Culinair Culinair Van chocolade cookies tot dampende ramen: vier speciale takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Eet je naar de meet: vier sporters vertellen hoe ze hun lichaam in topvorm eten Voeding was lang een verwaarloosbaar thema in de topsportwereld. De laatste jaren wordt duidelijk dat wat je in je mond stopt een impact heeft op het veld, de piste of de mat.
Culinair Culinair Van citroentaartjes tot gebrande meringue: vier afhaaladressen voor heerlijke desserts Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be
Culinair Culinair Vegetarische chef Anna Jones: 'Ik wil mensen leren koken op gevoel' Wil je goeddoen voor de aarde? Eet dan vaker plantaardig. Na drie kookboeken waarin ze lezers met kleurrijke en smakelijke recepten verleidde tot het eten van minder vlees en vis, schrijft vegetarische chef Anna Jones in Eén pan, plaat, planeet voor het eerst expliciet over de invloed van plantaardig eten op de planeet. 'Eten is een makkelijke en snelle manier om een positieve impact te hebben.'
Culinair Culinair Roomijs uit het Midden-Oosten met saffraan en rozenwater: 'Heel populaire ijssmaak in Iran' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Verstand van vlees: zo bak je steak voor échte fijnproevers We eten almaar minder vlees, maar wat op ons bord komt, moet wel perfect zijn. We proberen het beste uit het rund te halen.
Culinair Culinair Van Japanse streetfood tot vegan witloof in hespenrolletjes: 4 heerlijke takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be
Culinair Culinair The Messy Chef: 'We hebben te veel stress rond koken: gewoon lekker is goed genoeg' The Messy Chef - Jelle Beeckman is The Messy Chef. Een jonge vader van twee kinderen, een leerlingenbegeleider bij het CLB, een Gentenaar die de liefde volgde naar West-Vlaanderen, foodblogger en auteur van - binnenkort - twéé kookboeken in één jaar.
Culinair Culinair Haute confiture met liefde gemaakt: 'Als de smaak je tong raakt, gaan er lichtjes in fonkelen' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Van broodje tot pickles: drie chefs over hun beste hamburgers De hamburger veroverde onze harten als een snelle, lekkere hap. Toen kwam de gourmetburger. Vandaag is de oldskool burger terug, maar dan met een upgrade. We bezoeken drie chefs die expert werden in burgers flippen.
Culinair Culinair Van dampende couscous tot cocktails in je brievenbus: 4 verrassende takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Restaurantreviews Restaurantreviews Van versgebakken hartige taart tot lokale kazen: vier exquise takeawayadressen Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Human Interest Human Interest Een gans jaar je zin doen en dan één week detoxen? Helaas werkt het zo niet Bij het begin van elk jaar draaien de algoritmes overuren om je via sociale media en advertenties te bestoken met detoxkuren, sapvasten en andere - liefst zo extreem mogelijke - regimes die je zullen doen blaken van gezondheid en levenslust. Wat is de zin en onzin van het idee van 'ontgiften'? En waarom zijn we er zo op uit om onszelf van binnenuit te zuiveren?
Restaurantreviews Restaurantreviews Van streetfood tot gastronomie: vier verrassende adresjes voor takeaway Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Op elk potje past een dekseltje: van tinderdate tot pindakaasmakers Welke culinaire schatten heeft België te bieden? We zoeken het lekker lokaal, van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen.
Culinair Culinair Waarom restaurant Humus x Hortense niet onverdeeld blij is met zijn Groene Michelinster Een aparte quotering voor 'duurzame restaurants': een manier voor de Michelingids om relevant te blijven of een teken dat het instituut hopeloos verouderd is?
Culinair Culinair Geluk in bakjes: hoe corona de wereld van takeaway veranderde Terwijl vroeger vooral jongeren verantwoordelijk waren voor het stijgend aantal fietskoeriers, bestellen we nu met z'n allen, jong en oud, alleen en als gezin, massaal takeaway. Want geef toe: in barre quarantainetijden is zo'n smakelijke meeneemmaaltijd iets om naar uit te kijken. En de restaurants? Die komen steeds creatiever uit de hoek.
Culinair Culinair Van outdoor boerenmarkt tot pop-upbakkerij: vier topadresjes voor take-away Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je op weekend.be.
