Reis je rijk: de 10 beste citytrips voor een beperkt budget

Alhambra Granada © Getty

De spaarvarkens staan tegenwoordig flink onder druk. Daarom ging reisvergelijkingsplatform Omio op zoek naar de beste citytrips voor een beperkt budget. Op deze tien Europese bestemmingen hoef je gelukkig niet je volledige eindejaarspremie erdoor te jagen.

Reisvergelijkings- en boekingsplatform Omio onderzocht 100 Europese steden op factoren als gratis activiteiten, musea, en andere vrijetijdsbestedingen. Ze namen daarbij ook de belangrijkste toeristische attracties in acht zodat er niet beknibbeld wordt op de reiservaring. Daarnaast werd er gekeken naar de prijzen voor een stadstour, een bezoek aan een restaurant, café of nachtclub, fastfood, bier en het openbaar vervoer. Tot slot telden ze ook de free-wifispots en gratis drinkfonteinen. Met hun bevindingen maak je zelfs van populaire bestemmingen als Venetië of Firenze citytrips voor een beperkt budget.

Gratis in Granada

In het Spaanse Granada ben je nog het beste af, met maar liefst 112 kosteloze vrijetijdsactiviteiten en 60 gratis bezienswaardigheden. Zo verken je werelderfgoed Alhambra, de grootste bezienswaardigheid van Granada, helemaal voor niets. Een stadstour met een stadsbus is met 7 euro een koopje en voor een pintje betaal je doorgaans slechts 2,50 euro.

citytrips voor een beperkt budget
Brugge © Getty
Brugge on a budget

Op de tweede plaats komt Brugge met 24 tours onder de 25 euro. Brugge onderscheidt zich door 142 gratis activiteiten – 50 gratis bezienswaardigheden, 6 gratis musea en andere gunstige aanbiedingen. Ook de voordelige fastfood en frietkoten drukken hier de prijs.

citytrips voor een beperkt budget
Palazzo Ducale Venetië © Getty
Voordelig Venetië

Op drie volgt zowaar Venetië waar de meeste bezienswaardigheden logischerwijze gratis zijn – het San Marcoplein of de Rialto-brug met uitzicht op Canal Grande loop je zo op tijdens je stadsverkenning. In totaal zijn er 293 gratis activiteiten en 186 openbare drinkfonteinen. De rest van de toptien vind je hieronder, de volledige ranglijst van citytrips voor een beperkt budget op de website van Omio.

De 10 beste citytrips voor een beperkt budget

1.     Granada          

2.     Brugge

3.     Venetië            

4.     Valencia

5.     Edinburgh       

6.     Innsbruck        

7.     Cambridge      

8.     Sevilla

9.     Malaga

10.  Firenze

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content