Restaurants


Mét de kinderen uit eten: drie adresjes

Mét de kinderen uit eten: drie adresjes

Geen zin om te koken vanavond? In deze restaurants schuif je met plezier samen met je kiddo's de voeten onder tafel voor een heerlijke ...

Jinza: Franse en Aziatische verfijning vinden elkaar in Zurenborg

Jinza: Franse en Aziatische verfijning vinden elkaar in Zurenborg

De Antwerpse wijk Zurenborg heeft er een nieuw veelbelovend adresje bij. In de keuken van Jinza ontstaat onder leiding van twee jonge chefs (de Belgische Arun Wytynck en de Chinese Cheun "Jin" Man) een verrassende mix tussen Frans en Aziatisch.

Bozar Brasserie **** in Brussel: schone culinaire kunsten

Bozar Brasserie **** in Brussel: schone culinaire kunsten

Sterrenrestaurant Bozar Brasserie opende haar deuren na renovatiewerken in 2010. In de Frans-Belgische keuken lijmt sterrenchef Karen Torosyan traditie naadloos met vernieuwing en sleepte zo al meerdere bekroningen in de wacht.

Chinees restaurant 'Ni Shifu' in Antwerpen: 'Altijd zul je terugkeren'

Chinees restaurant 'Ni Shifu' in Antwerpen: 'Altijd zul je terugkeren'

Bij Chinees restaurant Ni Shifu in Antwerpen hoef je geen schrik te hebben voor te kleine porties. De dumplings, zoete varkensribbetjes, krab met pikante kruiden, lamsvlees met szechuankruiden zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond.

Restaurant Lane 12: eten in het bowlingparadijs in Schelle

Restaurant Lane 12: eten in het bowlingparadijs in Schelle

Lane 12 blijkt een aangename verrassing te zijn: een sfeervolle inrichting, vriendelijke bediening en bovendien een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je mag er rekenen op royale porties die met eerlijke producten worden bereid.

'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft

'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft

In Charlotte Café Cuisine - vernoemd naar de vrouw die lang de stationsfrituur uitbaatte - ben je welkom vanaf het ontbijt tot laat in de avond. De kaart vermeldt gastronomische gerechten zonder franjes.

Restaurant 'Chez Augusta' in Brussel: nieuwkomer met culinaire bagage

Restaurant 'Chez Augusta' in Brussel: nieuwkomer met culinaire bagage

Olivier Cazaubon opende pas een jaar geleden zijn restaurant Chez Augusta in Brussel. Niets dan lof voor deze nieuwkomer met respect voor reële waarden, zoals culinaire tradities, maar dan wel zonder stoffigheid en met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Restaurant Sea Grill nieuwe stijl: grootse gastronomische momenten

Restaurant Sea Grill nieuwe stijl: grootse gastronomische momenten

Het Brusselse hotelrestaurant The Sea Grill is het paradepaardje van Yves Mattagne, een van onze grootste koks. Superieure producten, perfecte gaartijden en bijzondere presentaties zorgden voor grootse momenten tijdens onze passage.

Restaurant Black Smoke in Antwerpen: Op gloeiende kolen

Restaurant Black Smoke in Antwerpen: Op gloeiende kolen

Smakelijke en wereldse barbecuegerechten, hip kader, vrolijke bediening, prima sfeer: het nieuwe barbecuerestaurant Black Smoke, ondergebracht in het oude gebouw van de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck, is een echte aanrader.

Restaurant Rosch in Hasselt: geen rush

Restaurant Rosch in Hasselt: geen rush

In het nieuwe moderne eethuis Rosch, in Hasselt, presenteert de jonge chef Glenn Ross een eigen concept rond een à la carte-restaurant, waar hij klassieke gerechten opnieuw op het podium brengt.

Nemo: Gastronomisch visrestaurant aan het Zuid

Nemo: Gastronomisch visrestaurant aan het Zuid

In het nieuwe, modern ingerichte restaurant Nemo, in Antwerpen, kiest de chef resoluut voor producten van verantwoorde visvangst en groenten met biolabels. Een te ontdekken adres.

Restaurant 'O De Vie': rijzende ster uit Juprelle

Restaurant 'O De Vie': rijzende ster uit Juprelle

Chef-kok Olivier Massart hoeft zich niet meer te bewijzen. Bij restaurant O De Vie heeft hij een toegankelijke stijl gecreëerd en zet hij vooral de wensen van zijn klanten voorop.

