culinair culinair Korean craze: wat maakt K-food zo populair? De Koreaanse keuken – friszuur, behoorlijk pikant en met een obligate jang-toets – is de opkomende Aziatische keuken bij uitstek. Wat maakt K-food zo populair?
culinair culinair Koffie als smaakmaker: enkele slimme tips voor een verrassend effect Koffie speelt een steeds belangrijker rol als smaakmaker in de keuken. Enkele slimme tips voor een verrassend effect.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants New kids on the block: 13 gloednieuwe restaurants om uit te proberen Het is verleidelijk om altijd naar hetzelfde adres te trekken, maar het is slimmer om je smaakpapillen af en toe eens te laten verrassen door new kids on the block.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Fantastisch Aziatisch: 13 excellente oosterse eetplekken Van een Japans restaurant met een lange geschiedenis tot Koreaanse nieuwkomers: hier eet je authentiek oosters. En soms maakt een norse gastvrouw het plaatje af.
Culinair Culinair Hier schuiven de koks zelf aan tafel: 11 restauranttips Als koken voor anderen je vak is, ben je dubbel zo kieskeurig wanneer je zelf uit eten gaat. Restaurants waar chefs zelf graag klant zijn.
culinair culinair Groen(t)e gerechten: 13 adressen met groenten op hoog niveau Het vegetarisme is al een tijd zijn geitenwollen sokken kwijt. Deze restaurants tillen groenten naar een nog hoger niveau.
culinair culinair Vaste waarden: 13 restaurants waar ervaren koks de plak zwaaien Ze leerden het vak bij absolute toppers of hadden eerder al een ander succesvol restaurant. Hier schuif je vol vertrouwen je voeten onder tafel.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Mooi zo: 13 restaurants met een oogstrelend interieur Natuurlijk is wat op je bord ligt het belangrijkst. Maar de restaurantervaring is nog leuker als het interieur je meevoert naar een wereld die je niet (meer) voor mogelijk hield.
Magazine Magazine Goed eten én goed slapen: 12 plekken die het beste van beide combineren Genieten, al dan niet met een glaasje, en achteraf niet meer naar huis hoeven rijden: ziedaar de hoogste vorm van culinaire verwennerij. Hier tafel én slaap je in stijl.
culinair culinair 12 restaurants waar je terecht kan voor een lekkere en snelle hap Ook een snelle hap kan verfijnd zijn. Van een subtiele kaaskroket tot de toast die je nooit meer vergeet.
Culinair Culinair Hibiscus als smaakmaker: enkele slimme tips voor een verrassend effect Creatieve chefs verwerken steeds vaker hibiscusbloemen in hun gerechten. Maar hoe maak je nu het best gebruik van deze tropische plant? Enkele slimme tips voor een verrassend effect.
Culinair Culinair Brasserie à Vapeur: ambachtsman Jean-Louis Dits vertelt over de laatste stoombrouwerij ter wereld Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Zout een banale smaakmaker? Enkele simpele trucjes voor een wonderlijk effect Zout, ogenschijnlijk een banaal keukeningrediënt, kan voor wondere effecten zorgen. Enkele slimme trucjes.
Culinair Culinair Wat eet de chef? Een culinaire tocht langs verrassende adressen Nooit eerder waren er zo veel meningen over waar we wat moeten eten. Maar wie weet dat beter dan de chefs? Een culinaire tocht langs verrassende adressen.
Culinair Culinair De zevende dag: wat koken chefs op zondag? Wat doen chefs op zondag, als hun restaurant gesloten is? En wat schaft de pot in hun privékeuken? Ze herbronnen zich, vinden inspiratie, en dat doen ze elk op hun manier. Drie jonge talenten in hun zondagse doen.
Magazine Magazine Moustapha maakt Moussap als ode aan zijn oma: een pittig drankje op basis van hibiscusbloemen Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Fenomeen in bierland: het blikje is aan een revival bezig Onze drankexpert schenkt klare wijn… of bier. Deze week richt hij de spotlights op een boomend fenomeen: bier in blik.
Culinair Culinair Smaakmakers: hoe bereid je ingemaakte citroenen? Hoe bereid je ingemaakte citroenen? En hoe haal je het meeste uit die speciale, lichtzoete zuurgraad? Een gebruiksaanwijzing.
Culinair Culinair 100 procent Belgisch en geen verspilling: deze nieuwe ouderwetse slager maakt worsten met een visie Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Twee topchefs, één keuken: welkom bij rooftoprestaurant Table 58 aan het Atomium Een pop-uprestaurant op zijn Belgisch: bij Table 58 ga je voor een uitzonderlijke gastronomische ervaring én een uniek tête-à-tête met het Atomium. De twee topchefs achter deze rooftop zijn Nick Bril en Lionel Rigolet.
Culinair Culinair Shiitake: Japanse delicatesse in België gemaakt uit biobier en brood Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair 'Barrel aged': een steeds populairder begrip in de biersector Onze drankexpert buigt zich over de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Alleen gaat het deze week niet over wijn, maar over houtgerijpte bier.
Culinair Culinair Waarom gist niet alleen nuttig is om brood te bakken en alcohol te maken Gist is eeuwenoud en heeft een smakenstamboom om u tegen te zeggen.
Culinair Culinair Berkensap van de tap: een verkwikkend en zuiverend lente-elixer Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Dol op dolcetto: waarom deze wijn het proeven waard is Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen van dolcetto.
