Mode Mode Kleding met een verhaal: ontdek de tweede collectie van sociaal modeatelier RE Antwerp in pop-up shop RE Antwerp heeft een tweede collectie klaar. Het label en modeatelier waar ontwerper Tim Van Steenbergen samen met vluchtelingen en nieuwkomers kleding maakt uit reststoffen presenteert deze in een pop-up shop van 16 november tot en met 18 november in Antwerpen.
Mode Mode Onze weekendtips voor modefans: stocksale in Gent en kledingruil in Antwerpen Modefan en nog een gaatje vrij dit weekend? Trek dan naar Gent of Antwerpen voor een stocksale of kledingruil.
Lifestyle Lifestyle Shop ten top: 7 verrassende luxeadressen in Antwerpen Waar shop je het beste van het beste en krijg je nog echt goeie service? Wij lijsten Antwerpse adressen op waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.
Lifestyle Lifestyle Van parfum op maat tot topdiners aan huis: 8 adressen in Oost-Vlaanderen met een uitzonderlijke service Waar shop je het beste van het beste en krijg je nog echt goeie service? Wij lijsten Oost-Vlaamse adressen op waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.
Lifestyle Lifestyle Luxueus Limburg: bij deze 6 adressen krijg je enkel het beste van het beste Waar shop je het beste van het beste en krijg je nog echt goeie service? Wij lijsten Limburgse adressen op waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.
Lifestyle Lifestyle Verfijnd Vlaams-Brabant: 4 adressen van de bovenste plank Waar shop je het beste van het beste en krijg je nog echt goeie service? Wij lijsten Vlaams-Brabantse adressen op waar je gegarandeerd waar voor je geld krijgt.
Culinair Culinair Professionals vertellen wat echte luxe is: ‘Alles draait om aandacht’ Wat is luxe? Het is een vraag die we ons al heel wat keren gesteld hebben in dit magazine. Volgens de Amerikaanse restaurateur Will Guidara is het simpel: luxe is meer krijgen dan je verwacht.
Culinair Culinair Chef Laurence Haegeman zet schouders onder Try vegan: ‘Je kunt eindeloos creatief zijn met groenten’ De maand november staat in teken van de plantaardige keuken. BE Vegan hoopt met de campagne Try Vegan mensen te inspireren een maand lang (wat vaker) plantaardig op het menu te zetten. Topchefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman hebben voor de gelegenheid samen een gastronomisch vegan menu in elkaar gebokst.
wijn wijn Wijnmakers in het stadscentrum: ‘Als ik niet naar de wijngaard kan, breng ik de wijngaard naar mij’ Het begon in New York en waaide over naar Parijs en Londen: wijnliefhebbers begonnen wijn te maken in het centrum van de stad, los van alle geldende regels. Ook ons land volgt. Wij gingen proeven in Brussel, Antwerpen en Luik. “Natuurlijk kun je goede wijn maken zonder de regels te volgen.”
Design Design Stadsmus vindt rust: binnenkijken in een Brasschaatse cottage met ondergrondse wellness Sinds Caroline bij Stéphane introk, kreeg thuiskomen een nieuwe invulling: naast de buzz van de stad is er voor het koppel de pauzeknop van dit buitenverblijf met zijn verzonken zithoek, een ondergrondse wellnessruimte en het natuurspektakel rondom.
Human Interest Human Interest Isabelle d’Ornano, de gravin achter het cosmeticamerk Sisley: 'Toewijding is zeldzaam' Isabelle d’Ornano (86) werd in Polen geboren als Isabelle Potocka. In 1976 richtte ze samen met haar echtgenoot Hubert d’Ornano het Franse cosmeticamerk Sisley op. Vandaag is ze nog steeds artistiek directeur van het huis en verzorgt ze de inrichting van de boetieks, waarvan de recentste deze zomer in Antwerpen openging.
Mode Mode Belgische ontwerper Igor Dieryck sleept drie prijzen in de wacht op modefestival Hyères De Belgische ontwerper Igor Dieryck heeft drie prijzen in de wacht gesleept op het Internationale Mode-, Fotografie- en Accessoirefestival van Hyères. Meer dan ooit zette de jury op deze 38ste editie in op jong talent met creativiteit en durf. Dieryck gaat naar huis met de publieksprijs, de Grand Prix van de jury en de Le19M …
Reizen Reizen Gezellig aan de grens: 26 shop- en eetadressen in Rijsel Waar je in Rijsel designmeubels, vintagevondsten en decoratieartikelen vindt, weet Marion Hervé als geen ander. Samen met haar partner nestelde ze zich in een eigenhandig verbouwde gezinswoning die ze smaakvol inrichtte met zorgvuldig uitgekozen spullen. En omdat shoppen met een rammelende maag best vervelend is, vroegen wij haar ook naar haar favoriete restaurants, cafés en tearooms.
