Het favoriete aperitief van Marcelo Ballardin: zo maak je de perfecte whisky sour

© Kris Vlegels

Eric Ivanidis: “Whisky sour is een van de favoriete aperitieven van Marcelo en mocht dus niet ontbreken in Door73. We hebben de klassieker opgefrist met een friszure, fluwelen schuimlaag die de krachtige whisky­smaak verzacht.”

Meer lezen: De culinaire vriendschap van Marcelo Ballardin en Eric Ivanidis: ‘Mijn moeder eet liever in zíj́n restaurant’

Voor 1 cocktail
5 cl krachtige whisky, heel licht geturfd
2 cl vanillesiroop
2 cl citroensap
3 druppels Angostura-bitters
Citroenschuim
Voor de vanillesiroop:
500 ml water
500 g suiker
1 vanillestok

Voor de suikersiroop:
500 ml water
500 g suiker
Voor het citroenschuim (voor 4 cocktails):
200 ml citroensap
120 ml suikersiroop
3 g aquafaba
Garnituur: zeste van citroen


1. Maak eerst de vanillesiroop: zet een pot op het vuur en breng daarin het water samen met de suiker aan de kook. Voeg een opengeritste vanillestok toe.

2. Voor de suikersiroop: zet een pot op het vuur en breng daarin het water samen met de suiker aan de kook.
Voor het citroenschuim: meng de ingrediënten en klop ze op tot een stevig schuim.

3. Meng de whisky, de vanille­siroop, het citroensap en 3 druppels Angostura-bitters in een glas gevuld met ijs.
Roer met een barlepel om af te koelen en te verdunnen.

4. Werk de cocktail af met een lepel van het opgeklopte citroenschuim en garneer met zeste van citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content