Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Trapje hoger: 12 gastronomische adresjes voor echte fijnproevers Het allerbeste. Omdat er altijd wel iets te vieren valt.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Keuze van de chef: 13 adresjes waar koks zelf graag gaan tafelen De snelste weg naar een goed restaurant? Noteren waar koks zélf vaste klant zijn.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants De ene afhaalmaaltijd is de andere niet: 13 takeawayadressen voor dat tikkeltje meer Takeaway, sinds corona kunnen we niet meer zonder.
Culinair Culinair Hier slaap je op je twee oren: 12 adressen om heerlijk te tafelen én te overnachten Nog leuker dan lekker tafelen is achteraf niet naar huis moeten rijden. Op deze verwenplekken is het heerlijk eten én overnachten.
Culinair Culinair Honger naar iets nieuws? Deze 13 dappere restaurants maakten een geweldige start Ondanks de moeilijke tijden openden heel wat eethuizen onlangs de deuren.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Smullen maar: 12 culinaire adresjes waar groenten centraal staan Goed nieuws voor iedereen die van groenten houdt: steeds meer mensen zijn vegetariër, en dat heeft niet alleen een ecologische, maar ook een gastronomische impact.
Culinair Culinair Boer Tom Troonbeeckx: 'Ik wil ons voedselsysteem verbeteren, op welke manier ook' Tom Troonbeeckx (45) is medeoprichter van Boerencompagnie, een boerderij in de Leuvense rand die werkt volgens het principe van community-supported-agriculture (CSA). Hij was vijftien jaar geleden de eerste die het systeem in ons land importeerde: leden betalen aan de start van het seizoen een bijdrage, zodat de boer zijn loon en kosten kan dekken. Zo draagt de hele gemeenschap het risico van een tegenvallende oogst.
Culinair Culinair Zoethouders: 13 adressen voor het beste gebak of perfecte chocoladecreatie Van een klein feestje tot een fatale verslaving, we staan niet in voor de gevolgen van de volgende adressenlijst.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant Wabi & Sabi in Gent: prima in orde, maar het mist een ziel Onze recensente krijgt het warm noch koud van het Gentse restaurant Wabi & Sabi.
Culinair Culinair Brandalarm: de pikante waarheid achter hotsaus In heel wat keukens wordt er kwistig met pepers, chili en ander heet spul gekookt. Niet iedereen is fan, maar het is vaak een bron van een bizar soort trots, pikant kunnen eten. En zelfs bij ons staan tegenwoordig hotsauzen op tafel. Waarom eigenlijk?
Culinair Culinair Restaurant Nage in Antwerpen: een warme zaak met pretentieloos lekker eten Bij Nage serveren ze hedendaagse, Frans geïnspireerde gerechten in een gezellige, ietwat rumoerige eetzaal.
Culinair Culinair Een zee van keuze: tips om goed te tafelen in Knokke-Heist en omgeving De boog kan niet altijd gespannen staan. Tussen al dat winkelen en fietsen door kom je op adem in de talrijke Knokse barretjes en lunchadressen, of je eindigt je dag in een van de verfijnde eetgelegenheden in Knokke-Heist en omgeving. Onze tips.
Culinair Culinair Van picknick tot vliegtuigeten: hoe aten we vroeger onderweg? Hoe aten we vroeger onderweg? - Een lunchpakket op een daguitstap of kip of vis op het vliegtuig, eten doen we ook onderweg. De Nederlandse culinaire historica Charlotte Kleyn schreef er een boek over.
Culinair Culinair Van Koreaanse dumplings tot zevengangenbrunch: vier restaurants om in de gaten te houden Het is zover: de restaurants zijn weer open. Waar is het goed tafelen? En wat zijn de smakelijkste nieuwkomers? Een greep uit het overheerlijke aanbod.
Culinair Culinair Van Ras El Hanout tot Za'atar: deze vijf kruidenmengsels maak je volledig zelf Wij hebben ons hart verloren aan potjes vol geurige mengelingen van kruiden, noten, zaadjes, citrusschil en zeewier. Het voordeel van zo'n mix in de kruidenkast is dat je een simpel gerecht met één kwistige gooi tot iets bijzonders maakt.
Culinair Culinair Van zachte bloemkoolcurry tot kraakverse mosselen: drie heerlijke takeawayadressen De terrassen zijn weer open, maar takeaway blijft gelukkig op veel plaatsen een mogelijkheid. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra adressen vind je op hier.
Culinair Culinair Geluk in een zak: Natalie Vanderick maakt huisgemaakte granola Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Van gebakken dumplings tot vegan sushi: 4 overheerlijke afhaaladressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Vers van 't stad: hoe steeds meer steden werken aan hun duurzaam voedselbeleid Van een 'eiwittransitie' tot moestuinen die buurten verbinden en herverdelingsstrategieën voor voedseloverschotten: steeds meer steden werken een duurzaam voedselbeleid uit. Een overzicht.
Culinair Culinair Zelfgemaakte chilisaus van Rascal: 'In onze serres bungelen pepers in alle kleuren en smaken' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Van chocolade cookies tot dampende ramen: vier speciale takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Eet je naar de meet: vier sporters vertellen hoe ze hun lichaam in topvorm eten Voeding was lang een verwaarloosbaar thema in de topsportwereld. De laatste jaren wordt duidelijk dat wat je in je mond stopt een impact heeft op het veld, de piste of de mat.
Culinair Culinair Van citroentaartjes tot gebrande meringue: vier afhaaladressen voor heerlijke desserts Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be
Culinair Culinair Vegetarische chef Anna Jones: 'Ik wil mensen leren koken op gevoel' Wil je goeddoen voor de aarde? Eet dan vaker plantaardig. Na drie kookboeken waarin ze lezers met kleurrijke en smakelijke recepten verleidde tot het eten van minder vlees en vis, schrijft vegetarische chef Anna Jones in Eén pan, plaat, planeet voor het eerst expliciet over de invloed van plantaardig eten op de planeet. 'Eten is een makkelijke en snelle manier om een positieve impact te hebben.'
Culinair Culinair Roomijs uit het Midden-Oosten met saffraan en rozenwater: 'Heel populaire ijssmaak in Iran' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Verstand van vlees: zo bak je steak voor échte fijnproevers We eten almaar minder vlees, maar wat op ons bord komt, moet wel perfect zijn. We proberen het beste uit het rund te halen.
Culinair Culinair Van Japanse streetfood tot vegan witloof in hespenrolletjes: 4 heerlijke takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be
Culinair Culinair The Messy Chef: 'We hebben te veel stress rond koken: gewoon lekker is goed genoeg' The Messy Chef - Jelle Beeckman is The Messy Chef. Een jonge vader van twee kinderen, een leerlingenbegeleider bij het CLB, een Gentenaar die de liefde volgde naar West-Vlaanderen, foodblogger en auteur van - binnenkort - twéé kookboeken in één jaar.
Culinair Culinair Haute confiture met liefde gemaakt: 'Als de smaak je tong raakt, gaan er lichtjes in fonkelen' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Van broodje tot pickles: drie chefs over hun beste hamburgers De hamburger veroverde onze harten als een snelle, lekkere hap. Toen kwam de gourmetburger. Vandaag is de oldskool burger terug, maar dan met een upgrade. We bezoeken drie chefs die expert werden in burgers flippen.
Culinair Culinair Van dampende couscous tot cocktails in je brievenbus: 4 verrassende takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Restaurantreviews Restaurantreviews Van versgebakken hartige taart tot lokale kazen: vier exquise takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Human Interest Human Interest Een gans jaar je zin doen en dan één week detoxen? Helaas werkt het zo niet Bij het begin van elk jaar draaien de algoritmes overuren om je via sociale media en advertenties te bestoken met detoxkuren, sapvasten en andere - liefst zo extreem mogelijke - regimes die je zullen doen blaken van gezondheid en levenslust. Wat is de zin en onzin van het idee van 'ontgiften'? En waarom zijn we er zo op uit om onszelf van binnenuit te zuiveren?