Reizen Reizen Het laatste snufje van Airbnb of een AI travel planner: 5 reistrends van het moment Artificial intelligence achterna, gratis boshutten in Zweden en voordelig vliegen naar Montreal: de reistrends van het moment beloven veel ontdekkingsplezier.
Mode Mode Week van de Belgische Mode start: dit zijn onze favoriete shops en stops in gaststad Gent De Week van de Belgische Mode is een heel goede reden om nog eens naar Gent af te zakken - dit jaar gaststad van het initiatief. Alvast onze tips voor niet te missen 100% Belgische shops in Gent én gezellige stops om - tussendoor en achteraf - weer op krachten te komen.
Mode Mode Week van de Belgische mode in aantocht: 'Lokaal is belangrijk verkoopsargument' De vijfde editie van de Week van de Belgische mode komt eraan. Van maandag 9 tot en met zondag 15 oktober staat mode uit eigen land in de spotlights.
Citytrips Citytrips Op wandel met Elza Wandler: 16 adressen in Amsterdam-West om nu op te slaan Nadat Elza Wandler jarenlang in Amsterdam-Oost had gehuurd, verhuisde de Nederlandse handtassenontwerpster twee jaar geleden naar Amsterdam-West, vlak bij De 9 Straatjes en de Jordaan, waar het over de leuke zaken struikelen is. “West is het gezelligste deel van Amsterdam met de grootste culinaire verscheidenheid. En mij vind je altijd waar het lekker eten is.” We lieten ons door haar op sleeptouw nemen.
Culinair Culinair The Messy Chef Jelle Beeckman schrijft vierde kookboek: 'Een opgestoken middelvinger naar al het moeten' Jelle Beeckman (35) is maatschappelijk werker en als The Messy Chef bekend van zijn foodblog, radio- en televisiewerk en kookboeken. Zijn vierde, F*ck granola, is net verschenen.
Culinair Culinair Waarom moet ik een voorschot betalen als ik reserveer? 'We moeten gasten een beetje opvoeden' No-shows. Tien jaar geleden kende geen enkele gast die uitdrukking, vandaag zijn ze het regelmatig, zo blijkt. Wij vroegen restaurateurs naar hun oplossingen voor het veelvoorkomende probleem.
Reizen Reizen Bijzonder België: 10 inspirerende uitstappen in eigen land De Belgische Grand Canyon, een Harry Potter-bibliotheek of een vergeten abdij: in ons land zijn heel wat bijzondere plekken te vinden. Céline Pallemans en Davy Aenspeck, bekend van de Instagram-pagina Amazing Belgium, bundelen in hun boek ‘Herontdek België’ inspirerende, romantische en buitengewone uitstappen vlak voor de deur. Wij delen er tien.
Culinair Culinair Is de klant intolerant of ambetant? 'Ze vermijden een heel menu lang gluten en eten dan toch het koekje bij de koffie' Sommige mensen gaan in shock als ze een pinda eten, anderen krijgen krampen van gluten en nog anderen vinden rozijnen vies. Al die dingen komen op het bord van de chef terecht.
Culinair Culinair Geven we geen fooi meer? 'Misschien worden we terug wat guller als de rekening betalen weer meer aandacht krijgt' Vroeger was het eenvoudig: je betaalde je rekening, liet wat wisselgeld liggen et voila, fooi. Maar nu we allemaal elektronisch betalen, doen we dat blijkbaar veel minder.
Culinair Culinair Chef Gert De Mangeleer en Japanse collega Hiroyasu Kawate koken samen in Hertog Jan: 'Wij lijken eigenlijk heel erg op elkaar' Naar jaarlijkse traditie bundelen sterrenchefs Gert De Mangeleer en Hiroyasu Kawate de krachten voor een four hands dinner waarin de Belgische en Japanse keuken met elkaar versmelten. Een gesprek over een bijzonder culinair quatre-mains.
Culinair Culinair Waar dineert de driesterrenchef? De favoriete adressen van Viki Geunes in Antwerpen en Knokke-Heist Viki Geunes is een van de drie driesterrenchefs die België rijk is. Op de bovenste verdieping van het MAS in Antwerpen serveert hij een verfijnde en luxueuze keuken in zijn restaurant Zilte. Op zijn vrije dagen trekt hij naar de kust om te genieten van vertrouwde Belgische klassiekers.
Culinair Culinair De neus van sommelier Diederik Herbots achterna: restauranttips voor wijnliefhebbers Diederik Herbots is mede-eigenaar en sommelier van sterrenrestaurant Ogst in Hasselt. Voor elk gerecht uit de keuken van chef Sébastien Wygaerts zoekt hij een expressieve wijn. In Ogst Deli, hun recent geopende traiteurzaak naast het restaurant, kun je de selectie wijnen mee naar huis nemen.
