RestaurantsHarry Potter-café opent de deurenRestaurant

Harry Potter-café opent de deuren

Wanneer je een nieuwe, hippe bar wil openen dan kan je maar beter zeker zijn dat het een concept is dat zal aanslaan. En wat werkt er nu beter dan een bar vol potions, elixirs en Harry Potter-fans?

Restaurant Floris (Sint-Andries): Alles zit juistRestaurant

Restaurant Floris (Sint-Andries): Alles zit juist

Floris Pancoucke liet zich als piepjonge chef-kok van restaurant Savarin in Oostende opmerken met creatieve, hedendaagse gastronomische bereidingen. Nu heeft hij zijn eigen restaurant in Sint-Andries, Brugge.


Restaurant Sir Kwinten: Wijn en spijs in harmonieRestaurant

Restaurant Sir Kwinten: Wijn en spijs in harmonie

Frisse, hedendaagse gastronomie in een vlotte sfeer, wijnadvies van de wijnkeldermeester van het jaar en bediening met witte handschoen aan bodemprijzen: dat is mogelijk in restaurant Sir Kwinten, te Lennik.1 reacties


Restaurant Plateau Royal: Zeebanket met zicht op de ScheldeRestaurant

Restaurant Plateau Royal: Zeebanket met zicht op de Schelde

Philippe Hawinkel, de man achter het Antwerpse restaurant Vrijdag Visdag, opende zijn River Café & Seafood Restaurant Plateau Royal op de eerste verdieping van het Noorderterras. Op het menu: verse schaal- en schelpdieren en een spectaculair zicht over de Schelde.Brasserie Bru by Suzy: Bistronomie by Wout BruRestaurant

Brasserie Bru by Suzy: Bistronomie by Wout Bru

Celebritychef Wout Bru en voormalig echtgenote Suzy Jacobs weten altijd veel volk te trekken. Ook in hun nieuwe zaak Brasserie Bru by Suzy in Schilde. Wij gingen er een kijkje nemen.Chef-kok Villa Lorraine begint voor zichzelfRestaurant

Chef-kok Villa Lorraine begint voor zichzelf

Chef Alain Bianchin kent de klassieke keuken als weinig anderen. Zijn nieuwe restaurant in Jezus Eik trekt klanten, reserveren is aangeraden. Wij konden een tafel bemachtigen.1 reacties


Niet één, maar twee chefs voor pop-uprestaurant Brussels in the SkyRestaurant

Niet één, maar twee chefs voor pop-uprestaurant Brussels in the Sky

Vijfendertig Belgische sterrenchefs werken dit jaar mee aan het pop-uprestaurant "Brussels in the Sky", dat plaatsvindt van 1 tot 28 juni aan het Jubelpark in Brussel. Dat sterrenchefs hun krachten bundelen, klinkt misschien niet wereldschokkend, maar dat ze het op zo'n 50 meter hoogte doen, is toch enigszins speciaal te noemen.

D'Artagnan: Leuvens toprestaurantRestaurant

D'Artagnan: Leuvens toprestaurant

Het vernieuwde restaurant werkt bijna uitsluitend met reservaties. Wanneer iedereen binnen is, gaan de poorten op slot en verschijnt topgastronomie in het bord.Le Passage: De klassieke keuken van Rocky RenaudRestaurant

Le Passage: De klassieke keuken van Rocky Renaud

Een van de vaste waarden uit het dun bezaaide gastronomische firmament van Brussel is Le Passage. Het restaurant bestaat twintig jaar en wist het comfort en de keuken geleidelijk te verbeteren.Restaurant Ogst: Toegankelijke gastronomie in HasseltRestaurant

Restaurant Ogst: Toegankelijke gastronomie in Hasselt

Ogst in Hasselt is een modern, laagdrempelig gastronomisch restaurant, dat door zijn actuele formule, het lekkere eten, met zorg en ervaring gekozen wijnen en verteerbare prijzen vanaf de eerste dag in de smaak viel.

Restaurant De Drie Ridders: WederopstandingRestaurant

Restaurant De Drie Ridders: Wederopstanding

In De Drie Ridders, ondergebracht in een 18de eeuws cafeetje in Gijverinkhove, krijgt iedereen hetzelfde menu voorgeschoteld, naargelang het humeur van de kok en de gebruikte ingrediënten.


Silo's: Topbrasserie in mouterijRestaurant

Silo's: Topbrasserie in mouterij

Het nieuwe culinaire topadres in Boortmeerbeek - met boomstamdesign, schapenvellen en vintage meubels - is een initiatief van vier ondernemers die hun sporen in de horeca verdienden.


Vin Perdu: Trendy bar-bistro in Oud-TurnhoutRestaurant

Vin Perdu: Trendy bar-bistro in Oud-Turnhout

Restaurant Vin Perdu, een vast waarde voor lekkerbekken, is door de nieuwe formule een trendy bar-bistro met een aparte kaart voor barfood (dumplings en zo) en charcuterie.

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienenRestaurant

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Wij selecteerden tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster.4 reacties
Bistro Boshuis: Ongecompliceerd lekkerRestaurant

Bistro Boshuis: Ongecompliceerd lekker

In het Boshuis in Hertsberge eet je ongecompliceerd lekker, is de kwaliteit constant en maakt Sarah Perquy aanspraak op de titel van Gastvrouw van het Jaar.


