Slurpen verplicht: zo maak je Japanse shoyu ramen Journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans ging op zoek naar het perfecte recept voor Japanse ramen. Het resultaat van zijn smaakvolle queeste vind je hier.
Vis met pit: groene curry van zeeduivel Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: zeeduivel op z’n best, op smaak gebracht met een groene curry.
Recepten Recepten Fit for a king: 21 recepten voor quiche Dit weekend wordt King Charles III gekroond, en dat wordt overal op het eiland gevierd met een speciale Coronation Quiche. Omdat variatie belangrijk is, verzamelden we nog 21 andere recepten voor quiche. En het feest kan beginnen!
Kippensoep op z’n Italiaans: passatelli in brodo Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een heerlijk Italiaans alternatief voor kippennoedelsoep, met een mengsel van broodkruim en Parmezaanse kaas.
Met een oosterse toets: pindakaaskoekjes met miso Kyle Boland leerde alles over fermenteren tijdens zijn negenjarige loopbaan bij Kobe Desramaults. Nu maakt hij zelf miso en kimchi met lokale producten. In dit recept toont hij hoe een lepeltje miso ook een verrijking kan zijn in zoetigheden.
Een simpele smaakbom: dipsaus van Brusselse pepertjes Grafisch ontwerper Thibault Fournal lanceerde tijdens de pandemie zijn eigen hotsausmerk. Met dit recept toont hij hoe je er in een mum van tijd een simpele, maar ontzettend smaakvolle dipsaus van maakt
Recepten Recepten Van crumble tot kreeft: 45 recepten met rabarber In cake, cocktails en confituur, of met een gastronomische twist: van maart tot en met juli kun je weer volop in deze voorjaarsgroente vliegen. Geniet ervan, dankzij deze hele rits recepten met rabarber.
Recepten Recepten Uit vollegrond: 70 recepten met asperges De lente komt met zekerheden. Zo worden we elk jaar opnieuw getrakteerd op een chronisch slaaptekort dankzij het zomeruur én op de terugkeer van de voorjaarsgroente bij uitstek: asperges à volonté! Kies uit meer dan 70 recepten met asperges.
Klassieker met een gouden randje: rijstpap met gezouten karamel Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we rijstpap op grootmoeders wijze, met als special touch: gezouten karamel.
Culinair Culinair Red je restjes: 4 smakelijke recepten met groenteoverschotten Restjes redden van de vuilnisbak geeft je meteen een goed gevoel én het levert heerlijke gerechten op. Wij gingen aan de slag met aardappelschillen, bloemkoolbladeren, groenteoverschotjes en bussels loof. Zero waste was nog nooit zo lekker.
Culinair Culinair Koken in de buitenlucht: 3 recepten voor avontuurlijke chefs Een eerste keer buiten eten na de grijze maanden is vaak het symbolische begin van lente. Helemaal geslaagd is zo’n maaltijd als er ook onder de blote hemel gekookt wordt.
Chinese eend in de bijt: maak dit weekend zelf pekingeend Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Voor dit recept ga je op zoek naar een pekingeend, en die is alleen diepgevroren verkrijgbaar. Deze eend is iets vetter en heeft minder vlees dan een barbarie-eend.
Recepten Recepten Kiezen is verliezen: 50 recepten met chocolade Op zoek naar een chocoladedessert? Of wil je alvast voorbereid zijn om al dat lekkers van die gulle paashaas verwerkt te krijgen? Komt helemaal in orde met deze 50 recepten met chocolade achter de hand.
Zacht en romig: Baskische kaastaart Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: het recept voor cheesecake van chef Santiago Rivera uit San Sebastian. Niet te omslachtig om te maken, zijdezacht en nét zoet genoeg.
Culinair Culinair Ei-zo-na de beste receptenlijst: 30 gerechten met eieren Met Pasen in het verschiet kunnen we niet om de eieren heen. 30 gerechten met eieren, om te bookmarken voor die overload na de doorkomst van de paashaas. Of om – helemaal in het thema - te serveren op je paasbrunch.
Culinair Culinair Weekmenu in tijden van crisis: 6 recepten waarbij niets verspild wordt In plaats van te panikeren bij het zien van de supermarktrekening, bedenken we een plan van aanpak: als we nu eens een lineair weekmenu opstellen waarbij geen enkel restje verloren gaat.
Culinair Culinair 9 keer veggie: De favoriete vegetarische recepten van Belgische chefs Zin om wat vaker vegetarisch te koken? Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Van plantaardige ‘Corn Ribs’ tot wok met aubergine en champignon. Laat het smaken.