Nathan: nieuwkomer met toekomst

Nathan: nieuwkomer met toekomst

Nathan Van Echelpoel en vriendin Eva Van de Peer openden eind 2016 hun restaurant Nathan, en presenteren lekkere en verfijnde evenwichtige bereidingen voor een schappelijke prijs. Alles wat we proefden, was foutloos en droeg een eigen handtekening.

Gå Nord: stevig lokaal verankerde wereldkeuken met ambitie

Gå Nord: stevig lokaal verankerde wereldkeuken met ambitie

Het Antwerpse Noord is al langer aan het ontwaken uit een diepe winterslaap, maar met de komst van Gå Nord lijkt de buurt steeds meer tot leven te komen. De zaak heeft nog een aantal schoonheidsfouten weg te werken, maar als dat gebeurt heeft 't Stad er een absolute aanwinst bij.

Jamie Oliver sluit restaurants wegens Brexit

Jamie Oliver sluit restaurants wegens Brexit

De beroemde Britse chef Jamie Oliver gaat zes vestigingen van zijn restaurantketen Jamie's Italian in het Verenigd Koninkrijk sluiten. Als reden geeft hij de aankomende uitstap van het land uit de Europese Unie. Die heeft de ingrediënten voor zijn Italiaanse gerechten duurder gemaakt.

Bistrot Achilles: no-nonsensekeuken van jong talent

Bistrot Achilles: no-nonsensekeuken van jong talent

Bistrot Achilles wordt gerund door een ex-'Beste Juniorkok van België', die zelf een deel van de bediening op zich neemt. Een bezoekje staat garant aan een verzorgde en smakelijke maaltijd.

Restaurant 'Humphrey' in Brussel: vrij en eigengereid

Restaurant 'Humphrey' in Brussel: vrij en eigengereid

Kok Yannick Van Aeken en sommelier Glen Ramaekers besloten hun eigen ding te doen en openden in februari Humphrey. De formule draait rond vrijheid en hartelijk eten delen in een losse sfeer.

Restaurant Vos in Gent: Lekkere hapjes om te delen

Restaurant Vos in Gent: Lekkere hapjes om te delen

Vos is een dubbelproject van twee koks met ervaring. De straatkant heeft een koffiebar met delicatessehoek. Wat verderop tref je een hip eethuisje waar je tijdens de lunch of het diner eten deelt.

Restaurant Essenciel: Verfijnde bistronomie in Leuven

Restaurant Essenciel: Verfijnde bistronomie in Leuven

Essenciel, het restaurant van de jonge chef-kok Niels Brants, maakt deel uit van de Leuvense top. Zijn fijne, speelse en mooi gepresenteerde gerechten zijn verbluffend. Ook niet te versmaden: de wijnkaart.

Dim Dining: Japans georiënteerde bistro

Dim Dining: Japans georiënteerde bistro

Voor de liefhebbers van de Japanse keuken is er Dim Dining, op de plek waar vroeger bistro De Koraal ondergebracht werd. Hier snoep je van exquise, Japans georiënteerde hapjes.

Restaurant 'The Butcher's Son' in Antwerpen: Professioneel duo

Restaurant 'The Butcher's Son' in Antwerpen: Professioneel duo

Sinds de grondige renovaties is de Antwerpse brouwerijsite De Koninck een culinaire ontmoetingsplaats geworden. We stapten er The Butcher's Son binnen, een lekker restaurant met klassiek Belgische spijskaart. Het accent ligt op vlees, dat zelf wordt gekozen aan de koeltoog.

Restaurant 'De Godevaart' in Antwerpen: Tweede leven

Restaurant 'De Godevaart' in Antwerpen: Tweede leven

Stijlvol tafelen in Antwerpen, dat kan in 'De Godevaart', ondergebracht in een geklasseerd pand in hedendaagse kasteelstijl. Hier serveert Chef-kok Dave De Belder verzorgde, inventieve en smakelijke gastronomie.

Restaurant 'L'Air des Sens' in Zoutleeuw: Plantaardig bewind

Restaurant 'L'Air des Sens' in Zoutleeuw: Plantaardig bewind

In L'Air des Sens, dit jaar uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen, pakt de talentvolle chef-kok David Schultz uit met een originele en geraffineerde benadering van seizoensgroenten. Wij gingen er op bezoek.

