Corn Ribs met salsa: Bart De Pooter deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge

Bart De Pooter
Redactie Knack Weekend

De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Bart De Pooter deelt het recept voor de Corn Ribs met green salsa uit zijn vegan bistro PLANTn.

Plant-based apero bites voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 gekookte maiskolven
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • een halve chilipeper, fijngehakt
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • een snuifje zout

Romige korianderdip:

  • 100 gram plantaardige yoghurt, Griekse stijl
  • 10 gram verse korianderblaadjes
  • 10 ml olijfolie
  • 5 ml limoensap

 Bereidwijze

  • Snij de maiskolven in kwarten in de lengte. Verwijder de harde stukken in het midden.
  • Meng alle overige ingrediënten tot een marinade. Laat de mais hier minstens 2 uur in marineren.
  • Bak de mais voor het serveren kort in een pan met een beetje olijfolie, tot ze licht gekleurd is. 
  • Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer met de warme mais. 
  • Werk af met nog enkele korianderblaadjes.

WILDn en PLANTn

Sapphire House: Lange Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen

Volg chef Bart De Pooter op Instagram voor meer inspiratie

Uitgetest: vegan op hoog niveau van ontbijt tot diner in PLANTn en WILDn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content