Culinair Culinair Dineren in stijl: de favoriete restaurants van actrice en foodie Bab Buelens Bab Buelens is actrice en digital creative. Ze verdeelt haar tijd tussen Antwerpen en Split, de thuisstad van haar echtgenoot en chef-kok Vincent Banić. Bab houdt al haar hele leven hartstochtelijk van eten.
Culinair Culinair Perfect plantaardig: chef I-wen Liu deelt haar favoriete vegan eetadressen I-wen Liu staat samen met haar zus Hsuan Lin achter het fornuis van hun vegan restaurant Liu Lin in de Brusselse Marollen. Hun Taiwanese roots inspireren de kaart. Vorig jaar opende I-wen een nieuwe plantaardige zaak in Leuven: in Bodhi eet je gezonde Aziatische bordjes.
Culinair Culinair Van eetcafé tot sterrenzaak: de lievelingsrestaurants van patissier Sarah Renson Sarah Renson is patissier. In haar twee winkels in Leuven verkoopt ze verse taartjes, verleidelijke bokkenpootjes en huisgemaakt roomijs. Dit jaar schreef ze het boek Sweet Table, waarin ze haar favoriete bakrecepten deelt.
Culinair Culinair Pizzadeeg op bestelling of natuurwijn in blik? Foodnieuws om van te smullen Culinair journaliste Barbara Serulus sprokkelt het lekkerste foodnieuws bij elkaar.
Design Design Zie het licht: 3 architecten over hoe je meer daglicht in huis haalt Hoe we ons voelen in ons huis hangt sterk samen met de hoeveelheid daglicht die er binnenvalt. Toch zijn grotere gevelramen niet altijd beter, terwijl ook aan de binnenkant ingrepen mogelijk zijn. Drie architecten vertellen hoe zij een duistere woning het licht deden zien.
Mode Mode Mannen weten waarom: nieuwe winkels voor hem van Knokke tot Antwerpen Deze winkels voor hem openden recent de deuren.
Mode Mode Ellen Kegels neemt tijd om te rouwen om broer en lanceert geen najaarscollectie: ‘Mijn familie is mijn prioriteit momenteel’ Vijf maanden geleden verloor Ellen Kegels haar broer Jef. Een verlies dat binnenkwam als een mokerslag en de onderneemster verplichtte om gas terug te nemen. Daarom lanceert LN Knits deze winter geen nieuwe collectie. ‘Je kunt rouw niet negeren. Ik voelde dat ik tijd moest vrijmaken voor mijn familie en dat kon alleen als ik dit najaar minder hooi op mijn vork nam.’
Mode Mode Caroline Bosmans presenteert SS24 in VR: 'Ik wil een wereld creëren. Dat mag zich niet beperken tot kleding op een rekje' Designer Caroline Bosmans lanceert haar nieuwste collectie met een Virtual Reality experience. Kunnen dergelijke ervaringen ook een meerwaarde zijn voor mode? Web3-specialist Ann Claes en de ontwerpster zelf klaren het uit. En oordeel zelf met de trailer…
Beauty Beauty Kom naar onze Clarins Beauty Afterwork voor gratis huid- en make-upadvies Op dinsdag 26 september organiseren Feeling en Knack Weekend een boeiende Beauty Night. Zak na het werk af richting de nieuwe Clarins-boetiek in Antwerpen en geniet er van een avond tjokvol beautyadvies.
Human Interest Human Interest Multitalent Baloji gaat naar de Oscars met zijn langspeeldebuut Augure: 'Als je geen eigen visie hebt, ben je verloren' Baloji maakt al meer dan twintig jaar internationaal furore. Als muzikant, maar ook als creative consultant en artdirector in de modewereld. Nu gooit hij met zijn in Cannes en Angoulême bekroonde debuutfilm Augure hoge ogen als filmmaker. “Had ik zelf niet zo hard in het verhaal geloofd, dan was deze film nooit gemaakt.”
Human Interest Human Interest Peter Philips, artistiek directeur van Christian Dior Make-up: ‘Ouder worden is het moeilijkste in het leven’ Peter Philips (56) is al negen jaar artistiek directeur van Christian Dior Make-up. Na een modeopleiding startte hij als make-up artist bij Belgische magazines, om jaren later een wereldautoriteit te worden in zijn vak.
Mode Mode Tim Van Steenbergen begeleidt nieuwkomers in Sociaal modeatelier RE Antwerp: ‘Ik voelde dat ik iets moest doen zoals Seppe Nobels’ Ze leveren al twintig jaar een bijdrage aan de Belgische mode, elk op zijn of haar manier. Maar straks schakelen ontwerper Tim Van Steenbergen, Knack Weekend-hoofdredacteur Ruth Goossens en stylist Benoit Bethume een versnelling hoger. In hun sociaal atelier RE Antwerp zullen anderstalige nieuwkomers kleren maken van topniveau, uit reststoffen. “We gaan geen stoffen zakjes zitten stikken.”
