Review | Culinair

The Brasserie in de Beurs van Brussel: lekkere spoedcursus in de Belgische keuken

aanrader
aanrader

Restaurant - The Brasserie

Waar - Anspachlaan 80, 1000 Brussel

Type keuken - Belgische klassiekers op elegante wijze en Belgische bieren in de schijnwerper.

Sfeer & geluid - Bruisende bistro in een prachtig historisch kader.

Rekening - 93 euro voor 2 ­personen.

Website - thebrasserie.be

De Beurs, een van de meest iconische gebouwen van Brussel, is sinds eind vorig jaar, na een grondige renovatie, open voor het grote publiek. Het indrukwekkende monument is voor een groot deel omgevormd tot openbare ruimte waar je even kunt verpozen, maar evengoed kun je er iets gaan eten of drinken in een van de vele horecagelegenheden. Wij schoven aan in The Brasserie.

Deze op-en-top Belgische bistro biedt een kaart vol klassiekers. In de imposante ruimte, flikkerend van het bladgoud en gezellig gemaakt met groene fluwelen gordijnen en bijpassende zetels, heerst een gezellige bedrijvigheid. Een bont publiek doet zich tegoed aan een kaart die een spoedcursus in de klassieke Belgische keuken lijkt: voorgerechten als kaas- en garnaalkroketten, hoofdgerechten als stoemp met worst, noordzeetong of stoofvlees.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De lijst met bieren van het vat is lijvig en bij elk gerecht op de kaart krijg je een aangepaste biersuggestie. Extra punten scoort The Brasserie door zowel bij voor- als hoofdgerechten een vegan optie aan te bieden. In een mengelmoes van talen bestellen we een kaas- en garnaalkroket die met hun krakende korstje en frisse slaatje erg correct zijn.

Nog beter zijn de hoofdgerechten: een frisse steak tartaar met een royale portie pittige waterkers en krokante frietjes. Erbij krijgen we een flesje pikante saus van de befaamde Brusselse hotsaus­makers Swet. Het handgesneden rauwe vlees is kraakvers, zuiver van smaak en heerlijk mals. Ook de vol-au-vent valt in de smaak, met een mix van bospaddenstoelen in een rijke, donkere saus waar we ook een vleugje bier in ontwaren.

We laten ons niet verleiden tot een half-en-half, een typisch Brussels glaasje waarbij een half glas witte wijn wordt op­gepept door een half glas schuimwijn, maar drinken een frisse kombucha van het Brusselse fermentatieatelier Rish, een uitstekende keuze.

The Brasserie blijkt allerminst een ­tourist trap. Wat een feest dat je in het hart van onze hoofdstad een nieuwe bistro aantreft die voor schappelijke prijzen de Belgische klassiekers eer aandoet.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content