Meimaand – eimaand: 30x tortilla, frittata of omelet

tortilla frittata omelet
© Getty
Katrien Huysentruyt Journalist

‘In mei legt elke vogel een ei’ klopt allang niet meer. Gelukkig zijn er wel het hele jaar door kippeneieren te krijgen om deze recepten voor tortilla, frittata en omelet uit te proberen.

De ingrediënten van de Franse, Italiaanse en Spaanse omelet zijn dezelfde, toch krijg je drie heel verschillende gerechten. Het verschil zit ‘m grotendeels in het moment waarop de extra ingrediënten bij het ei gaan. Een omelet is – als je toppings toevoegt – eerder een belegde wrap die je à la minute bereidt. De zuiderse tegenhangers lijken meer op een taartje en vergen wat meer tijd. Ze vragen ook om andere tools. Een omelet lukt goed in een pan met antiaanbaklaag, de tortilla vaart wel bij een gietijzeren exemplaar en een diepe antiaanbakpan is perfect voor een frittata (al kan je deze ook laten garen in de oven). 

De basis van de tortilla de patatas zijn uien en aardappelen. De Italiaanse versie is dan weer de ideale manier om koelkastrestjes weg te werken. Wil je snel zijn, dan ben je het beste af met een klassieke omelet, al zijn deze recepten voor een frittata of tortilla ook niet te versmaden. Dertig opties!

30 recepten voor tortilla, frittata en omelet

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content