Corn Ribs met salsa: Bart De Pooter deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge
De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Bart De Pooter deelt het recept voor de Corn Ribs met green salsa uit zijn vegan bistro PLANTn.
Plant-based apero bites voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 gekookte maiskolven
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje look, fijngehakt
- een halve chilipeper, fijngehakt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- een snuifje zout
Romige korianderdip:
- 100 gram plantaardige yoghurt, Griekse stijl
- 10 gram verse korianderblaadjes
- 10 ml olijfolie
- 5 ml limoensap
Bereidwijze
- Snij de maiskolven in kwarten in de lengte. Verwijder de harde stukken in het midden.
- Meng alle overige ingrediënten tot een marinade. Laat de mais hier minstens 2 uur in marineren.
- Bak de mais voor het serveren kort in een pan met een beetje olijfolie, tot ze licht gekleurd is.
- Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer met de warme mais.
- Werk af met nog enkele korianderblaadjes.
WILDn en PLANTn
Sapphire House: Lange Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen
Volg chef Bart De Pooter op Instagram voor meer inspiratie
Uitgetest: vegan op hoog niveau van ontbijt tot diner in PLANTn en WILDn
Lees ook:
– Bloemkool met miso: Marcelo Ballardin deelt zijn favoriete groentegerecht voor de #VeggieChallenge
– Romige pasta met asperge: Chloé Lauwers deelt haar favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge
– Bloemkoolgnocchi: Sandra Bekkari deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge
– Wok met aubergine en champignon: Sidney Lauwers deelt zijn favoriete recept voor de #VeggieChallenge
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier