Recepten Recepten Niet mis op de feestdis: 30 recepten met kreeft Van een klassieke thermidor of bellevue tot een smakelijke taco of tartaar… Staat er tijdens de feestperiode kreeft op het menu (en die kans is vrij groot), dan vind je vast je gading in deze rits recepten.
Recepten Recepten Nieuw en beter: 30 feestelijke cocktails om mee af te tellen Out with the old, in with the new. Dertig cocktails om 2023 de rug toe te keren en een hoopvolle maar feestelijke dronk op het nieuwe jaar uit te brengen.
Culinair Culinair Knallen zonder kater: 30 recepten voor mocktails Minder drinken zit al even in de lift. Met deze 30 recepten voor mocktails verras je elke nuchtere feestvierder.
Culinair Culinair Koken voor een grote groep: zo red je het Iets te gul geweest met uitnodigingen voor je feestje of gebombardeerd tot foerier voor het weekendje weg met de vrienden? Geen nood: met deze tips en recepten wordt koken voor een grote groep een iets minder grote uitdaging.
Gezond visrecept met Aziatische toets: rogvleugel met gember, zeewier en broccolipuree Rog met kappertjes is terecht een klassieker, maar er bestaan meer recepten met deze caloriearme vis die je smaakpapillen in vervoering brengen, zoals dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.
Recepten Recepten Appeltjes van oranje: 30 recepten met sinaasappel en mandarijn Deze tijd van het jaar raakt de fruitschaal danig gevuld met appelsienen en mandarijnen. Net iets te veel van het goede? Die overtollige sinaasappel is zo weggewerkt met een van deze recepten.
Tijd voor afternoontea: zo maak je zelf de lekkerste scones Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor scones, het gebakje waarmee je de afternoontea afsluit. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Culinair Culinair Eighties eetfestijn: een nostalgisch feestmenu van sterrenchef Mathieu Vande Velde Hoe ziet een feestmaal uit de jaren tachtig eruit volgens een twintiger? Kersverse sterrenchef Mathieu Vande Velde ging de culinaire uitdaging met plezier aan en bedacht een smakelijk viergangendiner dat de eighties rechtstreeks naar 2023 haalt. Back to the future: de eindejaarseditie.
Recepten Recepten Goed begonnen: 35 recepten voor een feestelijk voorgerecht Hoe je eindejaarsmenu er ook mag uitzien, wat het eerst op tafel komt zet altijd de toon. Tussen deze 35 recepten voor een feestelijk voorgerecht vind je vast de perfecte gangmaker.
Pruttelen op z’n Peruviaans: stoofpot van eend en zoete aardappel Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we een heerlijk comfy ovenschotel met een exotische toets.
Recepten Recepten Ferme feestvogel: 30 recepten met kalkoen (en de restjes) Nee, we zijn niet in de fuik van Thanksgiving beland. Ook onze eindejaarsfeesten zijn namelijk niet meer zo veraf. Tijd dus om je recepten voor kalkoen nog eens boven te halen. Wij zochten er alvast 30 uit, inclusief oplossingen voor die onoverkomelijke restjes.
Doordeweeks koken als Donna Hay: geschroeide chilizalm met kokos-komkommersalade Wil je meer weten over Donna Hay? Kookboekkoningen Donna Hay en Pascale Naessens: ‘Gezond is geen goede verkoopstruc’ 1. Maak de kokos-komkommersalade: roer de kokosmelk, het limoensap, de vissaus en suiker door elkaar. Schep de komkommer, koriander en lente-ui erdoor en zet apart. 2. Rijg de zalm aan 8 metalen spiesen. Verhit een antiaanbakpan op …
Comfortfood van Pascale Naessens: lasagne met courgette Tip: courgette in plakjes snijden gaat het makkelijkst met een dunschiller. Als je op de zaadlijst komt, draai je de courgette om en begin je opnieuw. Het middelste stuk met de zaadlijst bevat veel vocht en kun je bijvoorbeeld gebruiken voor in een soep. 1. Gebruik een dunschiller en trek plakjes van de courgette (zie …
Recepten Recepten Van frikadellen tot köttbullar: 35 gerechten met balletjes In tomatensaus, in de soep of met vulling: een balletjesfestijn op je bord vrolijkt sowieso de dag op. Van vogelnestje tot kibbeh, albóndigas tot Luikse bouletten: 35 gerechten met balletjes, voor elke smaak.
Een droomcombinatie van Syrco Bakker: makreel met sambal en sojadressing Eric Ivanidis: "Deze unieke combinatie van makreel met sambal werd bedacht door Syrco Bakker. Sambal geeft een smaakvolle kick aan makreel, die als vis per definitie een vette structuur heeft. Daardoor creëer je een fantastische balans van smaken."
Het favoriete aperitief van Marcelo Ballardin: zo maak je de perfecte whisky sour Eric Ivanidis: "Whisky sour is een van de favoriete aperitieven van Marcelo en mocht dus niet ontbreken in Door73. We hebben de klassieker opgefrist met een friszure, fluwelen schuimlaag die de krachtige whiskysmaak verzacht."
Koken als chef Eric Ivanidis: ‘Dit is mijn lievelingsversie van moussaka’ Eric Ivanidis: "Moussaka is het populairste gerecht van mijn geboorteland. Het staat op tafel in elke taverne en op elk familiefeest. Hieronder vind je mijn lievelingsversie ervan."
Recepten Recepten Zoals het ovenklokje thuis tikt… 35 herfstige ovenschotels om naar af te tellen Geen keukentoestel zo veelzijdig als de oven als het om winterkost gaat. Probeer het gerust uit met deze herfstige ovenschotels. Gratins, groentecrumbles, gehaktschotels of lasagne… Het schuift allemaal lekker heet van de schaal op je bord.
Vegan recept voor bananabread met amandel en blauwe bes Bananenbrood, maar dan plantaardig: probeer dit recept uit ‘Het vegan bakboek’ van Marieke Wyns.
Vegan recept voor cheesecake brownies Brownie én cheesecake: the best of both worlds in één recept. Voor deze variant gebruik je enkel plantaardige ingrediënten. Recept uit ‘Het vegan bakboek’ van Marieke Wyns.
Vegan recept voor scones met chocolade en framboos Een plantaardig alternatief voor scones, met chocolade en framboos. Recept uit 'Het vegan bakboek' van Marieke Wyns.
Knusse herfstactiviteit: maak zelf ravioli met boschampignons Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: ravioli met boschampignons.
Fluweelzachte rodelinzensoep op z’n Turks: zo maak je mercimek çorbasi De Turkse keuken is meer dan kebab en om dat te bewijzen bundelde Hilal Kayis Sungur zestig recepten in een gloednieuw kookboek. Hoe je mercimek çorbasi - oftwel rodelinzensoep - maakt, lees je hier.
Maak zelf sigara böreği: Turkse deegrolletjes gevuld met kaas Culinair ondernemer Hilal Kayis Sungur bundelde zestig recepten in het nieuwe kookboek Het lekkerste van Turkije. Haar recept voor sigara böreği vind je hier.
Het onvervalste recept voor ali nazik: Turkse dip van aubergineyoghurt met vlees Dit recept voor ali nazik komt uit het gloednieuwe kookboek Het lekkerste uit Turkije van culinair ondernemer Hilal Kayis Sungur. Lees hier stap voor stap hoe je de aubergineyoghurtdip klaarmaakt.
Recepten Recepten Try vegan in november: 30 dagen, 30 recepten Op 1 november – niet toevallig World Vegan Day - start Try Vegan. Denk: veggie challenge, maar dan helemaal plantaardig. Dankzij deze 30 vegan recepten, eentje voor elke dag, haal je culinair creatief de eindmeet.
Culinair Culinair Try Vegan daagt je uit om in november plantaardig te eten: ontdek 4 gastronomische vegan recepten ter inspiratie 1 november vieren we World Vegan Day, meteen ook het startschot van Try Vegan. Deze challenge daagt iedereen uit om tussen 1 en 30 november zoveel mogelijk vegan te eten. Chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman zetten hun schouders onder het initiatief en delen vier heerlijke, plantaardige gerechten.
Vegan recept van Bart De Pooter met prei, snijbiet en vadouvan In het Antwerpse restaurant WILDn van chef Bart De Pooter geniet van je van volledig plantaardige gerechten. Wij mogen zijn recept voor prei, snijbiet en vadouvan met jullie delen.
Vegan recept van Bart De Pooter met aubergine, zoete ui en zeewier In het Antwerpse restaurant WILDn van chef Bart De Pooter geniet van je van volledig plantaardige gerechten. Wij mogen zijn recept voor aubergine met zoete uit en zeewier delen.
Vegan recept van Laurence Haegeman: knolselder in zoutkorst, witte pesto & amandel Laurence Haegeman van De Vijf Seizoenen deelt een heerlijk plantaardig recept voor een koud voorgerecht met knolselder in zoutkorst, witte pesto en amandel.
Vegan recept Laurence Haegeman: bloemkoolcouscous met venkel Chef Laurence Haegeman van de Vijf Seizoenen deelt een heerlijk plantaardig recept voor bloemkoolcouscous met venkel en een sausje van dille en amandel.
Traditionele stoofschotel voor op koude dagen: Elzasser baeckeoffe Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze hartige klassieker uit de Elzas werd oorspronkelijk bereid in de oven van de bakker, vandaar de naam.
Recepten Recepten Viva la pasta: 30 Italiaanse recepten voor World Pasta Day Geen betere reden dan Wereldpastadag om een van de grote klassiekers klaar te maken. Ter inspiratie: 30 recepten voor pasta uit de Italiaanse keuken.
