Culinair Het iconische kookboek De Basis wordt plantaardig: ‘Als je ontdekt hoe makkelijk het is om een plantaardige cake te bakken, ben je vertrokken’
Culinair Het duo achter modelabel Les Hommes opende restaurant Matobar: 'Hier is het elke avond defilé'
Culinair Culinair Van fermentatieworkshop tot duurzaam bier: hapklare culinaire nieuwtjes Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Review | Culinair Review | Culinair Konchu in Elsene: Japanse kantine met verfrissend scherpe prijzen
Culinair Culinair Magische bollen: dit zijn de 50 beste Belgische ijssalons Als je stikt van de warmte is alle verkoeling welkom, maar het ene ijsje is het andere niet. Voor de bollen van deze ijssalons rijd je met plezier om, met ‘een wandeling in de buurt’ als excuus.
Recepten Recepten Kopje ijsthee? 3 verfrissende recepten Nu de warme dagen zich eindelijk aandienen is het seizoen van de ijsthee weer aangebroken. Drie bijzondere smaken voor wie zin heeft in een experiment.
Culinair Culinair Welkom bij de koffieclub: onze favoriete koffieabonnementen van het moment Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Culinair Culinair België is een restaurantgids rijker: dit zijn de 3 favoriete eetplekken van Le Fooding Met Le Fooding is de befaamde Franse restaurantgids nu ook in België neergestreken. Een gids met 400 bruisende en oprechte adressen, van kebab tot gastro-bistro. De redactie van Le Fooding selecteerde voor Knack Weekend haar favoriete adressen.
Culinair Culinair Eten uit een petrischaaltje: binnenkijken in foodlaboratorium Proef in Schellebelle De tijd dat foodstart-ups het licht zagen in de kelder of op zolder ligt ver achter ons. In Schellebelle ligt het internationaal befaamde foodlaboratorium Proef, waar bioloog Maxime Willems samen met zijn team van voedselingenieurs innovatieve producten ontwikkelt. Gloednieuwe plantaardige eiwitbronnen, precisiefermentatie en kaas van bloemkool: de toekomst van voedsel vind je hier in een petrischaaltje.
Review | Restaurantreviews Review | Restaurantreviews Restaurant Cobra in Antwerpen: geef je ogen en smaakpapillen de kost Cobra is een ambitieus horecaproject van vier ondernemers, onder wie de voormalige souschef van Nick Bril, Orlando Schuitema, en creatief brein Esfan Eghtessadi.
Culinair Culinair Vers van de druivenpers: onze favoriete Belgische wijndomeinen Frankrijk en Duitsland mogen dan wel prachtige wijnen voortbrengen, er zijn ook heel wat Belgische wijdomeinen die niet hoeven onderdoen voor de buurlanden.
Culinair Culinair Nathalie Le Blanc maakte een kookboek voor alleeneters: ‘Koken voor jezelf is een vorm van zelfzorg’ Koken voor één persoon, dat klinkt eenvoudiger dan het is. Knack Weekend-journaliste Nathalie Le Blanc woont al decennia alleen en bundelt in Tafel voor één haar favoriete makkelijke en verrassende recepten. Voor elke alleenwoner, van 18 tot 108. “Koken voor jezelf is een vorm van zelfzorg.”
Culinair Culinair Vegans just wanna have fun: onze 3 favoriete plantaardige frituren in Vlaanderen Op zoek naar een frituur waar de frietjes niet in ossenwit worden gebakken en je vegan snack niet onnadenkend bij de curryworsten wordt gegooid? Wij horen je. Dit zijn onze drie favoriete plantaardige frituren.
Culinair Culinair Wat is gremolata en welke kookboeken zijn recent verschenen? De laatste foodnieuwtjes opgelijst Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Jeff in Diepenbeek: een gestage zoektocht naar perfectie Chef Jeff Beyens stond twaalf jaar achter de potten van het Poorthuys in Bokrijk voor hij besloot om zijn eigen zaak te openen: restaurant Jeff.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Eten in de brouwerij: bij deze 6 adressen krijg je een lekkere hap naast de tap Geïnspireerd door wat er in de Verenigde Staten, Italië of Scandinavië gebeurt, bieden steeds meer Belgische microbrouwerijen ook iets te eten aan. Onze selectie.
Culinair Culinair De kost van koffie: experts over de toekomst van ons bakje troost Verzengende droogtes, ontembare cyclonen en andere extreme weersomstandigheden: wie bij deze toekomstvoorspelling nood krijgt aan een sterke kop koffie, zit binnenkort misschien met een probleem. “Ik merk nu al dat de koffieprijs enorm is gestegen.”
Culinair Culinair Kaas uit blik of nieuw burgerwalhalla: 6 foodnieuwtjes om niet te missen Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Review | Culinair Review | Culinair Neon in Lier: het beste van de Nordic cuisine in een voormalige refter
Culinair Culinair Keep it classy: tips & tricks voor een geslaagde whiskycocktail Een goede whiskycocktail maken doe je niet zomaar met elke whisky. Bovendien moeten alle smaken mooi in balans zijn. Hoe je daar precies voor zorgt, legt bartender Nicolas Oorts uit.
Culinair Culinair Whiskypedia: 10 weetjes over de klassieke spirit Whisky is weer helemaal terug en zet zichzelf ook stevig op de kaart van menige trendy cocktailbar. Maar wat betekent single malt nu eigenlijk, en hoe onderscheidt je een goede van een middelmatige? Alle weetjes op een rij.
Culinair Culinair De taart van Harry Potter of een nieuwe desembakkerij: 9 smakelijke foodtrends Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Culinair Culinair De smaken van de Seefhoek: op culinaire expeditie met ontwerper Jan-Jan Van Essche Van de Afghaanse buurtwinkel tot een Eritrees restaurant: met ontwerper Jan-Jan Van Essche gaan we in de Seefhoek langs zijn favoriete culinaire adressen en proeven we van nieuwe, verrassende smaken. “Qua eten is het hier een walhalla.”
Culinair Culinair Leeshonger: 3 boeken voor lekkerbekken Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar. Deze week: drie nieuwe boeken
Culinair Culinair Het gebak van Vlaanderen: Regula Ysewijn schrijft historisch kookboek Bake Off-jurylid en culinair historica Regula Ysewijn schreef een boek over de geschiedenis van het gebak uit het hart van de Lage Landen. Van zeventiende-eeuwse oliebollen over Brugse achten en Lierse vlaaikes: achter elk recept zit een verhaal.
Culinair Culinair Boterhammen belegd door een chef en de beste kookfilmpjes op Instagram: hier krijg je honger van Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Culinair Culinair Van Belgische bouillon tot Frans gebak in Antwerpen: het lekkerste nieuws Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Brandstof in Mortsel: mix van hippe wijnbar en gezellig buurtrestaurant
Culinair Culinair Van borrelplank tot avocado-olie: dit zijn de foodtrends voor 2023 De borrelplank blijft een ster, avocado-olie wordt een must-have, robots nemen onze bestelling op en natuurwijn die niet lekker is, mag je voortaan gewoon laten staan. Ziedaar het nieuwe jaar, op ons bord en ernaast!
Culinair Culinair Plantaardige pralines en alcoholvrije 'wyne': 3 ontdekkingen om je keuken op te leuken Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Getest Getest Ovenhapjes getest: vier voltreffers uit de supermarkt Recensent Barbara Serulus proefde 30 ovenhapjes uit het supermarktassortiment om je te behoeden voor miskopen. Een verbrande tong nam ze daarbij voor lief. Vijf hapjes stegen boven de massa uit. Zet de oven alvast op 180°C.
Culinair Culinair Goed gegeten en nooit meer vergeten: de 7 favoriete restaurants van onze recensenten uit 2022 Wekelijks stuurt Knack Weekend een recensent op pad op een restaurant grondig te testen. Welke adressen zijn hen afgelopen jaar bijgebleven? Een overzicht.
Culinair Culinair Creatief met champagne en bijgerechten: zo maak je van een kaastafel een feestdis Een kaastafel, hoe lekker ook, is voor veel mensen misschien net niet spectaculair genoeg tijdens de eindejaarsperiode. Maar wat als je er nu champagne bij schenkt in plaats van wijn? Of als je naast de kaas ook geweldige bijgerechten serveert? Dan praten de gasten er nog lang over na...
Review | Restaurantreviews Review | Restaurantreviews Restaurant Raaf in Gent: eigenzinnige bistronomie met speelse smaken en frisse gerechten
Culinair Culinair Niet authentiek, wel origineel: de Chinese keuken, een tikje anders Niet zo authentiek, honderd procent smakelijk, kondigt de ondertitel van een nieuw kookboek aan. Chinees, maar dan een beetje anders: het idee leverde onweerstaanbare gerechten op.
Review | Restaurantreviews Review | Restaurantreviews Eclectische wereldkeuken: Ross in Hasselt blijkt een plek voor onbevreesde eters
Culinair Culinair Sara Shawkat over de smaak van Irak: 'Ik kon niet langer toekijken hoe ons eten gewhitewasht werd' Labneh, hummus en granaatappelpitten: dat is waarschijnlijk waar je aan denkt bij de Irakese of Perzische keuken. Maar het is veel meer dan dat, en dat wil Sara Shawkat belichten in Noomi, het boek dat ze deze zomer uitbrengt.
Review | Culinair Review | Culinair Nightshop in Brussel: uitstekende wijnbar in industriële sfeer met kleine gerechtjes om te delen
Culinair Culinair Drinkbouillon van Brothway: een krachtig elexir tegen de blues Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen. Wat: Brothway Specialiteit: Biologische drinkbouillons Waar: Michelbeke in de Vlaamse Ardennen, sinds 2022
Culinair Culinair Kraak de saladecode: zo 'bouw' je een perfect slaatje met smaken in balans De tijd dat een slaatje een wat treurig bijgerecht was ligt achter ons. Maar het assembleren van een spannende salade is niet zo simpel. Hoe tover je een berg groenten om tot een aantrekkelijk bord? Wij kraakten de code voor de perfecte salade.
Culinair Culinair Wie bakt zoete broodjes? De beste warme bakkers en patissiers Waar vind je de krokantste pistolet, de zachtste sandwich, de spectaculairste taart of verleidelijkste soes? Wij gingen in het hele land op zoek naar de beste warme bakkers en patissiers.