Restaurantreviews Restaurantreviews Van streetfood tot gastronomie: vier verrassende adresjes voor takeaway Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Op elk potje past een dekseltje: van tinderdate tot pindakaasmakers Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Waarom restaurant Humus x Hortense niet onverdeeld blij is met zijn Groene Michelinster Een aparte quotering voor 'duurzame restaurants': een manier voor de Michelingids om relevant te blijven of een teken dat het instituut hopeloos verouderd is?
Culinair Culinair Geluk in bakjes: hoe corona de wereld van takeaway veranderde Terwijl vroeger vooral jongeren verantwoordelijk waren voor het stijgend aantal fietskoeriers, bestellen we nu met z'n allen, jong en oud, alleen en als gezin, massaal takeaway. Want geef toe: in barre quarantainetijden is zo'n smakelijke meeneemmaaltijd iets om naar uit te kijken. En de restaurants? Die komen steeds creatiever uit de hoek.
Culinair Culinair Van outdoor boerenmarkt tot pop-upbakkerij: vier topadresjes voor take-away Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be.
Culinair Culinair Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen Dit jaar vieren we anders, maar sowieso wel in stijl. We serveren je alvast graag dit verrassende menu om van te genieten in je bubbel.
Culinair Culinair De krokettentest: dit zijn de winnaars en verliezers uit het supermarktaanbod Omdat de kans groot is dat je deze feestdagen geen kroketten eet op restaurant, maar ze zelf frituurt, proefde onze restaurantrecensent Barbara Serulus het volledige supermarktaanbod aan kaas- en garnaalkroketten.
Culinair Culinair Feestelijk meegenomen: 14 afhaaladresjes voor een overheerlijk eindejaarsmenu Omdat niet iedereen een hele dag in de keuken staan het toppunt van voorpret vindt: een overzicht van plaatsen waar je dat feestmenu gewoon kunt afhalen. Je steunt er meteen de horeca mee.
Culinair Culinair Wildseizoen: twee toppoeliers duiken in de geschiedenis van hun vak Tijdens het wildseizoen ligt de vitrine van de poelier overvol. Wij spraken met twee toppoeliers die al drie generaties lang hun kennis in ere houden, en duiken in de geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat kip ooit het toppunt van luxe was?
Restaurantreviews Restaurantreviews Van topgastronomie tot troostmaaltijd: een greep uit het takeawayaanbod Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Vergeet dat dieet: 'Als je alles mag eten, verdwijnt de aantrekkingskracht van "verboden voedsel"' We laten ons collectief verleiden tot sapjeskuren, bannen koolhydraten en tellen dwangmatig elke zondige calorie die we doorslikken. Nochtans blijkt uit onderzoek dat we na een periode van intens diëten onvermijdelijk weer zwaarder worden. Gelukkig waait er een nieuwe wind: maak kennis met de antidieetbeweging, razend populair op Instagram.
Restaurantreviews Restaurantreviews Bordjes pure perfectie uit de frisse seizoenskeuken van Gastrobar Vonk Bij Gastrobar Vonk proef je van uitgekiende gerechten en mooie seizoensingrediënten in een ruime, rustige setting. (****)
Culinair Culinair Vergeet babi pangang: de authentieke Aziatische keuken herleeft Vergeet in olie gedrenkte loempia's en menukaarten met genummerde gerechten. De Aziatische keuken herleeft, geïnspireerde chefs openen interessante eetadressen. Gastronomische trends gaan er hand in hand met oosterse tradities. Ontdek het verhaal van drie Aziatische koks en maak hun toprecept klaar.
Culinair Culinair Kruidendistillaat Bôtan: een non-alcoholische drank als écht gezond alternatief Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Restaurantreviews Restaurantreviews The Wan & Only in Gent: charmant eetcafé met gastronomisch verantwoorde dagschotels Eerlijke gerechten in een authentieke bruine kroeg bij The Wan & Only in Gent. (****)
Culinair Culinair Tijd voor ontbijt: 12 topadressen voor een heerlijke start van de dag Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van dag. Tips om de theorie in aangename praktijk om te zetten.
Culinair Culinair Trop bon: 12 topadressen om overheerlijk te tafelen Overheerlijke ingrediënten, meesterlijk bereid.