Review | Culinair

Aan tafel bij Jean-Philippe in Ingelmunster: een frisse blik op de traditionele Frans-Belgische keuken

positieve belevenis
© Instagram.com/jeanphilippe._
positieve belevenis

Restaurant - Jean-Philippe

Waar - Bruggestraat 97, 8770 Ingelmunster

Type keuken - Een frisse blik op de traditionele Frans-Belgische keuken.

Sfeer & geluid - De enthousiaste bediening en de beats zorgen voor animo in een anders wat steriele plek.

Rekening - De lunch van 3 gangen staat voor 57 euro op de kaart, ‘s avonds kies je tussen 5 (86 euro) of 6 (95 euro) stappen. Onze rekening bedroeg 250 euro.

Website - www.jean-philippe.be/

Wie van slechte wil is, zou durven denken dat de ontstaansgeschiedenis van restaurant Jean-Philippe bedacht is door een vlotte marketeer, maar niets is minder waar. Van hoe Jean-Philippe en Sara-Sofia elkaar leerden kennen bij Boury en later naar Antwerpen trokken om The Jane mee uit de grond te stampen is niets gelogen. Even leek het of ze verknocht waren geraakt aan hun nieuwe thuisstad, maar toen begon de heimat toch te roepen. Restaurant Rouge é Blanc hield op te bestaan en die opportuniteit kon het koppel niet laten schieten.Met de nodige adelbrieven op zak startte enkele weken geleden hun eigen verhaal.

Jean-Philippe kiest voor een klassiek vast fine- diningmenu. We bestellen champagne als aperitief. Het huis van Vazart Coquart was onbekend maar niet meer onbemind. De amuse bekoort minder: de licht gezouten makreel met rode-paprikacoulis heeft weinig karakter. Het tweede hapje, zeebaars met zoete aardappel en avocado, doet wel wat het hoort te doen: de frisse smaken openen het palet voor wat komen zal.

De kunde die we hoopten te ontdekken, is aanwezig in de hoofdgerechten.

De echte start is een feestelijke oester met veel garnituur, waardoor de subtiele smaak van het schelpdier wat overschaduwd wordt. Vooralsnog blijft het wachten op de kunde die we in deze keuken hoopten te ontdekken. Die is wat later wel aanwezig in de hoofdgerechten. De schelvis is tot op de seconde perfect gegaard, de begeleidende jus subtiel maar met diepgang. Hetzelfde geldt voor de bereiding van duif. Net rosé en botermals vlees, een oerdegelijke bruine jus en bloemspruiten, jonge schorseneer en braambes als ideale garnituur, punten voor de keuken.

Jean-Philippe
© Instagram.com/jeanphilippe._

De afsluitende desserts zorgen voor tweespalt aan tafel. Aan mijn zijde is er lof voor een combinatie van bloedsinaasappel en cassis, terwijl mijn gezelschap valt voor het meer toegankelijke samenspel van chocolade en hazelnoot. Jean-Philippe en Sara-Sofia zoeken precies nog wat naar een eigen stijl en stempel, wat niet abnormaal is in de eerste weken van een eigen zaak.

Het is uitkijken naar het moment dat hun enthousiasme en ervaring daarvoor zullen zorgen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content