Restaurants


Restaurant Veranda in Antwerpen: veranderd van verandaRestaurant

Restaurant Veranda in Antwerpen: veranderd van veranda

Het Antwerpse restaurant Veranda heeft sinds het voorjaar een nieuw adres. De basisformule van een seizoengebonden keuken en een vast menu bleef ongewijzigd. Nieuw is de walk-in bar.


De kokende broers Colin, geen onbekenden in gastronomisch BrusselRestaurant

De kokende broers Colin, geen onbekenden in gastronomisch Brussel

De broers Maxime en Gaëtan Colin kunnen terugblikken op een parcours gekenmerkt door Michelin-sterren en onderscheidingen. Gaëtan verzorgt nu ook de menukaart van het nieuwe restaurant in Hotel The Avenue, in de Brusselse Louisalaan.


Restaurant 'Het Land' in Berlaar: Terug naar de basisRestaurant

Restaurant 'Het Land' in Berlaar: Terug naar de basis

Voor een avondvullend programma zakken klanten al meer dan twee decennia af naar 'Het Land', met een verwachtingspatroon dat chef-kok Steven Bes altijd keurig binnen de lijnen heeft weten in te kleuren.


'Little Paris': Franse bistro in WaterlooRestaurant

'Little Paris': Franse bistro in Waterloo

Little Paris opende ruim twee jaar terug als Franse bistro met terroirkeuken. Het eethuisje is geliefd bij een ouder publiek. Maar ook Gault&Millau ontdekte de kwaliteiten van de chef, die werden beloond met een score van 14/20 en de nominatie 'Ontdekking van het Jaar 2015'.


Wine Bar des Marolles: Kwaliteitsadres zonder gastrosnobismeRestaurant

Wine Bar des Marolles: Kwaliteitsadres zonder gastrosnobisme

In de intieme Wine Bar des Marolles verwerken de koks eersteklas streekproducten tot eerlijke gerechten. Eten doe je in een vermakelijke theatrale belle-époque-inrichting met negentiende-eeuwse Belgische schilderijen.

Restaurant B23 in Antwerpen: Culinaire prijsbrekerRestaurant

Restaurant B23 in Antwerpen: Culinaire prijsbreker

In het Antwerpse restaurant B23 weten de koks wat lekker is. Bovendien is alles wat in het bord verschijnt origineel, licht en modern. En dat aan vlot verteerbare prijzen. Een aanrader.


Restaurant Berto in Waregem: Totale inzetRestaurant

Restaurant Berto in Waregem: Totale inzet

Het onthaal, de welkomhapjes, het duurt niet lang eer je voelt dat men het bij het gastronomische restaurant Berto, in Waregem, goed voor heeft met de klanten.
Restaurant 'Alex' in Waasmunster: Lekker eten zonder risicoRestaurant

Restaurant 'Alex' in Waasmunster: Lekker eten zonder risico

Anderhalf jaar geleden opende restaurant Alex in een groene villawijk in Waasmunster. Sinds de eerste dag komen klanten in grote getale voor de lekkere, klassiek geïnspireerde Belgische keuken met zuiderse invloeden.


London Fashion Week: dit zijn de Londense hotspots volgens insidersCitytrips

London Fashion Week: dit zijn de Londense hotspots volgens insiders

De beste, leukste, hipste adresjes om te eten en drinken in de Britse hoofdstad. Deze lijst is ideaal voor iedereen die een citytrip naar Londen gepland heeft en zich maar wat graag wil laten gidsen door de it-crowd.


Pop-up Re-Belges in Brugge: Voorproefje van nieuwe gastrobarRestaurant

Pop-up Re-Belges in Brugge: Voorproefje van nieuwe gastrobar

Het Brugse sterrenrestaurant Sans Cravate breidt uit. In april heropent de zaak als een restaurant met gastro-bar. Tot 18 maart kan je terecht in hun hotel aan de overkant Re-Belge, een pop-upchampagnebar. Wij schoven mee aan tafel.


