Magazine Moustapha maakt Moussap als ode aan zijn oma: een pittig drankje op basis van hibiscusbloemen
Culinair Culinair Smaakmakers: hoe bereid je ingemaakte citroenen? Hoe bereid je ingemaakte citroenen? En hoe haal je het meeste uit die speciale, lichtzoete zuurgraad? Een gebruiksaanwijzing.
Culinair Culinair 100 procent Belgisch en geen verspilling: deze nieuwe ouderwetse slager maakt worsten met een visie Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Twee topchefs, één keuken: welkom bij rooftoprestaurant Table 58 aan het Atomium Een pop-uprestaurant op zijn Belgisch: bij Table 58 ga je voor een uitzonderlijke gastronomische ervaring én een uniek tête-à-tête met het Atomium. De twee topchefs achter deze rooftop zijn Nick Bril en Lionel Rigolet.
Culinair Culinair Shiitake: Japanse delicatesse in België gemaakt uit biobier en brood Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair 'Barrel aged': een steeds populairder begrip in de biersector Onze drankexpert buigt zich over de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Alleen gaat het deze week niet over wijn, maar over houtgerijpte bier.
Culinair Culinair Waarom gist niet alleen nuttig is om brood te bakken en alcohol te maken Gist is eeuwenoud en heeft een smakenstamboom om u tegen te zeggen.
Culinair Culinair Berkensap van de tap: een verkwikkend en zuiverend lente-elixer Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Dol op dolcetto: waarom deze wijn het proeven waard is Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen van dolcetto.
Culinair Culinair Eddy Buchet, slager en rookspecialist: 'Veel slagers zijn bijna traiteurs geworden. Dat is niet hun vak' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Authentieke Mexicaanse tortilla's: 'Voor Mexicanen even belangrijk als boterhammen voor Belgen' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Boer Jérôme kweekt, slacht en verwerkt Mirthys-vleesduiven: 'Het is allemaal handwerk' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Lekker nieuw: verse culinaire adressen met een trendy concept De restaurantsector lamgeslagen door corona? Echt niet. De gezondheidscrisis berokkende sommige zaken schade of bracht ze ten val, maar bood andere de kans om zichzelf (her)uit te vinden. Nieuwe concepten, nieuwe adressen en nieuwe gezichten dus.
Culinair Culinair Van salie tot kombu: 15 tips voor de betere smaakinjectie Sinds de pandemie weten we beter dan ooit hoe belangrijk smaak is. Chefs, schrijvers en andere deskundigen geven tips voor extra smaaksensatie.
Culinair Culinair Insecten als ontbijt: Kriket brengt granola met krekels op de markt Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Recepten Recepten Van een beetje spicy tot extra heet: 3 pikante cocktailrecepten Foodies zijn in de ban van hete pepers. Geen wonder dat ook mixologen door hun enthousiasme zijn aangestoken. Drie bartenders delen een pikant cocktailrecept.
Culinair Culinair Biologische Pastis Ardent, gemaakt in België: 'Het was meteen een succes' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Pastéis, geen gewoon Portugees gebakje: 'Wij gebruiken nog altijd een deegrol. Dat is essentieel' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Soda from Brussels, gemaakt van natuurlijke ingrediënten: 'Het simpelste procedé is het beste' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Drie chefs geven een eigenzinnige twist aan een Belgische klassieker Wij vroegen drie getalenteerde chefs om Belgische klassiekers naar hun hand te zetten. Het resultaat: een luxemenu met eigenzinnige signatuur.
Culinair Culinair Chips recht van het veld: 'We weigeren smaakversterkers of kleurstoffen te gebruiken' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Chocolatier Eugénie Gillot bedacht een valentijnsmenu om bij weg te smelten Met haar merk Eugène Chocolatier geeft Eugénie Gillot een totaal nieuwe invulling aan het begrip smeerpasta. Ze gebruikt hem in haar hartverwarmende valentijnsmenu.
Culinair Culinair Arthus de Bousies maakt mosterd van Belgische zaden: 'Lokaal geteeld alleen volstaat niet' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Nooit te veel kaas: de comeback van raclette en kaasfondue De culinaire rage van winter 2021 lijkt nu al bekend: raclette en kaasfondue. In tijden van halve lockdowns en de kop opstekende sombere gedachten, blijkt een pruttelend pannetje kaas een warme troost. Maar hoe ga je te werk?
Culinair Culinair Chef-kok Yves Mattagne: 'Wat is dat, de Belgische keuken?' Yves Mattagne was dertig jaar chef-kok van restaurant Sea Grill en staat binnenkort achter het fornuis in La Villa Lorraine. Dat belooft in Brussel dé gastronomische gebeurtenis van 2021 te worden, waar hij ook zelf reikhalzend naar uitkijkt. In afwachting maakt hij de balans op.
Culinair Culinair Geuze in Wallonië, mag dat wel? De koppige Pierre Tilquin maakte zijn droom waar Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Château à moi: zo investeer je in je eigen wijngaard Is wijn je passie? Een zogenaamde groupement foncier viticole (GFV) verlaagt de drempel om een wijngaard te kopen, als kleine investeerder kun je een aandeel bemachtigen: crowdfunding voor de wijnliefhebber.
