Restaurants


Silo's: Topbrasserie in mouterijRestaurant

Silo's: Topbrasserie in mouterij

Het nieuwe culinaire topadres in Boortmeerbeek - met boomstamdesign, schapenvellen en vintage meubels - is een initiatief van vier ondernemers die hun sporen in de horeca verdienden.


Vin Perdu: Trendy bar-bistro in Oud-TurnhoutRestaurant

Vin Perdu: Trendy bar-bistro in Oud-Turnhout

Restaurant Vin Perdu, een vast waarde voor lekkerbekken, is door de nieuwe formule een trendy bar-bistro met een aparte kaart voor barfood (dumplings en zo) en charcuterie.



Tien restaurants die ook een Michelinster verdienenRestaurant

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Wij selecteerden tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster.4 reacties


Bistro Boshuis: Ongecompliceerd lekkerRestaurant

Bistro Boshuis: Ongecompliceerd lekker

In het Boshuis in Hertsberge eet je ongecompliceerd lekker, is de kwaliteit constant en maakt Sarah Perquy aanspraak op de titel van Gastvrouw van het Jaar.


Tien uitstekende wildrestaurantsRestaurant

Tien uitstekende wildrestaurants

Het culinaire wildseizoen draait op volle toeren. Wij selecteerden tien gereputeerde restaurants met uitstekende wildbereidingen op het menu.1 reacties


Restaurant De Schalck: Waar voor je geld

Restaurant De Schalck: Waar voor je geldRestaurant

Bistro-restaurant De Schalck in Willebroek serveert zowel klassieke bereidingen als gerechten met Aziatische en Afrikaanse invloeden. Met een uitstekende pr ...


Likoké: Het fenomeen Piet HuysentruytRestaurant

Likoké: Het fenomeen Piet Huysentruyt

Huysentruyt bewijst in zijn sterrenrestaurant Likoké dat hij nog meetelt bij de zwaargewichten. Zijn onvoorstelbare geheugen, waardoor hij als geen ander smaken registreert en op het bord combineert, blijkt nog altijd intact.




Restaurant Bar Bik: Trendy en lekker tafelenRestaurant

Restaurant Bar Bik: Trendy en lekker tafelen

De Brusselse stadsbrasserie Bar Bik serveert lekker, gevarieerd eten dat voor iedereen toegankelijk is, met zuiderse invloeden en speelse toetsen en dat alles aan verteerbare prijzen.



Eten in de showroom van BulthaupRestaurant

Eten in de showroom van Bulthaup

Keukenfabricant heeft in Sint-Stevens-Woluwe een restaurant met een droomkeuken, meubels en decoratie die naadloos aansluiten bij het design van het prestigemerk.








Bistro Vintage: Eetbare schilderijtjesRestaurant

Bistro Vintage: Eetbare schilderijtjes

Thierry Thys van sterrenrestaurant Nuance in Duffel, heeft er een zaak bij: bistro Vintage. Het restaurant kan qua formaat, inrichting en keukenniveau wedijveren met de betere hedendaagse eethuizen uit Vlaanderen en het woord "bistro" is hier dan ook niet gepast.




Chez Eddy: Ode aan grootmoeders keukenRestaurant

Chez Eddy: Ode aan grootmoeders keuken

Voor de meeste mensen is fijnproeverij eerder een last dan een lust. Het merendeel, arm of rijk, is tevreden met een vertrouwde hap. Dat weet horecatycoon Thierry Van Damme maar al te goed.





Brasserie Tafel Tien: Creatief in het molendorpRestaurant

Brasserie Tafel Tien: Creatief in het molendorp

Annelies Bergez en Bert Denoulet zijn de drijvende krachten achter Tafel 10. Bert volgde beroepschool Spermalie en ging aan de slag op de banketing afdeling van hotelketens. Uiteindelijk heeft hij zijn hart gevolgd en is hij gaan koken.




Boucherie: Vlot en modern restaurant in BoechoutRestaurant

Boucherie: Vlot en modern restaurant in Boechout

Half mei verrees van onder het stof Boucherie, een vlot en modern restaurant met gestileerde orangerie, Amerikaanse bar en gevarieerde menukaart met vlees van superbeenhouwer Hendrik Dierendonck in de hoofdrol.




Restaurant dEssensi: Luxe uit de jaren dertigRestaurant

Restaurant dEssensi: Luxe uit de jaren dertig

In restaurant dEssentie in 's Gravenwezel houdt men zich bezig met de kern van de zaak en dat is smakelijk eten voor iedereen in een aangename omgeving voor een toegankelijke prijs.





Gramm: Enkel vijfgangenmenu'sRestaurant

Gramm: Enkel vijfgangenmenu's

Een vijfgangenmenu voor de bodemprijs van 38 euro, samengesteld uit lekkere, lichte en gezonde gerechten: dat kan in het Brusselse restaurant Gramm.