Restaurant Ciro's in Antwerpen: er zijn nog zekerhedenRestaurant

Restaurant Ciro's in Antwerpen: er zijn nog zekerheden

Ciro's, het voormalige restaurant van ex-Rode Duivel Albert De Hert, is sinds generaties een begrip in de Scheldestad. Mede dankzij mythische gerechten op de kaart, zoals kaas- en garnaalkroketten, flinke zeetongen en Steak Ciro's, kreeg deze Antwerpse parel opnieuw de glans van vroeger.


Restaurant Zappaz: Hippe nieuwkomer in LeuvenRestaurant

Restaurant Zappaz: Hippe nieuwkomer in Leuven

Zappaz is een nieuw gastronomisch tapasrestaurant gelegen in het gebouw Balk van Beel, en uitgebaat door een team dat het ene na het andere culinaire hoogstandje voorschotelt. Het behoort nu al tot de top van Leuven.


Classico La Brasserie in Brussel: Drukke begankenisRestaurant

Classico La Brasserie in Brussel: Drukke begankenis

Het nieuwe restaurant in de hippe Brusselse buurt Le Châtelain heeft een grote U-vormige bar als blikvanger. De kaart vermeldt brasseriegerechten, dagelijks aangevuld met suggesties.Restaurant Krab Club in Brussel: Zeebanket in bouwwerfdecorRestaurant

Restaurant Krab Club in Brussel: Zeebanket in bouwwerfdecor

Voor het laatste hippe eetavontuur is er Crab Club, een enigszins alternatieve avondbistro, te vinden op een minder voor de hand liggende plek: een oude garage op een steenworp van de Hallepoort in Sint-Gillis.


Restaurant Jerom in Antwerpen: Veelbelovende nieuwkomerRestaurant

Restaurant Jerom in Antwerpen: Veelbelovende nieuwkomer

Jerom, ondergebracht in een uniek pand dat doet denken aan een moderne kathedraal, is het nieuwe restaurant van opkomend keukentalent Filip De Pauw. Hij presenteert een smakelijke, moderne productkeuken.


Restaurant Vos in Gent: Delen is het nieuwe hebbenRestaurant

Restaurant Vos in Gent: Delen is het nieuwe hebben

Restaurant Vos in Gent is een gloednieuw dubbelproject van twee koks met ervaring. Het eten bestaat uit lekkere hapjes en kleine gerechten, die midden op tafel worden gezet.


Restaurant Yam Tonic: Trendy tafelen in RoeselareRestaurant

Restaurant Yam Tonic: Trendy tafelen in Roeselare

Het trendy restaurant Yam Tonic verrast door de ruimte, de niet-alledaagse inrichting en het onconventionele concept. Je eet er modieuze gerechten met wereldse invloeden. En er is een lange bar om gin-tonicjes te drinken en tapas te snoepen.Albatros: Smakelijk volksrestaurant in ErembodegemRestaurant

Albatros: Smakelijk volksrestaurant in Erembodegem

Restaurant Albatros in Erembodegem evolueerde van taverne naar volks, geliefd door alle leeftijden uit alle lagen van de bevolking. Wij brachten een culinair bezoek.Restaurant De Kwizien in Hasselt: Limburgs knusRestaurant

Restaurant De Kwizien in Hasselt: Limburgs knus

De Kwizien in Hasselt is een gastronomisch restaurant met klassiek geïnspireerde keuken. Aan het roer staat opkomend talent Anne-Sophie Breysem, de huidige Lady Chef of the Year 2015.


Restaurant L'Envie in Zwevegem: Nieuwkomer met potentieRestaurant

Restaurant L'Envie in Zwevegem: Nieuwkomer met potentie

In het nieuwe gastronomische restaurant L'Envie presenteert de veelbelovende chef-kok David Grosdent complexe gerechten, waarbij hij goochelt met lokale seizoenproducten. Een eetadres om te ontdekken.


