Culinair Van krabsla zonder krab tot sashimi zonder zalm: vegetarische alternatieven voor vis rukken op
Culinair De stadt van Luijck in Sint-Truiden: topgastronomie met Limburgse en Italiaanse streekproducten
Culinair Culinair Half vlees, half groente: hybride vleesproducten getest Wie zijn vleesconsumptie wel wil verminderen maar daar vooral niets van wil merken, kan tegenwoordig opteren voor hybride producten: worsten en hamburgers die voor een deel uit vlees en voor een deel uit groenten bestaan. Hoe lekker is dat?
Culinair Culinair Getest: wordt bananenbloesem hét plantaardig alternatief voor vis? Een restproduct van de bananenteelt wordt getipt als nieuw it-ingrediënt in de vegetarische keuken. Terecht of niet?
Culinair Culinair Onder de loep: zoetigheid met Nutri-Score A De Nutri-Score kan helpen om gezonde keuzes te maken in de supermarkt, maar wat met producten waarvan we weten dat ze sowieso niet de gezondste zijn, zoals koekjes, snoep en ijs? Een test.
Culinair Culinair Getest: piquette, het verboden zomerdrankje De dorstlessende wijndrank piquette is de geknipte kandidaat voor de titel van zomerdrank van 2021: het is sprankelend, laag in alcohol en gaat voedselverspilling tegen. Alleen: het is verboden. Que?
Culinair Culinair Lekkere 'pilletjes': werkt chocolade als welzijnsbehandeling? Chocolade kikkert op: dat weten we. Maar chocolade als medicatie in de apotheek, dat is iets nieuw. Of niet? Onder de loep: Chocolat Essentiel, pralines die als therapeutische behandeling verkocht worden.
Culinair Culinair Getest: welke maaltijdboxen zijn hun geld waard? Tijd of inspiratie te kort in de keuken? Een maaltijdbox verhelpt minstens één van die problemen. Knack Weekend baande zich een weg door het enorme aanbod en testte negen nieuwe foodboxen uit. Dit is ons verdict.
Culinair Culinair Geproefd: alcoholvrije distillaten van eigen bodem Sinds het Engelse Seedlip de wereld enkele jaren geleden kennis liet maken met alcoholvrije distillaten, veroveren ze stilaan de wereld. Ook in eigen land wordt er heel wat gebrouwen. Een smaakverslag.
Culinair Culinair Getest: twee manieren om in de stad af te raken van groenafval Voor wie een tuin heeft, is het geen uitdaging, maar heel wat stadsbewoners weten als geen ander: groenafval kan behoorlijk smerig zijn als je er geen weg mee kan. Wij testten twee methoden om het te verwerken, een elektronische en een natuurlijke.
Culinair Culinair Getest: zijn deze hippe wijndrankjes even lekker als ze beloven? Wijnmakers zoeken nieuwe afzetmarkten op. Met allerlei hip ogende producten hopen ze het imago van wijn te verjongen. Maar zijn die drankjes ook lékker? Wij testten er enkele en kwamen tot een bijzondere conclusie.