Het Musée Félicien Rops is een perfect voorwendsel om naar Namen af te zakken, onze shop- en eetadresjes een reden te meer om er te blijven. De hoofdstad van Wallonië leent zich uitstekend voor een grondige culinaire exploratie, het speuren naar vintage vondsten en slentermarathons door het centrum.

Het grootste Europese fotomuseum pakt dit najaar uit met drie mooie expo's. Maar daarmee ben je nog niet thuis. De keur aan imposante panden, cultuurhuizen, shopadressen en een gevarieerde foodscene nodigt uit tot een verlengd verblijf. Onze tips voor een citytrip bij de Carolos.

Diehardfans van het Duitse geannuleerde bierfestival Oktoberfest zijn in volle voorbereiding voor een verkleinde versie van het evenement, verspreid over pubs in de Zuid-Duitse stad München.

Bij gebrek aan buitenlandse toeristen zitten de bezoekersaantallen van Versailles in een stevige dip. Met slechts 10.000 bezoekers per dag haalt het paleis een derde van het normale aantal.

De wereld afreizen is voorlopig nog een verre droom, maar uitkijken-naar is al een groot deel van de pret. Ter inspiratie: deze 25 bestemmingen komen het vaakst voor op de afvinklijstjes van reizigers over de hele wereld. Goed nieuws: er zitten ook enkele Europese toppers bij.

Een relaxte strandvakantie of een wervelende citytrip? In Nederland hoef je niet te kiezen. De leukste steden liggen er op een boogscheut van de 350 kilometer lange kustlijn. Tel die twee op, en een nieuwe reistrend is geboren: het stad-strandweekendje. Ideaal om je batterijen dubbel op te laden.