Culinair Culinair Week Zonder Vlees: vegan blogger Elisabeth Van Lierop deelt 3 recepten in samenwerking met Crisp Elisabeth Van Lierop, ambassadeur van de Week Zonder Vlees, introduceert een vegan weekmenu bij de online versmarkt Crisp. Ontdek de drie recepten die ze ontwikkelde hier.
Recept van ecoblogger Elisabeth van Lierop voor vegan lasagne Elisabeth van Lierop ontwikkelde recepten voor de Week Zonder Vlees, in samenwerking met de online versmarkt Crisp. Ontdek hieronder haar smakelijke recept voor vegan lasagne.
Recept van vegan blogger Elisabeth van Lierop voor verse instant noodles Elisabeth van Lierop ontwikkelde recepten voor de Week Zonder Vlees, in samenwerking met de online versmarkt Crisp. Hieronder vind je het recept voor lekkere verse instant noodles met gerookte tofu.
Recept van ecoblogger Elisabeth van Lierop voor vegan tandoori Vegan blogger Elisabeth van Lierop ontwikkelde in samenwerking met Crisp recepten voor de Week Zonder Vlees. Ontdek hieronder haar recept voor vegan tandoori.
Maak er een exotisch potje van: Caribische waterzooi Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een exotische variant op een heerlijke Belgische klassieker.
Koken zoals Instagram-chef Julius Roberts: bietensoep met 3 toppings Chef en Instagram-boer Julius Roberts verruilde het leven in de stad voor het plattelandsbestaan. Zijn liefde voor duurzaamheid en seizoensgebonden koken leidde tot het kookboek The Farm Table. Dit is zijn recept voor dieprode bietensoep.
De herfst in met chef Julius Roberts: gestoofde pruimen met granola Chef en Instagram-boer Julius Roberts verruilde het leven in de stad voor het plattelandsbestaan. Zijn liefde voor duurzaamheid en seizoensgebonden koken leidde tot het kookboek The Farm Table. Dit is zijn recept voor gestoofde pruimen met yoghurt en granola.
Grandioze gebraden kip met dragon van chef Julius Roberts Chef en Instagram-boer Julius Roberts verruilde het leven in de stad voor het plattelandsbestaan. Zijn liefde voor duurzaamheid en seizoensgebonden koken leidde tot het kookboek The Farm Table. Ben je geprikkeld? Dit is zijn recept voor gebraden kip met dragon.
Recepten Recepten Pompoensoep: een klassieker, 30 recepten Samen met de kortere dagen, halloweenmerchandising en een wat warmere outfit is het ook weer tijd voor de ster van de herfst: de pompoen. Geef deze najaarsklepper de kans om te schitteren met deze hele resem recepten voor pompoensoep.
Indonesisch stoofpotje boordevol smaak: vegetarische rendang Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: rendang, een populair Indonesisch stoofgerecht waarbij rundvlees urenlang mag garen in een rijke, pittige kokossaus. Maar persoonlijk vinden wij deze vegetarische versie nóg lekkerder.
Recepten Recepten Dol op de knol: 35 recepten met zoete aardappel Dat het helemaal geen aardappel is, mag geen reden zijn om 'm uit de keuken te verbannen. De bataat heeft immers culinair bestaansrecht op zich. Met deze recepten maak je van de zoete aardappel de gezonde ster van je herfstige comfortfoodmenu.
Recepten Recepten Popcorncappuccino en mokkasoufflé: 30 recepten met koffie Zondag - 1 oktober - viert de hele wereld het populaire bakje troost. De gelegenheid om koffieboeren te huldigen, een extra pak bonen open te trekken en aan de slag te gaan met deze straffe recepten met koffie.
Een bowl met ballen: maak een kom vol couscous en kabeljauwballetjes Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Vandaag zetten we couscous op het menu, een gerecht met oneindig veel varianten, waaronder deze favoriet: couscous met balletjes van kabeljauwgehakt.
Recepten Recepten Beter dan de wekker: 30 recepten voor ontbijt Sluipt de sleur wat in je ochtendroutine? Deze recepten voor ontbijt doorbreken of smeren elk vastgeroest patroon. Of je nu een snoozer bent die baat heeft bij overnight oats, of een vroege vogel die op zoek is naar iets-stevigs-met-eieren.
Net Napels: zo maak je zelf zuurdesempizza Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Napolitaanse pizza, die bekendstaat om zijn luchtige korst of ‘cornicione’.
Recepten Recepten Haal meer uit de peer: 50 recepten Word je niet dolenthousiast van peren in je fruitmand? Niemand die je verplicht om ze uit het vuistje te verorberen. Met deze recepten, zoet en hartig, ben je binnen de kortste keren wél dikke fan van de peer.
Burgerplicht: zo maak je zelf de ultieme cheeseburger Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor een cheeseburger. Het resultaat van zijn onderzoek deelt hij hier met plezier.
Een boon voor Toscane: zo maak je zelf fagioli Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een tijdrovend en tegelijk heerlijk eenvoudig recept uit de Toscaanse volkskeuken.