Brasserie Grand Cru, nieuw restaurant in BruggeRestaurant

Brasserie Grand Cru, nieuw restaurant in Brugge

Het nieuwe Brugse eetadres Brasserie Grand Cru, net buiten de stadsring, is laagdrempelig, werkt met verse producten en heeft alle lekkere gerechten uit denostalgische Belgische keuken op de kaart.


Alberte: Hippe eetbar in GentRestaurant

Alberte: Hippe eetbar in Gent

Restaurant Alberte valt in de smaak bij het Gentse publiek. Hier worden de gerechten bereid met zuivere, lokale producten, die altijd verbonden zijn aan een bekende lokale kweker.


Bistro San: Uitzonderlijk smakelijk eetadres in BrusselRestaurant

Bistro San: Uitzonderlijk smakelijk eetadres in Brussel

In bistro San, het nieuwe laagdrempelige restaurant van Chef van het Jaar Sang-Hoon Degeimbre, zijn kom en lepel de hoofdrolspelers. Alles wat wij er aten, was uitzonderlijk smakelijk.


Restaurant Gustatif in Schoten: Puur en duurRestaurant

Restaurant Gustatif in Schoten: Puur en duur

Wij brachten een bezoekje aan het gastronomisch restaurant Gustatif in Schoten, is ondergebracht in de bijna honderd jaar oude Villa Ullens.


Restaurant Lotier in Westmalle: Huis van vertrouwenRestaurant

Restaurant Lotier in Westmalle: Huis van vertrouwen

De chef-kok van dit uitstekende prijs-kwaliteitsrestarant (in Westmalle) volgt de seizoenen, kruidt voorzichtig, presenteert zijn bereidingen op een moderne manier en houdt de prijzen in de gaten. Een aanrader.

Restaurant Souvenir: De keuken van de waarheidRestaurant

Restaurant Souvenir: De keuken van de waarheid

Souvenir, de topzaak van de IJslandse chef-kok en Jong Keukengeweld Vilhjalmur Sigurdarson, heeft een eigenzinnige inrichting met noordelijke accenten. Zijn bereidingen zijn puur en subliem door hun eenvoud.


Chyl: Elegante gezondheidskantine in BrusselRestaurant

Chyl: Elegante gezondheidskantine in Brussel

De biologische gezondheidskantine Chyl (Brussel) heeft zowel glutenvrije, vegetarische en veganistische gerechten, als dagelijkse suggesties op de kaart. En niet alleen gezond maar ook smakelijk, verzorgd en redelijk van prijs.Hier eten de celebs tijdens Paris Fashion WeekRestaurant

Hier eten de celebs tijdens Paris Fashion Week

Of je hun aanwezigheid nu mooi vindt dienen als decor of hen als garantie ziet dat het eten er om duimen en vingers bij af te likken is: dit zijn dé eet- en drinkadresjes van celebrities in de Franse hoofdstad.'De Superette' in Gent: Goed voor lichaam en planeetRestaurant

'De Superette' in Gent: Goed voor lichaam en planeet

Wij brachten nog eens een culinair bezoek aan de alomgeprezen Gentse 'Superette' van superkok Kobe Desramaults, Rose Greene en Sarah Lemke, dit jaar verkozen tot 's lands beste nieuwe restaurantconcept.


Gojo: Ethiopisch eethuis in AntwerpenRestaurant

Gojo: Ethiopisch eethuis in Antwerpen

Voor een kennismaking met de Ethiopische keuken en de cultuur ben je in restaurant Gojo, in de Antwerpse Minderbroedersrui, aan het juiste adres.


