
9 keer veggie: De favoriete vegetarische recepten van Belgische chefs

Lotte Philipsen
Journalist KnackWeekend.be
Journalist KnackWeekend.be
28-03-2023, 15:14
Bijgewerkt op: 28-03-2023, 15:40
De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Van plantaardige ‘Corn Ribs’ tot wok met aubergine en champignon. Laat het smaken.
Zin in vegetarisch, maar geen inspiratie? Wij vroegen Belgische chefs en kookboekenauteurs om een lekker recept te delen dat bij hen het water in de mond doet lopen.
Ontdek de negen gerechten hier en geniet van de hartige, frisse en creatieve recepten van de chefs.
Ceviche van asperge met leche de tigre van rabarber: probeer het recept van Camille Dubois en Boqion De Pooter, bezielers van Camionette

Bloemkool met miso: probeer het recept van Marcelo Ballardin

Gnocchi met spinazie, boerenkool en hazelnoten: probeer het recept van Victor Avonds

Romige pasta met asperge: probeer het recept van Chloé Lauwers

Gevulde koolrabi: probeer het recept van Nicolas Decloedt van Humus x hortense

Ovenschotel met aardappelballetjes: probeer het recept van Wim Ballieu

Bloemkoolgnocchi: probeer het recept van Sandra Bekkari

Wok met aubergine en champignon: probeer het recept van Sidney Lauwers

Corn Ribs met salsa: probeer het recept van Bart De Pooter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier