Culinair Culinair Traditioneel kwaliteitsbrood bij Boulengier: een ode aan de traag rijzende natuurdesem Marc Paeps, Christopher Moloughney en Mathieu Gesell vormen het trio achter Boulengier, een zaak die de traditie van écht brood in ere herstelt.
Recepten Recepten Varkenswangetjes met eendenleversaus Een recept van Pierre Val en Pierre Schreuders van restaurant Tandem in Brussel.
Culinair Culinair Karaktervol interieur en gastronomisch meesterschap bij Tandem in Brussel Twee goede vrienden met een passie voor heerlijke gerechten en tongstrelende wijnen. Ontdek Tandem, het fonkelende restaurant van Pierre Val en Pierre Schreuders.
Culinair Culinair Chef Richard Schaffer biedt een meerwaarde die de meeste foodies niet onverschillig laat Richard Schaffer, de chef van Le 203, stond al in alle uithoeken van de wereld achter het fornuis. Uiteindelijk streek hij neer in Brussel, waar zijn fusiongerechten erg in de smaak vallen.
Culinair Culinair Een Romeinse kok in Brussel: Filippo La Vecchia onthult zijn geheim recept De Osteria Romana van Filippo La Vecchia heeft een plaatsje veroverd in de harten van veel Brusselaars. Dé specialiteit van het huis is de carbonara, waarvan de chef hier het geheim onthult.
Culinair Culinair Old Boy in Brussel: onberispelijke Aziatische gerechten met een Belgische toets Old Boy: een Brusselse bistro met een eigenzinnige kijk op de Aziatische keuken.
Culinair Culinair The Wine Club in Brussel: een frisse wijnbar met ludieke rock-'n-rollkaart Kyrkos Zisis van The Wine Club verzoent op ludieke wijze harmonieuze smaakakkoorden met uitgelezen wijnen.
Culinair Culinair Pistolet Original viert vijfde verjaardag met exclusieve heilbotpistolet Vijf jaar geleden besloot ze om een grote klassieker van de Brusselse volksgastronomie nieuw leven in te blazen. En dat met de steun van enkele grote chefs en gerenommeerde leveranciers. Maak kennis met de pistolet van Valérie Lepla.
Culinair Culinair Traditie troef: eerlijke klassiekers uit het Pajottenland bij Les Eleveurs in Halle Michel Borsy, de chef van Les Eleveurs, staat bekend om zijn eerlijke klassieke keuken, geïnspireerd op de producten van het Pajottenland. Zijn witloofgratin is het ideale gerecht om zonloze dagen op te fleuren.
Culinair Culinair Surf-and-turf bij Crab Club in Brussel: het perfecte huwelijk van land en zee In zijn restaurant aan de Hallepoort in Brussel presenteert Yoth Ondara voortreffelijke combinaties van gerechten met vis én vlees. De Aziatische toets laat alles nog beter tot haar recht komen.
Culinair Culinair Voortdurend nieuwe smaakexplosies bij Le Vieux Château in Vloesberg Le Vieux Château in het Henegouwse Flobecq - Vloesberg in het Nederlands - is de plek waar Tanguy De Turck even persoonlijke als originele gerechten bereidt. Een chef met talent én een goed stel smaakpapillen.
Culinair Culinair Eigenzinnige, zonovergoten bistrokeuken bij Bistro Madame in Brussel Er zit een doordacht concept achter Bistro Madame, met dank aan Marion Chateau en François Fatogoma.
Culinair Culinair Karakterkok Erwan Kenzo Nakata combineert zijn Japanse en Bretonse roots Erwan Kenzo Nakata is van gemengde afkomst. Om zowel zijn Japanse als zijn Bretonse roots te eren koos hij voor het ruime sop. Met de zee als inspiratiebron meerde hij aan in de Vlaanderenstraat in Brussel.
Culinair Culinair Nostalgische spaghetti bolognese bij restaurant Tontons in Brussel In haar restaurant in Ukkel geeft Valérie Delange een ereplaats aan pasta. Vandaag verklapt ze haar familierecept van de spaghetti bolognese.
Culinair Culinair Restaurant Le Lieu in Genappe: het nieuwe culinaire avontuur van Thomas Henaut Hij is amper 29, maar Thomas Henaut heeft nu al zijn plaatsje veroverd onder de culinaire sterrenhemel. Die plek heet dan ook Le Lieu.
Culinair Culinair Heuse verjongingskuur bij brasserie Le Mess in Brussel Hoe wek je de goede brasseriekeuken weer tot leven? Je begint met een jonge, getalenteerde chef die een nieuwe wind door de keuken laat waaien. Antoine Speeckaert is 26 en weet van wanten.
Culinair Culinair Garage à Manger: van ongewone streetfoodtruck naar vaste stek in Brussel Joël Geismar was 42 toen hij El Camion lanceerde. Zijn mythische foodtruck toert vandaag nog altijd door de Brusselse straten, al schakelt de chef in zijn Garage à Manger nu wel een versnelling hoger.
Culinair Culinair Le Transvaal in Brussel: het buurtrestaurant voor fijnproevers Een culinair hoogstaand buurtrestaurant? Le Transvaal van Raphaël de Sadeleer in Brussel bewijst dat het kan. 'De reis waard', zou de Michelin zeggen.
Culinair Culinair Klein maar frivool: vier verleidelijke valentijnsreceptjes Kleine porties en een explosie van smaken. Dat is het devies voor valentijn, volgens Laure Genonceaux. De Chaudfontaine Lady Chef of the Year trakteert ons op vier onweerstaanbare minigerechtjes.
Culinair Culinair Chef-kok Ludovic Vanackere (27) over smaken en kleuren in de keuken Op talent staat geen leeftijd. En dat geldt des te meer voor de talentrijke, 27 jaar jonge Ludovic Vanackere, die onlangs door Gault & Millau werd uitgeroepen tot de jonge Waalse chef van het jaar.
Culinair Culinair Racines: originele en duurzame stempel op de Italiaanse keuken Francesco Cury en Ugo Federico zijn de drijvende krachten achter het pretentieloze Racines. Met hun knolselder-parmigiana tillen ze een klassieker uit de Italiaanse keuken naar een hoger niveau.
Restaurantreviews Restaurantreviews Goed in het vlees Een goed gerijpte côte à l'os, mooi gevormd orgaanvlees, een lendenstuk om u tegen te zeggen. Het beste voer voor carnivoren.
Restaurantreviews Restaurantreviews Als het aan de chef lag De volgende adressen werden ons doorgespeeld door chefs, een foodie en een grote naam in de gastronomie.
Restaurantreviews Restaurantreviews Me, myself & I Bang om alleen uit eten te gaan? In deze restaurants is dat geen enkel probleem. Tafeltips voor einzelgängers.
Restaurantreviews Restaurantreviews Bistronomie Geen sterren, wel een glinstering in de ogen van de klanten die proeven van de boeuf bourguignon of de calamares a la plancha.
Restaurantreviews Restaurantreviews Fingerfood Cicchetti, tapa's, antipasti, mezze, kemia... Kleine porties worden almaar populairder. Ideaal bij fear of missing out. En sharing is caring.
Restaurantreviews Restaurantreviews Bordje gezond Genoeg groenten eten en rekening houden met je ecologische voetafdruk? Hier is het niet moeilijk om je leven te beteren.
Restaurantreviews Restaurantreviews Elke dag visdag Schelpen of schaaldieren? Vis of mosseltjes? Zeewolf of griet? Kies het ruime sop.