Restaurant Roots in Gent: Groenten in de hoofdrol

Restaurant Roots in Gent: Groenten in de hoofdrol

Begin dit jaar probeerde restaurant Roots, in Gent, in alle stilte rustig te starten, maar dat mislukte: vanaf de eerste dag was de toeloop groot. Hier eet je lekker, met veel boerengroenten in het bord.

'Cookie's tapasbar' in Brugge: Tapas met nostalgisch sausje

'Cookie's tapasbar' in Brugge: Tapas met nostalgisch sausje

Lang moest de horeca-inrichting Scandinavisch clean en koud zijn. Maar nu mag wat ouderwetse gezelligheid weer. Zoals in dit tapasrestaurant in hartje Brugge bijvoorbeeld, vooral bezocht door jonge mensen.

Boury: Nieuw toprestaurant in Roeselare

Boury: Nieuw toprestaurant in Roeselare

'Ruimte als voorwaarde voor creativiteit'. Met deze slagzin in het achterhoofd zochten en vonden topchef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles een nieuwe - schitterende - locatie voor hun sterrenzaak 'Boury'. Wat we aten was onberispelijk van kwaliteit, bereiding en presentatie.

Restaurant Neuf Mille in Gent: Eten op de Leie

Restaurant Neuf Mille in Gent: Eten op de Leie

Het modieuze restaurant annex loungebar, genoemd naar de postcode van de stad, promoot zichzelf als 'parel in historisch hartje Gent'. Wij namen de proef op de som.

Restaurant Veranda in Antwerpen: veranderd van veranda

Restaurant Veranda in Antwerpen: veranderd van veranda

Het Antwerpse restaurant Veranda heeft sinds het voorjaar een nieuw adres. De basisformule van een seizoengebonden keuken en een vast menu bleef ongewijzigd. Nieuw is de walk-in bar.

De kokende broers Colin, geen onbekenden in gastronomisch Brussel

De kokende broers Colin, geen onbekenden in gastronomisch Brussel

De broers Maxime en Gaëtan Colin kunnen terugblikken op een parcours gekenmerkt door Michelin-sterren en onderscheidingen. Gaëtan verzorgt nu ook de menukaart van het nieuwe restaurant in Hotel The Avenue, in de Brusselse Louisalaan.

Restaurant 'Het Land' in Berlaar: Terug naar de basis

Restaurant 'Het Land' in Berlaar: Terug naar de basis

Voor een avondvullend programma zakken klanten al meer dan twee decennia af naar 'Het Land', met een verwachtingspatroon dat chef-kok Steven Bes altijd keurig binnen de lijnen heeft weten in te kleuren.

'Little Paris': Franse bistro in Waterloo

'Little Paris': Franse bistro in Waterloo

Little Paris opende ruim twee jaar terug als Franse bistro met terroirkeuken. Het eethuisje is geliefd bij een ouder publiek. Maar ook Gault&Millau ontdekte de kwaliteiten van de chef, die werden beloond met een score van 14/20 en de nominatie 'Ontdekking van het Jaar 2015'.

Wine Bar des Marolles: Kwaliteitsadres zonder gastrosnobisme

Wine Bar des Marolles: Kwaliteitsadres zonder gastrosnobisme

In de intieme Wine Bar des Marolles verwerken de koks eersteklas streekproducten tot eerlijke gerechten. Eten doe je in een vermakelijke theatrale belle-époque-inrichting met negentiende-eeuwse Belgische schilderijen.

Restaurant B23 in Antwerpen: Culinaire prijsbreker

Restaurant B23 in Antwerpen: Culinaire prijsbreker

In het Antwerpse restaurant B23 weten de koks wat lekker is. Bovendien is alles wat in het bord verschijnt origineel, licht en modern. En dat aan vlot verteerbare prijzen. Een aanrader.

Restaurant Berto in Waregem: Totale inzet

Het onthaal, de welkomhapjes, het duurt niet lang eer je voelt dat men het bij het gastronomische restaurant Berto, in Waregem, goed voor heeft met de klanten.

Restaurant Colette in Westerlo: Veelbelovende nieuwkomer

Restaurant Colette in Westerlo: Veelbelovende nieuwkomer

Sinds restaurant Colette op 21 januari opende, staan mensen in de rij voor een tafeltje. Hier liggen geen tien tierelantijntjes op het bord, de chef zoekt het raffinement in de eenvoud.

