Review | Culinair

Aan tafel bij bistro ’t Verschil in Gits: ‘Zelden was het wijnaanbod in een restaurant zo boeiend’

kan beter
© GF
kan beter

Restaurant - Bistro 't Verschil

Waar - Bruggesteenweg 164, 8830 Gits

Type keuken - Traditionele gerechten en originele uitvoeringen wisselen elkaar af.

Sfeer & geluid - West-Vlaamse gastvrijheid en fijne bediening.

Rekening - Hapjes en voor­gerechten van 11 tot 100 euro, hoofdgerechten vanaf 31 euro. Een avondmaal voor twee inclusief bijzondere fles wijn bedroeg 283 euro.

Website - www.bistrotverschil.be/

Bistro ’t Verschil heeft al vijftien verjaardagen achter zich, maar dat wil niet zeggen dat de tijd er bleef stilstaan. Zo steeg chef Tom Cloet eind vorig jaar naar een mooie 14,5/20 in de gids van Gault&Millau. Daarnaast mag zijn partner Ilse zich sinds kort gediplomeerd landbouwer noemen en kweekt ze zelf groenten, bloemen en kruiden voor de keuken.

Het aperitief zorgt meteen voor tevredenheid. Niet alleen over de perfect gerijpte geuze van 3 Fonteinen en de zachte, notige crémant uit de Jura, maar vooral over de suggestiesnack die we erbij nemen: kraakverse en perfect gekookte wulken uit de Noordzee. Ondanks de ruime keuze op de menukaart vinden we snel onze gading, iets wat bij de wijnkaart minder vanzelfsprekend is. Zelden was een wijnaanbod in een restaurant immers zo boeiend en up-to-date, zowel voor de conventionele drinker, als voor de liefhebbers van natuurlijke wijn. In die laatste categorie laten we ons graag begeleiden door de chef zelf, zoals voorgesteld wordt op de kaart. Een boeiend gesprek resulteert in een verrassende maar bijzonder bevredigende keuze: witte wijn uit direct geperste rode trousseaudruiven.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Over de voorgerechten zijn we minder eensgezind. De combinatie van mergpijp en langoustine vormt een originele surf-and-turf die subtiel en mooi is uitgevoerd, maar de vitello sardine mist nuance door het te uitgesproken en te gezouten aandeel van de sardines. Bij de hoofd­gerechten een gelijkaardig verhaal. We eten heerlijke frietjes en een prima salade, maar de kraaibiefstuk is vreemd gegaard en de rodewijnsaus is gek genoeg zoet. Mijn gezelschap is wel tevreden over het kalfsbroodje met truffel en zwezerik, bruine jus en fluwelen aardappelmousseline, slim bedacht en foutloos gebracht. Ondanks die bemerkingen hadden we een zeer geslaagde avond, mede dankzij de warme ontvangst en de uitzonderlijke wijnkaart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content