Culinair Culinair Van aperitief tot dessert: een kruidig feestmenu van vijf gangen Dit jaar vieren we anders, maar sowieso wel in stijl. We serveren je alvast graag dit verrassende menu om van te genieten in je bubbel.
Culinair Culinair De krokettentest: dit zijn de winnaars en verliezers uit het supermarktaanbod Omdat de kans groot is dat je deze feestdagen geen kroketten eet op restaurant, maar ze zelf frituurt, proefde onze restaurantrecensent Barbara Serulus het volledige supermarktaanbod aan kaas- en garnaalkroketten.
Culinair Culinair Feestelijk meegenomen: 14 afhaaladresjes voor een overheerlijk eindejaarsmenu Omdat niet iedereen een hele dag in de keuken staan het toppunt van voorpret vindt: een overzicht van plaatsen waar je dat feestmenu gewoon kunt afhalen. Je steunt er meteen de horeca mee.
Culinair Culinair Wildseizoen: twee toppoeliers duiken in de geschiedenis van hun vak Tijdens het wildseizoen ligt de vitrine van de poelier overvol. Wij spraken met twee toppoeliers die al drie generaties lang hun kennis in ere houden, en duiken in de geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat kip ooit het toppunt van luxe was?
Restaurantreviews Restaurantreviews Van topgastronomie tot troostmaaltijd: een greep uit het takeawayaanbod Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Culinair Culinair Vergeet dat dieet: 'Als je alles mag eten, verdwijnt de aantrekkingskracht van "verboden voedsel"' We laten ons collectief verleiden tot sapjeskuren, bannen koolhydraten en tellen dwangmatig elke zondige calorie die we doorslikken. Nochtans blijkt uit onderzoek dat we na een periode van intens diëten onvermijdelijk weer zwaarder worden. Gelukkig waait er een nieuwe wind: maak kennis met de antidieetbeweging, razend populair op Instagram.
Restaurantreviews Restaurantreviews Bordjes pure perfectie uit de frisse seizoenskeuken van Gastrobar Vonk Bij Gastrobar Vonk proef je van uitgekiende gerechten en mooie seizoensingrediënten in een ruime, rustige setting. (****)
Culinair Culinair Vergeet babi pangang: de authentieke Aziatische keuken herleeft Vergeet in olie gedrenkte loempia's en menukaarten met genummerde gerechten. De Aziatische keuken herleeft, geïnspireerde chefs openen interessante eetadressen. Gastronomische trends gaan er hand in hand met oosterse tradities. Ontdek het verhaal van drie Aziatische koks en maak hun toprecept klaar.
Culinair Culinair Kruidendistillaat Bôtan: een non-alcoholische drank als écht gezond alternatief Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Restaurantreviews Restaurantreviews The Wan & Only in Gent: charmant eetcafé met gastronomisch verantwoorde dagschotels Eerlijke gerechten in een authentieke bruine kroeg bij The Wan & Only in Gent. (****)
Culinair Culinair Tijd voor ontbijt: 12 topadressen voor een heerlijke start van de dag Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van dag. Tips om de theorie in aangename praktijk om te zetten.
Culinair Culinair Trop bon: 12 topadressen om overheerlijk te tafelen Overheerlijke ingrediënten, meesterlijk bereid.
Restaurantreviews Restaurantreviews Wars van culinaire trends: 12 oldskool eetadresjes Recht in de roos: pure keukens waar producten schitteren in eenvoud.
Restaurantreviews Restaurantreviews Pittig en kruidig, casual of verfijnd: 13 heerlijke lunch- en brunchadressen Een heerlijke en betaalbare lunch? Ja, die bestaat.
Restaurantreviews Restaurantreviews Viva veggie: 13 adresjes om vegetarisch te smullen Want ook vleeseters genieten op tijd en stond van een vegetarische maaltijd.
Culinair Culinair Schafttijd: dit eet het restaurantpersoneel Er wordt hard gewerkt in restaurantkeukens, en dus moet er ook goed gegeten worden. Samen, ook, en elk restaurant heeft zo zijn eigen voorkeuren. Wij schoven vier keer mee aan.