Restaurant 'Uppkök': Waalse verwennerijRestaurant

Restaurant 'Uppkök': Waalse verwennerij

De menukaart in dit Waals eethuis biedt een zelden geproefde verhouding prijs/kwaliteit, wat maakt dat restaurant Uppkök een omweg waard is.Harry Potter-café opent de deurenRestaurant

Harry Potter-café opent de deuren

Wanneer je een nieuwe, hippe bar wil openen dan kan je maar beter zeker zijn dat het een concept is dat zal aanslaan. En wat werkt er nu beter dan een bar vol potions, elixirs en Harry Potter-fans?


Restaurant Floris (Sint-Andries): Alles zit juistRestaurant

Restaurant Floris (Sint-Andries): Alles zit juist

Floris Pancoucke liet zich als piepjonge chef-kok van restaurant Savarin in Oostende opmerken met creatieve, hedendaagse gastronomische bereidingen. Nu heeft hij zijn eigen restaurant in Sint-Andries, Brugge.


Restaurant Sir Kwinten: Wijn en spijs in harmonieRestaurant

Restaurant Sir Kwinten: Wijn en spijs in harmonie

Frisse, hedendaagse gastronomie in een vlotte sfeer, wijnadvies van de wijnkeldermeester van het jaar en bediening met witte handschoen aan bodemprijzen: dat is mogelijk in restaurant Sir Kwinten, te Lennik.1 reactiesRestaurant Plateau Royal: Zeebanket met zicht op de ScheldeRestaurant

Restaurant Plateau Royal: Zeebanket met zicht op de Schelde

Philippe Hawinkel, de man achter het Antwerpse restaurant Vrijdag Visdag, opende zijn River Café & Seafood Restaurant Plateau Royal op de eerste verdieping van het Noorderterras. Op het menu: verse schaal- en schelpdieren en een spectaculair zicht over de Schelde.Antwerps pop-uprestaurant Rekub werkt enkel met voedseloverschottenRestaurant

Antwerps pop-uprestaurant Rekub werkt enkel met voedseloverschotten

Op het Eilandje in Antwerpen opent op 3 juli een pop-uprestaurant met een wel heel bijzondere insteek. De koks van Rekub zullen enkel werken met voedseloverschotten van supermarktketen Albert Heijn en van enkele bioboeren.


Restaurant Les Eleveurs: Ongecompliceerde eeuweling in HalleRestaurant

Restaurant Les Eleveurs: Ongecompliceerde eeuweling in Halle

Les Eleveurs in Halle serveert ongecompliceerde gastronomie in ontspannen sfeer en aan verteerbare prijzen. De basis van de keuken is klassiek, met lokale producten uit het Pajottenland.


Brasserie Bru by Suzy: Bistronomie by Wout BruRestaurant

Brasserie Bru by Suzy: Bistronomie by Wout Bru

Celebritychef Wout Bru en voormalig echtgenote Suzy Jacobs weten altijd veel volk te trekken. Ook in hun nieuwe zaak Brasserie Bru by Suzy in Schilde. Wij gingen er een kijkje nemen.Aanrader: droomkroketten in stadsbistro GasparRestaurant

Aanrader: droomkroketten in stadsbistro Gaspar

In de smakelijke stadsbistro Gaspar (Elsene) kom je voor vers geroosterde koffie, voor zonnige Italiaanse wijnen en natuurlijk voor het lekkere eten. Kroketten van Zeebrugse garnalen waren zoals je ze bijna alleen maar kan dromen.


Chef-kok Villa Lorraine begint voor zichzelfRestaurant

Chef-kok Villa Lorraine begint voor zichzelf

Chef Alain Bianchin kent de klassieke keuken als weinig anderen. Zijn nieuwe restaurant in Jezus Eik trekt klanten, reserveren is aangeraden. Wij konden een tafel bemachtigen.1 reacties


Niet één, maar twee chefs voor pop-uprestaurant Brussels in the SkyRestaurant

Niet één, maar twee chefs voor pop-uprestaurant Brussels in the Sky

Vijfendertig Belgische sterrenchefs werken dit jaar mee aan het pop-uprestaurant "Brussels in the Sky", dat plaatsvindt van 1 tot 28 juni aan het Jubelpark in Brussel. Dat sterrenchefs hun krachten bundelen, klinkt misschien niet wereldschokkend, maar dat ze het op zo'n 50 meter hoogte doen, is toch enigszins speciaal te noemen.
De Kleine Zavel 2.0 in Antwerpen: Lekkere gerechtjes voor 15 euroRestaurant

