Popcorncappuccino en mokkasoufflé: 30 recepten met koffie

© Getty
Katrien Huysentruyt Journalist

Zondag – 1 oktober – viert de hele wereld het populaire bakje troost. De gelegenheid om koffieboeren te huldigen, een extra pak bonen open te trekken en aan de slag te gaan met deze straffe recepten met koffie.

Het lijkt soms wel dat er voor elk fenomeen een Werelddag wordt uitgeroepen. Maar achter de Internationale Koffiedag zit wel degelijk een legitieme organisatie. De International Coffee Organization werd in 1963 opgericht onder toezicht van de VN omwille van het economische belang van koffie. In 2014 besloten ze om 1 oktober om te dopen tot Internationale Koffiedag. Om de koffiesector te huldigen en een hart onder de riem te stoppen van de miljoenen koffieboeren die ervan afhankelijk zijn. Redenen genoeg, vonden wij, om op zoek te gaan naar de beste recepten met koffie.

30 recepten voor een wakkere Werelddag van de koffie

Voor velen is het al elke dag koffiedag. Doe er daarom eens iets anders mee op 1 oktober. Koffie is namelijk ook heerlijk in tiramisu, taart of panna cotta en recepten met peer, ijs of iets sterkers. Van drankje tot dessert: koffiekletsen was nog nooit zo gevarieerd.

Desserts en gebak met koffie
Recepten voor drankjes met koffie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content