Bloemkoolgnocchi: Sandra Bekkari deelt haar favoriete recept voor de #VeggieChallenge

Sandra Bekkari
Redactie Knack Weekend

De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: tv-chef en auteur Sandra Bekkari.

Sandra Bekkari lanceerde een handige culinaire app ‘De recepten van Sandra’. Binnen een paar seconden zoek je een smakelijk recept in de databank van meer dan zevenhonderd gerechten. Filteren doe je op basis van het type gerecht, de bereidingstijd, ingrediënten, intoleranties en seizoensgroenten. Gebruikers kunnen de gekozen gerechten toevoegen aan een boodschappenlijst voor in de supermarkt. Je krijgt ook een suggestieweekmenu voorgeschoteld, ideaal voor wanneer je zelf geen inspiratie hebt. Wij mogen een van de recepten uit de app met jullie delen voor de VeggieChallenge. Hieronder ontdek je hoe je een smakelijke bloemkoolgnocchi met burrata maakt.

Bloemkoolgnocchi napolitana met burrata

Twee personen
Bereiding: 50 minuten (+ 30 minuten rust)

Ingrediënten

  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 60 g volkoren speltmeel (+ extra voor het uitrollen)
  • 50 g Parmezaanse kaas, gemalen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 400 g tomatenblokjes
  • 10 blaadjes basilicum, fijngesneden + extra voor de afwerking
  • 1 burrata (125g)

Bereidingwijze

  • Stoom de bloemkool zacht en mix fijn. Leg in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit. Laat afkoelen.
  • Meng de bloemkool met het speltmeel en de gemalen kaas. Kneed kort tot een deeg en laat minstens 30 minuten rusten.
  • Rol op een met meel bestoven oppervlak uit tot een lange rol (diameter 2 cm). Snijd stukjes ter grootte van 2 cm af. Duw ze tot rechthoekjes en maak eventueel een kleine afdruk met een vork bovenaan.
  • Leg ze in een schaal of kom in de koelkast. Maak intussen de tomatensaus.
  • Stoof de ui en knoflook zacht in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en een snufje peper en zout toe en laat op een zacht vuur 20 minuten garen. Voeg de fijngesneden basilicumblaadjes toe en kruid bij met peper en zout.
  • Verhit in een steelpan een scheutje olijfolie en bak de gnocchi aan. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat ongeveer 3-5 minuten zachtjes garen. Tot de onderkant licht goudbruin is en de gnocchi gaar zijn. 
  • Serveer de gnocchi in de tomatensaus en garneer met burrata en extra basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content