De Kleine Zavel 2.0 in Antwerpen: Lekkere gerechtjes voor 15 euro

De Kleine Zavel is zeventien jaar na opening terug in beeld. De nieuwe eigenaar van het Antwerpse instituut gooit het over een andere boeg. De kaart vermeldt smakelijke bistrogerechten met wereldse invloeden.

Restaurant Karel De Stoute: Lekker eten in het PatersholRestaurant

Restaurant Karel De Stoute: Lekker eten in het Patershol

Het Gentse restaurant Karel De Stoute is gelegen in de Volkse buurt Patershol. De kaart vermeldt persoonlijk geïnterpreteerde gastronomie. oor mensen met allergieën worden de gerechten aangepast.


D'Artagnan: Leuvens toprestaurantRestaurant

D'Artagnan: Leuvens toprestaurant

Het vernieuwde restaurant werkt bijna uitsluitend met reservaties. Wanneer iedereen binnen is, gaan de poorten op slot en verschijnt topgastronomie in het bord.


Taste and Colours: Intiem restaurant in KortrijkRestaurant

Taste and Colours: Intiem restaurant in Kortrijk

Het Kortrijkse eetadres Taste and Colours werd als een eigenzinnig project uit de grond gestampt en groeide uit tot een intiem restaurant.


Le Passage: De klassieke keuken van Rocky RenaudRestaurant

Le Passage: De klassieke keuken van Rocky Renaud

Een van de vaste waarden uit het dun bezaaide gastronomische firmament van Brussel is Le Passage. Het restaurant bestaat twintig jaar en wist het comfort en de keuken geleidelijk te verbeteren.


Food Emotions: Trendy lunchrestaurantRestaurant

Food Emotions: Trendy lunchrestaurant

In dit laagdrempelige restaurant in Hamont-Achel krijg je kleine creatieve gerechten in het bord, met producten uit eigen streek.


Restaurant Ogst: Toegankelijke gastronomie in HasseltRestaurant

Restaurant Ogst: Toegankelijke gastronomie in Hasselt

Ogst in Hasselt is een modern, laagdrempelig gastronomisch restaurant, dat door zijn actuele formule, het lekkere eten, met zorg en ervaring gekozen wijnen en verteerbare prijzen vanaf de eerste dag in de smaak viel.
La Cité du Dragon: Chinees megarestaurant in BrusselRestaurant

La Cité du Dragon: Chinees megarestaurant in Brussel

La Cité du Dragon is een volks restaurant, dat massaal wordt bezocht. Het repertoire aan Aziatische gerechten op de spijskaart is uitgebreid. Specialiteit is gelakte pekingeend.Restaurant Umamido: Japanse ramen in BelgiëRestaurant

Restaurant Umamido: Japanse ramen in België

Wij brachten een culinair bezoek aan het nieuwe restaurant Umamido in Antwerpen, een Japans georiënteerde eethuisje met Chinese, Koreaanse en Belgische invloeden.


Casbar: Gezellig restaurant met originele speakeasysfeerRestaurant

Casbar: Gezellig restaurant met originele speakeasysfeer

Restaurant Casbar in Sint-Truiden serveert smakelijke schotels, bereid met goede producten. Voor een cocktail, een koffie of glas wijn kan je terecht in het aanpalende Bar Balthazar.


Restaurant Arenberg: Tijdloze en pure smakenRestaurant

Restaurant Arenberg: Tijdloze en pure smaken

Wat op de borden komt in Restaurant Arenberg (Heverlee) is puur van smaak en tijdloos. Hier en daar is er een vleugje Japanse invloed te bespeuren.