Culinair Culinair Eddy Buchet, slager en rookspecialist: 'Veel slagers zijn bijna traiteurs geworden. Dat is niet hun vak' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Authentieke Mexicaanse tortilla's: 'Voor Mexicanen even belangrijk als boterhammen voor Belgen' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Boer Jérôme kweekt, slacht en verwerkt Mirthys-vleesduiven: 'Het is allemaal handwerk' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Van salie tot kombu: 15 tips voor de betere smaakinjectie Sinds de pandemie weten we beter dan ooit hoe belangrijk smaak is. Chefs, schrijvers en andere deskundigen geven tips voor extra smaaksensatie.
Culinair Culinair Lekker nieuw: verse culinaire adressen met een trendy concept De restaurantsector lamgeslagen door corona? Echt niet. De gezondheidscrisis berokkende sommige zaken schade of bracht ze ten val, maar bood andere de kans om zichzelf (her)uit te vinden. Nieuwe concepten, nieuwe adressen en nieuwe gezichten dus.
Culinair Culinair Insecten als ontbijt: Kriket brengt granola met krekels op de markt Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Recepten Recepten Van een beetje spicy tot extra heet: 3 pikante cocktailrecepten Foodies zijn in de ban van hete pepers. Geen wonder dat ook mixologen door hun enthousiasme zijn aangestoken. Drie bartenders delen een pikant cocktailrecept.
Culinair Culinair Biologische Pastis Ardent, gemaakt in België: 'Het was meteen een succes' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Pastéis, geen gewoon Portugees gebakje: 'Wij gebruiken nog altijd een deegrol. Dat is essentieel' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Soda from Brussels, gemaakt van natuurlijke ingrediënten: 'Het simpelste procedé is het beste' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Drie chefs geven een eigenzinnige twist aan een Belgische klassieker Wij vroegen drie getalenteerde chefs om Belgische klassiekers naar hun hand te zetten. Het resultaat: een luxemenu met eigenzinnige signatuur.
Culinair Culinair Chips recht van het veld: 'We weigeren smaakversterkers of kleurstoffen te gebruiken' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Chocolatier Eugénie Gillot bedacht een valentijnsmenu om bij weg te smelten Met haar merk Eugène Chocolatier geeft Eugénie Gillot een totaal nieuwe invulling aan het begrip smeerpasta. Ze gebruikt hem in haar hartverwarmende valentijnsmenu.
Culinair Culinair Arthus de Bousies maakt mosterd van Belgische zaden: 'Lokaal geteeld alleen volstaat niet' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Nooit te veel kaas: de comeback van raclette en kaasfondue De culinaire rage van winter 2021 lijkt nu al bekend: raclette en kaasfondue. In tijden van halve lockdowns en de kop opstekende sombere gedachten, blijkt een pruttelend pannetje kaas een warme troost. Maar hoe ga je te werk?
Culinair Culinair Chef-kok Yves Mattagne: 'Wat is dat, de Belgische keuken?' Yves Mattagne was dertig jaar chef-kok van restaurant Sea Grill en staat binnenkort achter het fornuis in La Villa Lorraine. Dat belooft in Brussel dé gastronomische gebeurtenis van 2021 te worden, waar hij ook zelf reikhalzend naar uitkijkt. In afwachting maakt hij de balans op.
Culinair Culinair Geuze in Wallonië, mag dat wel? De koppige Pierre Tilquin maakte zijn droom waar Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Château à moi: zo investeer je in je eigen wijngaard Is wijn je passie? Een zogenaamde groupement foncier viticole (GFV) verlaagt de drempel om een wijngaard te kopen, als kleine investeerder kun je een aandeel bemachtigen: crowdfunding voor de wijnliefhebber.
Culinair Culinair Gepassioneerde imker maakt hoogwaardige kwaliteitshoning: 'Het moest meer zijn dan een hobby' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Restaurantreviews Restaurantreviews Fastgood: 13 plekjes voor een snelle, gezonde hap Vergeet die vette hamburger of pizzapunt: het nieuwe fastfood is gezond, divers en duurzaam.
Restaurantreviews Restaurantreviews 13 adresjes voor heerlijke wijnen en ambachtelijke producten Artisanale gerechten en uitstekende wijnen: een gouden combinatie.
Culinair Culinair Professor Christine Ott over onze eetgewoontes: 'Een man die goed kookt is een beetje macho' Geen koolhydraten, geen overzeese vruchten, niet meer eten na acht uur 's avonds... Onze relatie met voeding lijkt steeds ingewikkelder te worden. Literatuurprofessor Christine Ott verklaart onze eetgewoonten door diep in de literatuur- en filmgeschiedenis te duiken. 'Eten en koken staan bol van betekenis, traditie en impliciete veronderstellingen.'
Culinair Culinair Boeren in de stad: zijn microscheuten het voedsel van morgen? Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Culinair Culinair Fermenteren kan je leren: 'Elke bereiding heeft haar eigen muziekje' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. Deze week is het de beurt aan Emilie Jaworski en Pierre De Almeida van Itinéraire Bis Gourmand.
Culinair Culinair De verloren tomaat: waar vind je nog exemplaren die niet naar water smaken? De tomaat is de meest geconsumeerde vrucht ter wereld, maar kun je de zielloze exemplaren in de handel nog wel tomaten noemen? Gelukkig wordt er al enkele jaren weerwerk geboden en zetten chefs, tuinders én tomatenliefhebbers zich in om de smaakvolle tomaat in ere te herstellen.