Culinair Culinair Gepassioneerde imker maakt hoogwaardige kwaliteitshoning: 'Het moest meer zijn dan een hobby' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Professor Christine Ott over onze eetgewoontes: 'Een man die goed kookt is een beetje macho' Geen koolhydraten, geen overzeese vruchten, niet meer eten na acht uur 's avonds... Onze relatie met voeding lijkt steeds ingewikkelder te worden. Literatuurprofessor Christine Ott verklaart onze eetgewoonten door diep in de literatuur- en filmgeschiedenis te duiken. 'Eten en koken staan bol van betekenis, traditie en impliciete veronderstellingen.'
Restaurantreviews Restaurantreviews Fastgood: 13 plekjes voor een snelle, gezonde hap Vergeet die vette hamburger of pizzapunt: het nieuwe fastfood is gezond, divers en duurzaam.
Restaurantreviews Restaurantreviews 13 adresjes voor heerlijke wijnen en ambachtelijke producten Artisanale gerechten en uitstekende wijnen: een gouden combinatie.
Culinair Culinair Boeren in de stad: zijn microscheuten het voedsel van morgen? Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Culinair Culinair Fermenteren kan je leren: 'Elke bereiding heeft haar eigen muziekje' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. Deze week is het de beurt aan Emilie Jaworski en Pierre De Almeida van Itinéraire Bis Gourmand.
Culinair Culinair De verloren tomaat: waar vind je nog exemplaren die niet naar water smaken? De tomaat is de meest geconsumeerde vrucht ter wereld, maar kun je de zielloze exemplaren in de handel nog wel tomaten noemen? Gelukkig wordt er al enkele jaren weerwerk geboden en zetten chefs, tuinders én tomatenliefhebbers zich in om de smaakvolle tomaat in ere te herstellen.
Culinair Culinair Een boon voor chocolade: 'Weinig mensen kennen de ware geur van chocolade' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Culinair Culinair Urban wineries: de opkomst van wijnen zonder wijngaard De urban wineries veroveren onze steden. Na New York en Sydney is het de beurt aan de stedelijke wijnbouwers van Brussel om het publiek te verleiden met innovatieve wijnen.
Culinair Culinair Gratin dauphinois: het moment voor trage gerechten Dit is het moment voor gerechten die tijd vragen. Zoals gratin dauphinois, ongetwijfeld de koning onder de gratins. Het geheim zit in de details.
Culinair Culinair Lekker lokaal: straffe koffie van bij ons Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. Deze week: de ambachtelijke koffie van Cafés J.J. Looze.
Recepten Recepten Gevuld belgasconne-varkensgebraad Een recept van Christian Guignies van Slagerij Carné in Ukkel.
Culinair Culinair Van pastrami tot coppa: enkel perfectionisme bij slagerij Carné Traditionele versnijdingen, korte keten, oude rassen: slagerij Carné gaat enkel voor een pure, compromisloze aanpak.
Culinair Culinair Zuurdesembrood: het kruim van het kruim Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. Deze week: de magie van zuurdesem.
Culinair Culinair Anarchy in Zaventem: eigenzinnige keuken met culinaire hoogstandjes De drukte van de hoofdstad meer dan beu? Met Anarchy bewijzen Céline Woltèche en Sébastien Van der Beeten dat ook de rustigere rand veel lekkers te bieden heeft.
Culinair Culinair Verleidelijke verrassingen bij Italiaans restaurant Miranda in Brussel Alessandro en Maria Miranda verlaten de gebaande paden van de Italiaanse keuken. Ze kiezen resoluut voor een creatieve aanpak, ver van de toeristische clichés.
Culinair Culinair 'Zonderbakker' Saint-Aulaye: lekkernijen zonder gluten, toegevoegde suikers of lactose Om het vak te leren reisde banketbakker Fabien Grégoire van bakker naar bakker, heel Frankrijk rond. Vandaag is hij een van de drijvende krachten achter Saint-Aulaye, de artisanale bakkerij die, helemaal mee met de tijdgeest, wil bakken 'zonder'.
Architectuur Architectuur Fondation Louis Vuitton zet design- en architectuurpionier Charlotte Perriand in de kijker Met een tentoonstelling gewijd aan Charlotte Perriand eert de Fondation Louis Vuitton een vrouw die niet weg te denken is uit de kunstwereld van de twintigste eeuw. Ze was een ware pionier op het gebied van architectuur en design.
Culinair Culinair Patatak, de ideale frituur: 'Nergens kon je nog echte, ouderwetse frieten eten' Waar eet je nog de echte, ouderwetse friet, vroegen vrienden aan Adrien Derwez. Hij moest bekennen dat hij geen idee had en besloot prompt om dan maar zelf artisanale en eerlijke frietjes op de markt te brengen. Met homemade sauzen en snacks erbij, natuurlijk.