Gezond visrecept met Aziatische toets: rogvleugel met gember, zeewier en broccolipuree

© Bram Debaenst

Rog met kappertjes is terecht een klassieker, maar er bestaan meer recepten met deze caloriearme vis die je smaakpapillen in vervoering brengen, zoals dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.

Voor 4 personen

  • 4 rogvleugels (ca. 800 g) 
  • 4 kleine broccolistronken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk gember, geschild (5 cm) 
  • 1 chilipepertje
  • Enkele takjes bieslook
  • 10 tl sesamolie
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 citroen
  • Tamari (een variant op sojasaus)
  • 30 g gedroogde hijiki (een zeewiersoort die vaak gebruikt wordt in de Japanse keuken)
  • 1 el hazelnoot-amandelpuree
  • 10 kappertjes

Bereidingswijze

  1. Laat het zeewier een uurtje weken in een kom water waarin je een halve citroen hebt uitgeperst.
  2. Snijd de stronken van de ­broccoli in schijfjes en de kruinen in roosjes. Stoom de schijfjes en voeg na 5 min. de roosjes toe. Laat samen nog 15 min. stomen.
  3. Maak de saus: hak de knoflook, gember en bieslook fijn. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd ook dit fijn. Doe samen met 8 tl sesamolie en een scheut tamari in een blender. Mix tot een gladde saus. Voeg de fijngehakte kappertjes toe en zet opzij.
  4. Stoom de rogvleugels in ca. 10 min. gaar. 
  5. Doe de gestoomde broccoli met de olijfolie, een scheut tamari, de hazelnoot-amandelpuree en het kookvocht van de rogvleugels in de blender. Mix tot een gladde puree. 
  6. Knijp het vocht uit het zeewier en breng het op smaak met het sap van een citroen (naar smaak) en 2 tl sesamolie.
  7. Schep puree op elk bord, dresseer er een rogvleugel op. Garneer met zeewier, bieslook en enkele lepels van de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content