Human Interest Human Interest Mark Colle, bloemkunstenaar voor Dior en Prada: ‘Mensen mogen weer wat rebelser worden’ Deze week: Mark Colle. Bloemkunstenaar Mark Colle (45), die sinds 2007 zijn winkel Baltimore uitbaat in Antwerpen. Tot ver daarbuiten is hij beroemd om zijn flamboyante installaties voor onder meer Dior, Prada, Raf Simons en Dries Van Noten.
Design Design Van serveerster tot sterdesigner: de rise to fame van Kelly Wearstler Meer dan twee miljoen volgers vergapen zich op Instagram aan de prestigieuze ontwerpen van Kelly Wearstler: ze is niet zomaar een interieurontwerper, maar dé celebritydesigner du moment. Deze maand lanceert de Amerikaanse een tafelgoedcollectie met het Belgische Serax.
Human Interest Human Interest Ontwerper Bruno Pieters verruilde mode voor meditatie: ‘Ik was de verbinding met mezelf volledig kwijt' Bruno Pieters is nog nooit zo dicht bij zichzelf geweest. Ver weg van zijn moeilijke jeugd in Brugge en zijn glamourjaren in de modewereld, creëerde hij een retraite voor meditatie en intuïtieve kunst. “Soms is een mindfulness-app niet genoeg.”
Mode Mode Sluit de kring: 13 circulaire Belgische modemerken in de spotlights Mode moet duurzamer. Van een wegwerpeconomie dient de sector over te stappen op een circulaire aanpak waarbij oude materialen worden herwerkt tot nieuwe kledij. Deze Belgische merken nemen het voortouw.
Culinair Culinair Het duo achter modelabel Les Hommes opende restaurant Matobar: 'Hier is het elke avond defilé' Het runnen van een modelabel en een restaurant blijkt verrassend dicht bij elkaar te liggen. Spreken uit ervaring: het team achter Les Hommes, dat na twee decennia mode nu iconische gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken naar Antwerpen brengt.
Mode Mode Hoe vaak moet je lingerie wassen en hoe krijg je smerige sneakers weer wit? 10 experts geven tips over hoe je beter voor je kleding zorgt Duurzaamheid begint niet alleen bij wat je koopt, maar ook bij de levensduur ervan. Dat geldt zowel voor je printer of smartphone, als voor wat er in je kleerkast hangt. Wij vroegen aan tien experts hoe zij hun kleren en accessoires verzorgen.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit Van betaalbaar Italiaans tot verbluffend uitzicht over Montmartre: het beste van Parijs volgens designer Elisabeth Mestdagh Parijs loopt over van de Belgische inwijkelingen met een hart voor mode. Met de modeweken in aantocht, vroegen wij enkele ingeburgerde insiders naar hun favoriete adressen. Designer Elisabeth Mestdagh vertelt over haar lieverlingsplekken in de Franse hoofdstad.
Design Design Wooninspiratie: 6 ideeën waardoor je beton in je hart sluit Beton wordt vaak bekritiseerd om zijn kille, rauwe uiterlijk, maar het is ook de perfecte bondgenoot voor technische en esthetische moed. We doken in onze archieven om een paar architecturale juweeltjes op te diepen.
Culinair Culinair Instant vakantiesfeer: 5 zonnige stadsterrassen in eigen land Je hoeft de grens niet over om de sfeer van een zuiders terras te evenaren. Foodblog Le Fooding tipt vijf zonnige stadsterrassen waar je je onmiddellijk op vakantie waant.
Mode Mode Shoppen in Knokke: 8 nieuwe adressen voor modelovers De voorbije jaren waagden al heel wat nieuwe gezichten hun kans in de shoppingstraten van Knokke, en dat is dit jaar niet anders. Deze acht modeboetieks zwaaiden recent de deuren open.
Culinair Culinair Op hete kolen: 5 barbecuerestaurants op hoog niveau Barbecueën kan zoveel meer zijn dan de licht aangebrande kost van vaderlief in de tuin van je ouderlijk huis. Restaurantgids Le Fooding tipt vijf eetadressen die de klassieke barbecue verheffen tot een culinair hoogstandje.
Human Interest Human Interest De kracht van het onbekende: deze drie getuigen organiseren diners voor wildvreemden De zomer is een sociaal seizoen vol barbecues en café-avonden. Al hoeft dat niet met vrienden. Stap uit je comfortzone en ga zoals deze drie mensen voor een brunch of diner met onbekenden. ‘Omdat we elkaar op voorhand niet kenden, stond iedereen een beetje in zijn blootje, maar daardoor waren we ook allemaal gelijk’ Anne …