Culinair Culinair Le Pristine in Antwerpen: een culinaire totaalbeleving op hoog niveau Het kosmopolitische Le Pristine is de nieuwste zaak van Sergio Herman. Onze recensente had een ietwat patserige keuken verwacht, maar niets bleek minder waar: 'Ik neem er mijn hoed voor af.' (****)
Restaurantreviews Restaurantreviews Verse, gezonde fastfood bij het veganistische Liu Lin in Brussel De Taiwanese roots van de zusjes Liu en Lin inspireren de veganistische menukaart. (***)
Culinair Culinair Met lange tanden: wat als je kind je gezonde maaltijd steeds aan de kant schuift? Gezonde voeding was nog nooit zo'n hot topic als nu. Geen wonder dat steeds meer ouders zich zorgen maken om hun moeilijke eters. Want wat als je kind zijn neus ophaalt voor die aanbevolen porties groenten en fruit?
Culinair Culinair Van aperitief tot dessert: 13 recepten voor een perfecte picknick En toen werd het zomer. Laat ons schalen vol lekkers maken, lachen en dansen tot diep in de nacht met wie ons lief is.
Restaurantreviews Restaurantreviews Verandering van spijs doet eten: deze restaurants pakken het de komende maanden anders aan De coronacrisis vergt ook van restaurants heel wat aanpassingen. Een selectie van enkele zaken die het deze zomer over een andere boeg gooien.
Culinair Culinair De Cosmopolitan voorbij: bartenders over de nieuwste cocktails onder de Belgische zon Het zijn rare tijden, zeker als je beseft dat de Pisang Ambon aan een opmars bezig is. Maar er zijn meer hippe zomerdrankjes. Bartenders over de nieuwste cocktails onder de Belgische zon.
Culinair Culinair De groene asperge: zoeter en toegankelijker dan zijn witte broertje Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal.
Culinair Culinair Geproefd en goedgekeurd: drie recepten uit Verweggistan Je hoeft de grens niet over om nieuwe smaken te leren kennen. Ook in ons land kun je het buitenland proeven. Wij verkennen drie internationale, opkomende keukens vanachter ons eigen fornuis.
Culinair Culinair De kookfilosofie van Nigel Slater: 'Ik wil ellenlange boodschappenlijstjes en winkelstress vermijden' In Groot-Brittannië is Nigel Slater een gerespecteerd, bekroond en vooral geliefd kookboekenschrijver. Zijn recepten zijn eenvoudig, de bijbehorende verhalen zijn troostend en zijn boeken geven je zin om dagenlang recepten uit te proberen.
Culinair Culinair De wereld na corona: wat met ons eten? Boodschappen doen, koken en eten krijgen een nieuw elan: de coronacrisis laat zich ook voelen op ons bord.
Culinair Culinair Van cocktails in een zakje tot graffiti-aubergines: 4 originele afhaaltips Bij de takeaway en de groenteboer valt er altijd wel iets nieuws te rapen.
Culinair Culinair Moeder en zoon maken ambachtelijke melkproducten: 'Mensen zijn echt op zoek naar het gezicht achter hun eten' Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. Deze week: de Melkerhei in Linter.
Culinair Culinair Nergens beter dan thuis: vier chefs verklappen hun favoriete recept uit moeders keuken Klassiekers zoals alleen je moeder die kan klaarmaken, onopgesmukt en vol nostalgie. Het gerecht dat je meteen naar je jeugd katapulteert, waar de passie voor het koken kiemde. Vier chefs blikken terug op hun lievelingskostje terwijl la mamma in de potten roert.
Culinair Culinair Van quarantainecocktails tot online kookboeken: crisis maakt creatief Kun je niet meer op restaurant of naar de bar? Dan komt de bar naar je toe. Of je creëert je eigen cocktails. Of raadpleegt een online kookboek. Want één ding is zeker: crisis maakt creatief.
Culinair Culinair Wat niet mag ontbreken in de voorraadkast voor een gezond quarantainebordje In deze tijden wil een mens om boodschappen gaan al eens uitstellen. Geen probleem: ook niet-hamsteraars kunnen met wat er in de voorraadkast staat smakelijk aan de slag.
Culinair Culinair Professionele wildplukker Ben Brumagne: 'Kies voor planten die in overvloed aanwezig zijn' In tijden van crisis grijpen we terug naar de natuur. Soms heel letterlijk, wanneer we het onkruid in onze tuin plots anders bekijken en een bosje brandnetels niet langer hoeft onder te doen voor een bussel peterselie. Wildplukker Ben Brumagne geeft tips.