Restaurant 'Alex' in Waasmunster: Lekker eten zonder risico

Restaurant 'Alex' in Waasmunster: Lekker eten zonder risico

Anderhalf jaar geleden opende restaurant Alex in een groene villawijk in Waasmunster. Sinds de eerste dag komen klanten in grote getale voor de lekkere, klassiek geïnspireerde Belgische keuken met zuiderse invloeden.

Dit zijn de Londense culinaire hotspots volgens insiders

Dit zijn de Londense culinaire hotspots volgens insiders

De beste, leukste, hipste adresjes om te eten en drinken in de Britse hoofdstad. Deze lijst is ideaal voor iedereen die een citytrip naar Londen gepland heeft en zich maar wat graag wil laten gidsen door de it-crowd.

Pop-up Re-Belges in Brugge: Voorproefje van nieuwe gastrobar

Pop-up Re-Belges in Brugge: Voorproefje van nieuwe gastrobar

Het Brugse sterrenrestaurant Sans Cravate breidt uit. In april heropent de zaak als een restaurant met gastro-bar. Tot 18 maart kan je terecht in hun hotel aan de overkant Re-Belge, een pop-upchampagnebar. Wij schoven mee aan tafel.

Restaurant Ciro's in Antwerpen: er zijn nog zekerheden

Restaurant Ciro's in Antwerpen: er zijn nog zekerheden

Ciro's, het voormalige restaurant van ex-Rode Duivel Albert De Hert, is sinds generaties een begrip in de Scheldestad. Mede dankzij mythische gerechten op de kaart, zoals kaas- en garnaalkroketten, flinke zeetongen en Steak Ciro's, kreeg deze Antwerpse parel opnieuw de glans van vroeger.

Restaurant Zappaz: Hippe nieuwkomer in Leuven

Restaurant Zappaz: Hippe nieuwkomer in Leuven

Zappaz is een nieuw gastronomisch tapasrestaurant gelegen in het gebouw Balk van Beel, en uitgebaat door een team dat het ene na het andere culinaire hoogstandje voorschotelt. Het behoort nu al tot de top van Leuven.

Classico La Brasserie in Brussel: Drukke begankenis

Classico La Brasserie in Brussel: Drukke begankenis

Het nieuwe restaurant in de hippe Brusselse buurt Le Châtelain heeft een grote U-vormige bar als blikvanger. De kaart vermeldt brasseriegerechten, dagelijks aangevuld met suggesties.

Restaurant Krab Club in Brussel: Zeebanket in bouwwerfdecor

Restaurant Krab Club in Brussel: Zeebanket in bouwwerfdecor

Voor het laatste hippe eetavontuur is er Crab Club, een enigszins alternatieve avondbistro, te vinden op een minder voor de hand liggende plek: een oude garage op een steenworp van de Hallepoort in Sint-Gillis.

Restaurant Jerom in Antwerpen: Veelbelovende nieuwkomer

Restaurant Jerom in Antwerpen: Veelbelovende nieuwkomer

Jerom, ondergebracht in een uniek pand dat doet denken aan een moderne kathedraal, is het nieuwe restaurant van opkomend keukentalent Filip De Pauw. Hij presenteert een smakelijke, moderne productkeuken.

Restaurant Vos in Gent: Delen is het nieuwe hebben

Restaurant Vos in Gent: Delen is het nieuwe hebben

Restaurant Vos in Gent is een gloednieuw dubbelproject van twee koks met ervaring. Het eten bestaat uit lekkere hapjes en kleine gerechten, die midden op tafel worden gezet.

Restaurant Yam Tonic: Trendy tafelen in Roeselare

Restaurant Yam Tonic: Trendy tafelen in Roeselare

Het trendy restaurant Yam Tonic verrast door de ruimte, de niet-alledaagse inrichting en het onconventionele concept. Je eet er modieuze gerechten met wereldse invloeden. En er is een lange bar om gin-tonicjes te drinken en tapas te snoepen.

Albatros: Smakelijk volksrestaurant in Erembodegem

Albatros: Smakelijk volksrestaurant in Erembodegem

Restaurant Albatros in Erembodegem evolueerde van taverne naar volks, geliefd door alle leeftijden uit alle lagen van de bevolking. Wij brachten een culinair bezoek.

