Culinair Culinair #VeggieChallenge: 60 vegetarische en vegan recepten De maarteditie van de Veggie Challenge gaat nú van start. Laat jij vlees en vis vallen of ban je ineens alle producten van dierlijke oorsprong? Met deze – overigens erg lekkere - vegetarische of vegan recepten kom je zonder enig gemis de maand door.
Recepten Recepten Klassiekers met een twist: vijf mocktailrecepten om Tournée Minérale in schoonheid af te ronden Op zoek naar elegante mocktails met een leuke twist? Met deze vijf recepten uit het boek 'Mocktails' van Jassy Davis kan iedereen aan de slag: van geheelonthouder tot cocktailliefhebber die op z’n tijd een drankje zonder alcohol verkiest.
Recepten Recepten Some like it hot: 40 heerlijke ovenschotels, heet van de bakplaat Ovenschotels zijn de ultieme winterse comfortfood. Dat knapperige korstje van een gratin, de geur van een goed gekruide parmentier, het sissen van een hete lasagne… Na deze 40 recepten ben je - net als wij - pavloviaans geconditioneerd op het bliepje van de oven.
Recepten Recepten 6 verrassende mocktailrecepten met pit Tournée Minérale: dat betekent zelf je alcoholvrije aperitiefjes maken. Mag het al eens wat specialer? Probeer dan deze zes mocktailrecepten uit en laat je verbazen door de heerlijke smaken.
Britse boerenkost op z’n best: toad in the hole Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een typisch winters gerecht, overgoten met een onweerstaanbare jus, waar de Britten dol op zijn.
Recepten Recepten Friszure mocktail: frambozenshrub Azijn drinken? Ja hoor, een shrub is een ideale basis voor een lekkere mocktail, zoals deze frambozenshrub.
Culinair Culinair Op zoek naar de perfecte pasta al ragù: 'Noem het zeker geen spaghetti bolognaise' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: pasta al ragù.
Zo maak je de beste pasta al ragù RECEPT Bereidingswijze 1. Snijd de pancetta in fijne blokjes en bak op een middellaag vuurtje in een braadpan zodat het vet smelt en het vlees krokant wordt. Roer regelmatig.2. Snijd je ui, wortel en selder heel fijn. Doe twee eetlepels olijfolie bij de pancetta en stoof de groenten erbij tot ze glazig zijn.3. Voeg je …
Crispy & comforting: gefrituurde oesterzwammen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: gefrituurde zwammen, omdat het bovenhalen van de frietketel op een druilerige dag ‘comfortfood’ schreeuwt.
Recepten Recepten Pasta alla vodka Vergeet gevulde perzik met tonijn: pasta alla vodka is hét succesrecept uit de eighties. Het werkt met simpele ingrediënten, een eenvoudige bereiding, is supersnel klaar en ook nog ‘ns heel lekker. Bovendien zet je van dit pastagerecht makkelijk een vegetarische versie op tafel.
Recepten Recepten Restaurantwaardig mealpreppen: 10 diepvriesproof gerechten van bekende chefs Ottolenghi, Jamie en Nigella, Sandra, Piet of Jeroen: deze recepten lenen zich uitstekend voor extra porties die je probleemloos kunt invriezen voor meer hectische tijden. School jezelf om tot een rasechte foodprepper met deze diepvriesproof gerechten.
De soep die kracht geeft: vegetarische harira Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we een variant zonder vlees van de Marokkaanse klassieker.
Culinair Culinair Drie heerlijke recepten uit het nieuwe boek van Regula Ysewijn In het nieuwe boek van Regula Ysewijn, Van wafel tot koek, ontdek je niet alleen de geschiedenis van het gebak van de Lage Landen, maar ook overheerlijke, oeroude recepten. Wij delen er hieronder drie.
Culinair Culinair Wereldpizzadag: hulde aan de pizza in 38 recepten Sommigen vieren ‘m in februari, de Italianen hebben op 17 januari hun Wereldpizzadag. Wij vinden gewoon élke gelegenheid prima om er eentje in de oven te schuiven. Breng mee hulde aan de pizza met deze recepten, van de basis tot (minder) gezonde varianten.
