België krijgt er tegen de zomer van volgend jaar een nachttrein bij. Dan zou de trein Brussel - Amsterdam - Berlijn - Praag voor het eerst moeten rijden, zo kondigt de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper aan. Hij ambieert elk jaar een extra nachtelijke verbinding te lanceren.

Leuven heeft beslist om het foodtruckfestival en het aftellen op oudjaar te schrappen. Dat heeft de stad bekendgemaakt. 'De huidige situatie in de zorgsector laat geen grote risico's toe.' Ook enkele andere evenementen gaan niet door. Kleinere activiteiten laat de stad wel toe.

In Antwerpen zal het ModeMuseum (MoMu) de deuren sluiten van eind januari tot september 2022. Het museum vierde onlangs nog feestelijk de heropening na een lange renovatieperiode, maar een probleem met de klimaatinstallatie gooit roet in het eten.

De Zweedse hoofdstad Stockholm gaat het aantal elektrische steps in de stad vanaf volgend jaar met de helft verminderen, omdat die voor te veel overlast zorgen. Het aantal toegelaten verhuurbedrijven voor die steps daalt van acht naar drie.

Tussen al het natuurschoon in Wallonië liggen heel wat boeiende steden verscholen. Iedere stad heeft zijn eigen identiteit, zijn schatten, zijn charmes, zijn curiosa, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: je wordt er met open armen ontvangen.