Tien uitstekende wildrestaurantsRestaurant

Tien uitstekende wildrestaurants

Het culinaire wildseizoen draait op volle toeren. Wij selecteerden tien gereputeerde restaurants met uitstekende wildbereidingen op het menu.1 reactiesRestaurant De Schalck: Waar voor je geldRestaurant

Restaurant De Schalck: Waar voor je geld

Bistro-restaurant De Schalck in Willebroek serveert zowel klassieke bereidingen als gerechten met Aziatische en Afrikaanse invloeden. Met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.


Likoké: Het fenomeen Piet HuysentruytRestaurant

Likoké: Het fenomeen Piet Huysentruyt

Huysentruyt bewijst in zijn sterrenrestaurant Likoké dat hij nog meetelt bij de zwaargewichten. Zijn onvoorstelbare geheugen, waardoor hij als geen ander smaken registreert en op het bord combineert, blijkt nog altijd intact.
Restaurant Bar Bik: Trendy en lekker tafelenRestaurant

Restaurant Bar Bik: Trendy en lekker tafelen

De Brusselse stadsbrasserie Bar Bik serveert lekker, gevarieerd eten dat voor iedereen toegankelijk is, met zuiderse invloeden en speelse toetsen en dat alles aan verteerbare prijzen.Eten in de showroom van BulthaupRestaurant

Eten in de showroom van Bulthaup

Keukenfabricant heeft in Sint-Stevens-Woluwe een restaurant met een droomkeuken, meubels en decoratie die naadloos aansluiten bij het design van het prestigemerk.
Bistro Vintage: Eetbare schilderijtjesRestaurant

Bistro Vintage: Eetbare schilderijtjes

Thierry Thys van sterrenrestaurant Nuance in Duffel, heeft er een zaak bij: bistro Vintage. Het restaurant kan qua formaat, inrichting en keukenniveau wedijveren met de betere hedendaagse eethuizen uit Vlaanderen en het woord "bistro" is hier dan ook niet gepast.
Chez Eddy: Ode aan grootmoeders keukenRestaurant

Chez Eddy: Ode aan grootmoeders keuken

Voor de meeste mensen is fijnproeverij eerder een last dan een lust. Het merendeel, arm of rijk, is tevreden met een vertrouwde hap. Dat weet horecatycoon Thierry Van Damme maar al te goed.

Brasserie Tafel Tien: Creatief in het molendorpRestaurant

Brasserie Tafel Tien: Creatief in het molendorp

Annelies Bergez en Bert Denoulet zijn de drijvende krachten achter Tafel 10. Bert volgde beroepschool Spermalie en ging aan de slag op de banketing afdeling van hotelketens. Uiteindelijk heeft hij zijn hart gevolgd en is hij gaan koken.
Boucherie: Vlot en modern restaurant in BoechoutRestaurant

Boucherie: Vlot en modern restaurant in Boechout

Half mei verrees van onder het stof Boucherie, een vlot en modern restaurant met gestileerde orangerie, Amerikaanse bar en gevarieerde menukaart met vlees van superbeenhouwer Hendrik Dierendonck in de hoofdrol.
Restaurant dEssensi: Luxe uit de jaren dertigRestaurant

Restaurant dEssensi: Luxe uit de jaren dertig

In restaurant dEssentie in 's Gravenwezel houdt men zich bezig met de kern van de zaak en dat is smakelijk eten voor iedereen in een aangename omgeving voor een toegankelijke prijs.

Gramm: Enkel vijfgangenmenu'sRestaurant

Gramm: Enkel vijfgangenmenu's

Een vijfgangenmenu voor de bodemprijs van 38 euro, samengesteld uit lekkere, lichte en gezonde gerechten: dat kan in het Brusselse restaurant Gramm.


5 verrassende manieren om te koken met Griekse YoghurtRestaurant

5 verrassende manieren om te koken met Griekse Yoghurt

Griekse yoghurt is erg populair en wordt vooral gegeten bij het ontbijt, met wat fruit of muesli. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop je Griekse yoghurt in de keuken kan gebruiken, en dat op ieder moment van de dag.


10 mooiste terrassen om te dinerenRestaurant

10 mooiste terrassen om te dineren

Een gastronomisch diner op een zonovergoten terras, daar tekenen we voor. Tien restaurants die uitblinken met weelderige tuinen in een groene omgeving.
Vis voor hippe vogelsRestaurant

Vis voor hippe vogels

Trouwe lezers herinneren zich misschien Jordan Roberfroid uit onze rubriek Hoe maakt u het? In die tijd werkte Jordan in de financiële wereld. Twee jaar geleden besloot hij om van zijn hobby zijn beroep te maken.
Eten bij de viskok van het jaarRestaurant

Eten bij de viskok van het jaar

Arendonck ligt in de grensstreek, waar de mensen vroeg eten en vroeg naar bed gaan. Dat merk je aan de openingsuren van Lèche Plat zowel als aan de uitgestorven straten. Lèche Plat is een bescheiden tweemanszaak, gelegen in de schaduw van de kerk.
5 nieuwe restaurants om te onthoudenRestaurant

5 nieuwe restaurants om te onthouden

Voor de culinaire sensatie van het jaar moet je naar Ieper. Maar ook andere nieuwe restaurants zijn nu al veelbelovend. Een selectie van het beste uit de nieuwe oogst.