Culinair Culinair Goed bezig: 45 lekkere én gezonde gerechten Gezonder eten is een klassieker onder de goede voornemens. Zeker als je net de zeven gangen van een nieuwjaarsdiner hebt binnengewerkt. Deze gezonde gerechten zijn gelukkig zo lekker dat je er met gemak Quitters Day mee haalt.
Culinair Culinair Van curry tot frittata: 30 recepten met restjes Het feest is voorbij, de koelkast leeg. Of toch op een hoop leftovers na, die je hoopt te verwerken in een volwaardige maaltijd. Stop het gat in je begroting dankzij deze 30 recepten met restjes.
Culinair Culinair Beter dan ontbijt: 65 recepten voor heerlijke brunchgerechten Laat ontbijt met de familie of champagne-overgoten buffet met nieuwjaar… Brunches zijn er in alle vormen en maten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er iets te eten valt. Met deze brunchgerechten stel je precies de goede mix samen.
Recepten Recepten Cocktail maison: 60 recepten om thuis aan de slag te gaan Wie nog geen kater heeft overgehouden aan het voorbije jaar, krijgt een herkansing met deze 60 feestelijke cocktails. Je maakt ze met je favoriete spirit of met wat er nog rest in je drankkast (of die van je vrienden).
Culinair Culinair Eindigen op een hoogtepunt: 60 recepten voor desserts Na uren tafelen is dit voor veel feestvierders het hoogtepunt: dessert! Maak een weloverwogen keuze of ga ineens voor een buffet met deze 60 recepten voor desserts.
Culinair Culinair De perfecte partystarter: 60 ideeën voor hapjes Nog op zoek naar een kleine appetiser, ideeën voor een tapasavond of brunch, of juist naar een licht voorgerecht? Tussen deze 60 recepten voor hapjes vind je vast je gading. Geen volwaardig feestje of uitgebreid diner zónder, toch?
Recepten Recepten Knapperige witloofsalade met mandarijn en kaki Deze knapperige witloofsalade met mandarijn en kaki zorgt voor de nodige groenten en frisheid op een feesttafel.
Bagna cauda met rauwe groenten Salades zijn een prima side dish, maar ook deze bagna cauda met rauwe groenten is bijvoorbeeld heerlijk bij een kaastafel.
Venkel-sinaaschutney met tijm Salades zijn een prima side dish. Klassiek is de groene salade met citrusdressing en noten. Maar het mag ook iets meer zijn. Culinair journaliste Barbara Serulus bracht vorig jaar samen met Johanna Goyvaerts en Tine Lejeune het mooie kookboek Diner uit, met daarin twaalf handleidingen voor twaalf fijne diners. Eentje was een kaastafel, waarbij de originele salades, een aperitief met rauwkost en een chutney voor de nodige groenten en frisheid zorgden.
Culinair Culinair De Franse baguette is officieel cultureel werelderfgoed: 19 recepten met stokbrood Het is gebeurd: het Franse stokbrood is officieel erkend als cultureel werelderfgoed. Dat maakte VN-organisatie Unesco gisteren bekend. Ter ere daarvan verzamelde wij onze favoriete recepten op basis van het knapperige brood, én enkele dips die er geweldig mee samengaan.
Recepten Recepten Feest op je bord: 80 keer creatief met kerstklassiekers De gezelligheid van de eindejaarsfeesten zit ‘m eigenlijk in de jaarlijkse struggle met de gevulde kalkoen, een verloren broodje in de kaasfondue, de geur van gebraad. Daarom: 80 recepten van échte kerstklassiekers en enkele variaties op het thema.
Kerstbuche van Pierre Hermé Ontdek hier hoe je de kerstbuche 'jardin sauvage' van Pierre Hermé maakt. Een recept voor durvers.
Recepten Recepten Gebraad op het feestmenu: scoren met klassiekers Onzekere tijden vragen om zekerheid op tafel. Laat ons daarom nog eens een klassieker op tafel zetten, maar wel met een persoonlijke toets. Vier favorieten.
Recepten Recepten Stoverij, stew, stifado: reis rond de wereld in 42 stoofpotjes De beste ingrediënten in één pot en dan... wachten. Misschien denk je bij stoverij meteen aan stoofvlees, waterzooi of coq au vin. Er bestaan echter ook minder klassieke of meer exotische varianten zoals dakjjim of tajine. Stoofpotjes voor iedereen!
