recepten Recepten Bol vol: 35 recepten met meloen Meloenen hebben de neiging nogal groot uit te vallen. Dus wat als aan die kleine trek is voldaan en je nog niet eens halfweg zit? Verwerken, natuurlijk, met een van deze 35 recepten met meloen.
Grote groene salade met fetacrème en gepekelde venkel Een heerlijke zomerse salade die in een mum van tijd klaar is.
Recepten Recepten Aan de nieuwe patatjes: 20 recepten voor aardappelsalade Misschien wel een van de meest onderschatte gerechten want: ideaal bij de barbecue, als (meeneem)lunch of op een koude schotel. Met de primeuraardappelen vers in het rek, zou het dan ook zonde zijn om niet een van deze recepten voor aardappelsalade uit te proberen.
Op je weekendmenu: fish-and-chips, de Tokio-remix Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week geven we een oer-Engelse klassieker een originele twist door zoete aardappelen als tempura te bereiden en ’m met twee Japanse sausjes te serveren.
Een koud kunstje: zo maak je de lekkerste gazpacho Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor gazpacho. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Recepten Recepten Tutti frutti: 40 gerechten met zomerfruit De zomer brengt kersen, frambozen en bessen in alle kleuren die houden van de zon. Zomerfruit is lekker op zich of in een van deze gerechten, zoet maar ook hartig.
Recepten Recepten Kopje ijsthee? 3 verfrissende recepten Nu de warme dagen zich eindelijk aandienen is het seizoen van de ijsthee weer aangebroken. Drie bijzondere smaken voor wie zin heeft in een experiment.
Smakelijk allemaal! Zo maak je challa, het gevlochten sabbatbrood Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: challa, traditioneel Joods gevlochten sabbatbrood.
Recepten Recepten Beter buiten: 60 recepten voor een picknick Een eetfestijn al fresco met het mooiste uitzicht, in het leukste gezelschap? Geen toprestaurant dat de USP’s van een picknick evenaart. Pak je mand en selecteer je favoriete gerechten. Met deze recepten wordt het leven toch picknick.
Recept: stracchino met opgelegde perziken en rauwe ham Omdat er meer is dan pasta en pizzapunten, brengen we de zon naar je bord met dit lichte en lekkererecept, rechtstreeks uit Italië. Buon appetito!