Natuurpunt en de Zoogdierenwerkgroep hebben tijdens het voorbije mollenweekend 4.646 waarnemingen binnengekregen van in totaal 50.250 molshopen.

In het nationaal park Dartmoor in het Zuid-Engelse graafschap Devon is een grote brand uitgebroken. De brand werd donderdagavond al ontdekt en woedt over een breedte van ongeveer vijf kilometer. Dat maakte de Dartmoor National Park Authority vrijdag bekend. Er zijn geen mensenlevens in gevaar.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zelfs wanneer je je in een uitgestrekt bos bevindt. Wat te doen als je onverwacht in de problemen komt tijdens het wandelen? Of als je mountainbiketocht eindigt in een nachtmerrie? Een paar praktische tips om jezelf te redden in de natuur.

Een recordaantal van 66.524 natuurliefhebbers heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het 22ste Grote Vogelweekend. Ze telden minstens 1.186.276 vogels in 39.032 tuinen. Toch zijn minder soorten per tuin geteld: gemiddeld werden 23 vogels van 7 soorten per tuin opgemerkt. Voor het eerst sinds 2017 staat de huismus op één, gevolgd door de koolmees en de vink.