Recepten Recepten Vier de veelzijdigheid van bloemkool in 35 recepten Het wordt hard zoeken om een ingrediënt te vinden dat tegelijk zo gezond, veelzijdig, lokaal en betaalbaar is. De moestuinklassieker profileert zich zelfs een beetje als de hipster onder de groenten. Van pizzabodem tot vegan vol-au-vent: 35 recepten met bloemkool.
Culinair Culinair Gnocchi met spinazie, boerenkool en hazelnoten: Victor Avonds deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: chef Victor Avonds.
Culinair Culinair Feest zonder kreeft: 4 recepten voor exotische luxegerechten Vraag aan honderd Belgen wat voor hen een luxemaaltijd is en het regent antwoorden als foie gras, kreeft en het onvermijdelijke glas champagne. Maar hoe verder je reist, hoe meer het idee van wat rijkelijk tafelen is verandert. Wij verzamelden onbekende producten, opmerkelijke recepten en bijzondere menu’s die ook luxe schreeuwen.
Culinair Culinair Corn Ribs met salsa: Bart De Pooter deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Bart De Pooter deelt het recept voor de Corn Ribs met green salsa uit zijn vegan bistro PLANTn.
Culinair Culinair Wok met aubergine en champignon: Sidney Lauwers deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Sidney Lauwers, chef bij Savage in Brussel en bekend als veggiechef op het platform van Sofie Dumont.
Culinair Culinair Bloemkoolgnocchi: Sandra Bekkari deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: tv-chef en auteur Sandra Bekkari.
Opgerold staat netjes: serveer dit weekend vegetarische gevulde kool Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: de klassieke gevulde kool in een Turkse en vegetarische variant.
Recepten Recepten Als gesmeerd: 55 recepten voor de best belegde boterhammen Smakelijk gevulde sandwiches, buns, croques, en panini’s... Deze belegde boterhammen en broodjes wil je niet eens voor de lunch houden. Je eet ze van ontbijt tot laat in de nacht. Hoezo, low carb?
Culinair Culinair Ovenschotel met aardappelballetjes: Wim Ballieu deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Wim Ballieu.
Culinair Culinair Gevulde koolrabi: Nicolas Decloedt van Humus x hortense deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Nicolas Decloedt en Caroline Baerten van het Brusselse plant-based restaurant Humus x hortense.
Kiplekker op z'n Braziliaans: krokante coxhinas Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Braziliaans streetfood. Na één beet van deze kipkroketten waan je je in de zonnige straten van Salvador da Bahia.
Culinair Culinair Bloemkool met miso: Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete groentegerecht voor de #VeggieChallenge De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Marcelo Ballardin van Oak.
India op een presenteerblaadje: zo maak je thali Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week zijn we in de ban van thali, een traditionele Indiase maaltijd die bestaat uit verschillende gerechten, gepresenteerd op een dienblad.
Culinair Culinair #VeggieChallenge: 60 vegetarische en vegan recepten De maarteditie van de Veggie Challenge gaat nú van start. Laat jij vlees en vis vallen of ban je ineens alle producten van dierlijke oorsprong? Met deze – overigens erg lekkere - vegetarische of vegan recepten kom je zonder enig gemis de maand door.
Recepten Recepten Klassiekers met een twist: vijf mocktailrecepten om Tournée Minérale in schoonheid af te ronden Op zoek naar elegante mocktails met een leuke twist? Met deze vijf recepten uit het boek 'Mocktails' van Jassy Davis kan iedereen aan de slag: van geheelonthouder tot cocktailliefhebber die op z’n tijd een drankje zonder alcohol verkiest.
Recepten Recepten Some like it hot: 40 heerlijke ovenschotels, heet van de bakplaat Ovenschotels zijn de ultieme winterse comfortfood. Dat knapperige korstje van een gratin, de geur van een goed gekruide parmentier, het sissen van een hete lasagne… Na deze 40 recepten ben je - net als wij - pavloviaans geconditioneerd op het bliepje van de oven.
Recepten Recepten 6 verrassende mocktailrecepten met pit Tournée Minérale: dat betekent zelf je alcoholvrije aperitiefjes maken. Mag het al eens wat specialer? Probeer dan deze zes mocktailrecepten uit en laat je verbazen door de heerlijke smaken.
Britse boerenkost op z’n best: toad in the hole Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: een typisch winters gerecht, overgoten met een onweerstaanbare jus, waar de Britten dol op zijn.