Culinair Culinair Meer dan puree: 32 recepten met stoemp Verwacht jij iets meer van puree dan een aardappel onder de stamper? Tussen deze recepten vind je vast je gading. Van klassiekers met een twist tot puree de luxe: creatief met stoemp in 32 recepten.
culinair culinair Wat eten we vandaag? Drie recepten uit het nieuwe boek van Ottolenghi De Brits-Israelische chef Yotam Ottolenghi is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een culinaire superster. Met Ottolenghi Test Kitchen: Extra Lekker is hij intussen toe aan zijn tiende boek. Wij mogen drie recepten delen.
Recepten Recepten Tien warme dranken om de winter door te komen Niets fijner dan na een winterse wandeling in de stad op temperatuur te komen met een warme chocolademelk of koffie. Ieder land heeft zijn eigen favoriete winterdrankje. Een overzicht van de lekkerste specialiteiten in tien Europese steden, met de recepten om ze zelf thuis te maken.
Recepten Recepten Geblakerde kip met karamel-clementinedressing Deze geblakerde kip met karamel-clementinedressing is een recept uit Ottolenghi Test Kitchen: Extra Lekker, het intussen reeds tiende boek van de Brits-Israelische chef.
Chili con carne Noem chili con carne geen junkfood, maar comfortfood is het zeker wel, en perfect voor een herfstige zondagavond met het gezin. Mag het extra smakelijk? Bereid het ’s ochtends en warm het net voor het serveren nog eens op.
Recepten Recepten Een en al lof: 30 recepten met witloof In de herfst en winter is witloof op z’n best. Tijd om de nationale groente wat vaker op het menu te zetten. Dat lukt zeker met deze 30 recepten met witloof. Van de schitterende klassieker met hesp en kaassaus over een snel slaatje, makkelijk taartje tot een copieuze feestmaaltijd.
Recepten Recepten Knolselder de luxe: drie feestelijke recepten met eenvoudige ingrediënten Met truffel, T-bonesteak of tarbot is het makkelijk om een luxegevoel te creëren, maar lukt dat ook met knolselder, kipfilet of karnemelk? Eenvoudige ingrediënten kunnen schitteren op een feestelijke tafel, zo blijkt.
Recepten Recepten Kookboek Wntrlust van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere geeft zin in de winter Prachtige winterse taferelen op de gevoelige plaat vastgelegd en vijftig recepten met lokale ingrediënten: dat is Wntrlust, het nieuwe kook- en kijkboek van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere. Wij mogen vier recepten delen.
Curry met linzen, geroosterde pompoen en naanbrood Een heerlijke, winterse curry met linzen, pompoen en zelfgemaakt naanbrood. Een gerecht uit het kookboek Wntrlust van Wout Hendrickx en Debby De Mangelaere.
Rijstpap met kardemompeer Rijstpap met kardemompeer, een heerlijk winters dessert uit het kookboek Wntrlust van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere.
Romige spruiten met gnocchi, gepofte knoflook en fenegriek Pure comfortfood! De gepofte knoflook geeft de romige pecorinosaus een heel diepe, volle, pittige smaak. De combinatie van de spruiten met de pittige saus maakt van deze ovenschotel een karaktervol gerecht. Fenegriek zorgt voor de nootachtige toets.
Recepten Recepten Burrata met zoet-zoute paddenstoelen en roggetoast De zoet-zoute paddenstoelen hebben een sterke smaak, maar de frisse en romige burrata brengt alles helemaal in evenwicht. Het zurige en krokante roggebrood zorgt voor de perfecte bite.
Recepten Recepten Magic mushrooms: 35 recepten met paddenstoelen Geen ingrediënt zo magisch als de paddenstoel. Bovenop hun sprookjesachtige en geneeskrachtige kwaliteiten zijn ze ook nog 'ns lekker, mager maar voedzaam én veelzijdig. Shiitake, portobello, cantharel, eekhoorntjesbrood, truffel of champignon... 35 recepten met paddenstoelen. De herfst is het seizoen om culinair creatief te zijn met paddenstoelen. Kieskeurige eters halen er nochtans vaak hun neus voor …