En Face de Parachute: Knusse bistro in BrusselRestaurant

En Face de Parachute: Knusse bistro in Brussel

In deze intieme bistro met knusse inrichting serveert de chef marktgebonden Franse keuken gebaseerd op eersteklas seizoenproducten.


Restaurant De Natie: Kosmopolitische bar-brasserieRestaurant

Restaurant De Natie: Kosmopolitische bar-brasserie

In het voormalige Antwerpse pakhuis de Valkeniers Natie, trendy heringericht tot een kosmopolitische bar-brasserie, eet je gevarieerde en smakelijke gerechten.


Bar Chine (Antwerpen): Chinees nieuwe stijlRestaurant

Bar Chine (Antwerpen): Chinees nieuwe stijl

Het nieuwe eetadres Bar Chine in Antwerpen heeft naast hedendaagse versies van traditionele Chinese gerechten ook een lekker drankenrepertoire op de kaart.


Bistro Margaux: Laagdrempelige bistro met lekker etenRestaurant

Bistro Margaux: Laagdrempelige bistro met lekker eten

Op de borden van het uitstekende sterrenrestaurant Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem) komen eetbare stillevens, opgebouwd uit eersteklas ingrediënten met op elkaar afgestemde smaken.


Restaurant De Drie Ridders: WederopstandingRestaurant

Restaurant De Drie Ridders: Wederopstanding

In De Drie Ridders, ondergebracht in een 18de eeuws cafeetje in Gijverinkhove, krijgt iedereen hetzelfde menu voorgeschoteld, naargelang het humeur van de kok en de gebruikte ingrediënten.


Silo's: Topbrasserie in mouterijRestaurant

Silo's: Topbrasserie in mouterij

Het nieuwe culinaire topadres in Boortmeerbeek - met boomstamdesign, schapenvellen en vintage meubels - is een initiatief van vier ondernemers die hun sporen in de horeca verdienden.


Vin Perdu: Trendy bar-bistro in Oud-TurnhoutRestaurant

Vin Perdu: Trendy bar-bistro in Oud-Turnhout

Restaurant Vin Perdu, een vast waarde voor lekkerbekken, is door de nieuwe formule een trendy bar-bistro met een aparte kaart voor barfood (dumplings en zo) en charcuterie.

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienenRestaurant

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Wij selecteerden tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster.4 reacties
Bistro Boshuis: Ongecompliceerd lekkerRestaurant

Bistro Boshuis: Ongecompliceerd lekker

In het Boshuis in Hertsberge eet je ongecompliceerd lekker, is de kwaliteit constant en maakt Sarah Perquy aanspraak op de titel van Gastvrouw van het Jaar.


Tien uitstekende wildrestaurantsRestaurant

Tien uitstekende wildrestaurants

Het culinaire wildseizoen draait op volle toeren. Wij selecteerden tien gereputeerde restaurants met uitstekende wildbereidingen op het menu.1 reacties


Restaurant Schatteman: Groot talent achter het fornuisRestaurant

Restaurant Schatteman: Groot talent achter het fornuis

Wat chef-kok Gregory Schatteman te vertellen heeft, doet hij via het bord. In zijn restaurant in Hertsberge serveert hij vernieuwende gerechten, maar zonder extremen.


Restaurant De Schalck: Waar voor je geldRestaurant

Restaurant De Schalck: Waar voor je geld

Bistro-restaurant De Schalck in Willebroek serveert zowel klassieke bereidingen als gerechten met Aziatische en Afrikaanse invloeden. Met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.


Likoké: Het fenomeen Piet HuysentruytRestaurant

Likoké: Het fenomeen Piet Huysentruyt

Huysentruyt bewijst in zijn sterrenrestaurant Likoké dat hij nog meetelt bij de zwaargewichten. Zijn onvoorstelbare geheugen, waardoor hij als geen ander smaken registreert en op het bord combineert, blijkt nog altijd intact.