Recepten Recepten Friszure mocktail: frambozenshrub Azijn drinken? Ja hoor, een shrub is een ideale basis voor een lekkere mocktail, zoals deze frambozenshrub.
Culinair Culinair Op zoek naar de perfecte pasta al ragù: 'Noem het zeker geen spaghetti bolognaise' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: pasta al ragù.
Zo maak je de beste pasta al ragù RECEPT Bereidingswijze 1. Snijd de pancetta in fijne blokjes en bak op een middellaag vuurtje in een braadpan zodat het vet smelt en het vlees krokant wordt. Roer regelmatig.2. Snijd je ui, wortel en selder heel fijn. Doe twee eetlepels olijfolie bij de pancetta en stoof de groenten erbij tot ze glazig zijn.3. Voeg je …
Crispy & comforting: gefrituurde oesterzwammen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: gefrituurde zwammen, omdat het bovenhalen van de frietketel op een druilerige dag ‘comfortfood’ schreeuwt.
Recepten Recepten Pasta alla vodka Vergeet gevulde perzik met tonijn: pasta alla vodka is hét succesrecept uit de eighties. Het werkt met simpele ingrediënten, een eenvoudige bereiding, is supersnel klaar en ook nog ‘ns heel lekker. Bovendien zet je van dit pastagerecht makkelijk een vegetarische versie op tafel.
Recepten Recepten Restaurantwaardig mealpreppen: 10 diepvriesproof gerechten van bekende chefs Ottolenghi, Jamie en Nigella, Sandra, Piet of Jeroen: deze recepten lenen zich uitstekend voor extra porties die je probleemloos kunt invriezen voor meer hectische tijden. School jezelf om tot een rasechte foodprepper met deze diepvriesproof gerechten.
De soep die kracht geeft: vegetarische harira Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we een variant zonder vlees van de Marokkaanse klassieker.
Culinair Culinair Drie heerlijke recepten uit het nieuwe boek van Regula Ysewijn In het nieuwe boek van Regula Ysewijn, Van wafel tot koek, ontdek je niet alleen de geschiedenis van het gebak van de Lage Landen, maar ook overheerlijke, oeroude recepten. Wij delen er hieronder drie.
Culinair Culinair Wereldpizzadag: hulde aan de pizza in 38 recepten Sommigen vieren ‘m in februari, de Italianen hebben op 17 januari hun Wereldpizzadag. Wij vinden gewoon élke gelegenheid prima om er eentje in de oven te schuiven. Breng mee hulde aan de pizza met deze recepten, van de basis tot (minder) gezonde varianten.
Culinair Culinair Goed bezig: 45 lekkere én gezonde gerechten Gezonder eten is een klassieker onder de goede voornemens. Zeker als je net de zeven gangen van een nieuwjaarsdiner hebt binnengewerkt. Deze gezonde gerechten zijn gelukkig zo lekker dat je er met gemak Quitters Day mee haalt.
Culinair Culinair Van curry tot frittata: 30 recepten met restjes Het feest is voorbij, de koelkast leeg. Of toch op een hoop leftovers na, die je hoopt te verwerken in een volwaardige maaltijd. Stop het gat in je begroting dankzij deze 30 recepten met restjes.
Culinair Culinair Beter dan ontbijt: 65 recepten voor heerlijke brunchgerechten Laat ontbijt met de familie of champagne-overgoten buffet met nieuwjaar… Brunches zijn er in alle vormen en maten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er iets te eten valt. Met deze brunchgerechten stel je precies de goede mix samen.
Recepten Recepten Cocktail maison: 60 recepten om thuis aan de slag te gaan Wie nog geen kater heeft overgehouden aan het voorbije jaar, krijgt een herkansing met deze 60 feestelijke cocktails. Je maakt ze met je favoriete spirit of met wat er nog rest in je drankkast (of die van je vrienden).
Culinair Culinair Eindigen op een hoogtepunt: 60 recepten voor desserts Na uren tafelen is dit voor veel feestvierders het hoogtepunt: dessert! Maak een weloverwogen keuze of ga ineens voor een buffet met deze 60 recepten voor desserts.
Culinair Culinair De perfecte partystarter: 60 ideeën voor hapjes Nog op zoek naar een kleine appetiser, ideeën voor een tapasavond of brunch, of juist naar een licht voorgerecht? Tussen deze 60 recepten voor hapjes vind je vast je gading. Geen volwaardig feestje of uitgebreid diner zónder, toch?