Restaurant De Kwizien in Hasselt: Limburgs knus

Restaurant De Kwizien in Hasselt: Limburgs knus

De Kwizien in Hasselt is een gastronomisch restaurant met klassiek geïnspireerde keuken. Aan het roer staat opkomend talent Anne-Sophie Breysem, de huidige Lady Chef of the Year 2015.

Restaurant L'Envie in Zwevegem: Nieuwkomer met potentie

Restaurant L'Envie in Zwevegem: Nieuwkomer met potentie

In het nieuwe gastronomische restaurant L'Envie presenteert de veelbelovende chef-kok David Grosdent complexe gerechten, waarbij hij goochelt met lokale seizoenproducten. Een eetadres om te ontdekken.

Brasserie Grand Cru, nieuw restaurant in Brugge

Brasserie Grand Cru, nieuw restaurant in Brugge

Het nieuwe Brugse eetadres Brasserie Grand Cru, net buiten de stadsring, is laagdrempelig, werkt met verse producten en heeft alle lekkere gerechten uit denostalgische Belgische keuken op de kaart.

Alberte: Hippe eetbar in Gent

Alberte: Hippe eetbar in Gent

Restaurant Alberte valt in de smaak bij het Gentse publiek. Hier worden de gerechten bereid met zuivere, lokale producten, die altijd verbonden zijn aan een bekende lokale kweker.

Bistro San: Uitzonderlijk smakelijk eetadres in Brussel

Bistro San: Uitzonderlijk smakelijk eetadres in Brussel

In bistro San, het nieuwe laagdrempelige restaurant van Chef van het Jaar Sang-Hoon Degeimbre, zijn kom en lepel de hoofdrolspelers. Alles wat wij er aten, was uitzonderlijk smakelijk.

Restaurant Gustatif in Schoten: Puur en duur

Restaurant Gustatif in Schoten: Puur en duur

Wij brachten een bezoekje aan het gastronomisch restaurant Gustatif in Schoten, is ondergebracht in de bijna honderd jaar oude Villa Ullens.

Restaurant Lotier in Westmalle: Huis van vertrouwen

Restaurant Lotier in Westmalle: Huis van vertrouwen

De chef-kok van dit uitstekende prijs-kwaliteitsrestarant (in Westmalle) volgt de seizoenen, kruidt voorzichtig, presenteert zijn bereidingen op een moderne manier en houdt de prijzen in de gaten. Een aanrader.

Restaurant Souvenir: De keuken van de waarheid

Restaurant Souvenir: De keuken van de waarheid

Souvenir, de topzaak van de IJslandse chef-kok en Jong Keukengeweld Vilhjalmur Sigurdarson, heeft een eigenzinnige inrichting met noordelijke accenten. Zijn bereidingen zijn puur en subliem door hun eenvoud.

Chyl: Elegante gezondheidskantine in Brussel

Chyl: Elegante gezondheidskantine in Brussel

De biologische gezondheidskantine Chyl (Brussel) heeft zowel glutenvrije, vegetarische en veganistische gerechten, als dagelijkse suggesties op de kaart. En niet alleen gezond maar ook smakelijk, verzorgd en redelijk van prijs.

Hier eten de celebs tijdens Paris Fashion Week

Hier eten de celebs tijdens Paris Fashion Week

Of je hun aanwezigheid nu mooi vindt dienen als decor of hen als garantie ziet dat het eten er om duimen en vingers bij af te likken is: dit zijn dé eet- en drinkadresjes van celebrities in de Franse hoofdstad.

'De Superette' in Gent: Goed voor lichaam en planeet

'De Superette' in Gent: Goed voor lichaam en planeet

Wij brachten nog eens een culinair bezoek aan de alomgeprezen Gentse 'Superette' van superkok Kobe Desramaults, Rose Greene en Sarah Lemke, dit jaar verkozen tot 's lands beste nieuwe restaurantconcept.

Gojo: Ethiopisch eethuis in Antwerpen

Gojo: Ethiopisch eethuis in Antwerpen

Voor een kennismaking met de Ethiopische keuken en de cultuur ben je in restaurant Gojo, in de Antwerpse Minderbroedersrui, aan het juiste adres.

Restaurant 'Uppkök': Waalse verwennerij

Restaurant 'Uppkök': Waalse verwennerij

De menukaart in dit Waals eethuis biedt een zelden geproefde verhouding prijs/kwaliteit, wat maakt dat restaurant Uppkök een omweg waard is.