5 verrassende manieren om te koken met Griekse YoghurtRestaurant

5 verrassende manieren om te koken met Griekse Yoghurt

Griekse yoghurt is erg populair en wordt vooral gegeten bij het ontbijt, met wat fruit of muesli. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop je Griekse yoghurt in de keuken kan gebruiken, en dat op ieder moment van de dag.


10 mooiste terrassen om te dinerenRestaurant

10 mooiste terrassen om te dineren

Een gastronomisch diner op een zonovergoten terras, daar tekenen we voor. Tien restaurants die uitblinken met weelderige tuinen in een groene omgeving.




Vis voor hippe vogelsRestaurant

Vis voor hippe vogels

Trouwe lezers herinneren zich misschien Jordan Roberfroid uit onze rubriek Hoe maakt u het? In die tijd werkte Jordan in de financiële wereld. Twee jaar geleden besloot hij om van zijn hobby zijn beroep te maken.




Eten bij de viskok van het jaarRestaurant

Eten bij de viskok van het jaar

Arendonck ligt in de grensstreek, waar de mensen vroeg eten en vroeg naar bed gaan. Dat merk je aan de openingsuren van Lèche Plat zowel als aan de uitgestorven straten. Lèche Plat is een bescheiden tweemanszaak, gelegen in de schaduw van de kerk.




5 nieuwe restaurants om te onthoudenRestaurant

5 nieuwe restaurants om te onthouden

Voor de culinaire sensatie van het jaar moet je naar Ieper. Maar ook andere nieuwe restaurants zijn nu al veelbelovend. Een selectie van het beste uit de nieuwe oogst.



Yellow Bistro: Natuurlijke nonchalanceRestaurant

Yellow Bistro: Natuurlijke nonchalance

Een culinair bezoek aan het Brugse pop-uprestaurant van driesterrenchef Gert De mangeleer waar 's weekends bijna vijfhonderd couverts geserveerd worden.



Le Stelle: Trans-Alpijnse specialiteitenRestaurant

Le Stelle: Trans-Alpijnse specialiteiten

Restaurant Le Stelle, gelegen in een van de mooiste lanen van Schaarbeek, krijgt regelmatig polityicien sportvedetten over de vloer. In het aanpalende Osteria luncht men snel en goedkoop.



Le Comptoir de l'Eau Vive: Modern eetstationRestaurant

Le Comptoir de l'Eau Vive: Modern eetstation

Pierre Résimont, een van de beste Waalse chefs, heeft naast tweesterrenzaak L'Eau-Vive ook een democratisch geprijsd restaurant met delicatessenwinkeltje. Wij gingen er op bezoek.


Table d'Amis: De perfectieRestaurant

Table d'Amis: De perfectie

Chef-kok Matthieu Beudaert van het Kortrijkse sterrenrestaurant Table d'Amis kookt als geen ander, alles is juist en alles is lekker.





Hemgie's: Meer dan topburgersRestaurant

Hemgie's: Meer dan topburgers

Het Brusselse eetadres Hemgie's serveert fijnproevers burgers, gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit.





Eethuis Cuchara: Culinair amusementRestaurant

Eethuis Cuchara: Culinair amusement

In het Lommelse eethuis Cuchara, ingericht als een artistiek café, worden de populaire menu's omlijst door verrassende, creatieve hapjes.


Restaurant Fleur de Lin: Absolute aanraderRestaurant

Restaurant Fleur de Lin: Absolute aanrader

In Fleur de Lin (Zele) staat Lode De Roover - Eerste Kok van België Prosper Montagné in 2011 - achter het fornuis. Hij kiest voor mooie producten, die hij met eerbied behandelt en met speelse garnituren omlijst.






Wijnbistro Mondevino: Professionele aanpakRestaurant

Wijnbistro Mondevino: Professionele aanpak

Kris Lismont, die jarenlang met zijn broer Johan het gastronomisch restaurant Ambrozijn in Borgloon openhield, verbouwde zijn zaak tot een moderne wijnbistro.



Lo by Wout Bru: Culinaire lefgozerRestaurant

Lo by Wout Bru: Culinaire lefgozer

We brachten een culinair bezoek aan het nieuwe pop-uprestaurant van Celebrity chef Wout Bru. Op het bord kwamen minigerechtjes, subliem gepresenteerd en met pure smaken.




Restaurant Ossip: Verfijning in eenvoudRestaurant

Restaurant Ossip: Verfijning in eenvoud

In Ossip in Berchem beschouwt de chef-kok het als haar taak om de restaurantbezoekers dingen te laten proeven die ze ergens anders niet kunnen proeven.


La Villa Lorraine: Feestelijk dinerenRestaurant

La Villa Lorraine: Feestelijk dineren

In het Brusselse instituut La Villa Lorraine kiest chef-kok Alain Bianchin voor evenwichtige, lichte gerechten, die zonder bravoure in het bord verschijnen.













Vijf veelbelovende restaurantsRestaurant

Vijf veelbelovende restaurants

Een selectie van vijf nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers.