Reizen Reizen Skiën als extraatje: next level wintersport in Lapland Wintersport in Lapland betekent eindeloos avontuur in dito sneeuwlandschappen. Scooteren of met een buggy over het ijs? Check! Maar ook een tochtje met husky’s, sneeuwschoenen of op de latten zit erin. En dat in de adembenemende Lapse natuur.
Human Interest Human Interest Internationale Mannendag: een overzicht van onze beste stukken over mannen Lijden mannen onder de steeds strenger wordende schoonheidsidealen? Hebben zij andere vriendschappen dan vrouwen? En is het niet stilaan tijd voor een ‘man-bevrijdingsplan’? Op die vragen zocht de redactie de afgelopen jaren een antwoord. Naar aanleiding van de 30ste Internationale Mannendag bundelen we de interessantste stukken hieronder.
Eropuit Eropuit Kunstendag voor kinderen: 5 prikkelende activiteiten voor jong en oud Zondag 20 november vindt de 11de editie van Kunstendag voor Kinderen plaats. Ter ere daarvan organiseert het Departement voor Cultuur, Jeugd en Media in heel Vlaanderen en Brussel tal van bijzondere en kunstige activiteiten op kindermaat. Wat valt er juist allemaal te beleven? Wij vatten samen.
culinair culinair Wat eten we vandaag? Drie recepten uit het nieuwe boek van Ottolenghi De Brits-Israelische chef Yotam Ottolenghi is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een culinaire superster. Met Ottolenghi Test Kitchen: Extra Lekker is hij intussen toe aan zijn tiende boek. Wij mogen drie recepten delen.
Recepten Recepten Tien warme dranken om de winter door te komen Niets fijner dan na een winterse wandeling in de stad op temperatuur te komen met een warme chocolademelk of koffie. Ieder land heeft zijn eigen favoriete winterdrankje. Een overzicht van de lekkerste specialiteiten in tien Europese steden, met de recepten om ze zelf thuis te maken.
Magazine Magazine Opgebrand Welzijn op het werk is een thema dat vandaag in vrijwel elk bedrijf hoog op de agenda staat. Hoewel de burn-out een ziekte van deze eeuw lijkt te zijn, toont een nieuwe expo in het Gentse Industriemuseum aan dat het onderwerp al langer voor beroering zorgt. Curator Hilde Langeraert licht toe.
Recepten Recepten Geblakerde kip met karamel-clementinedressing Deze geblakerde kip met karamel-clementinedressing is een recept uit Ottolenghi Test Kitchen: Extra Lekker, het intussen reeds tiende boek van de Brits-Israelische chef.
Magazine Magazine Het blijft in de familie Omdat we ons parfum vandaag steeds vaker kiezen op basis van onze stemming – en dus veel meer variëren, zet de parfumindustrie meer en meer in op collecties van verwante geuren.
Magazine Magazine De kenner Als humaninterestjournalist en reiscoördinator is Elke Lahousse helemaal in haar nopjes als ze voor een goed verhaal naar het buitenland mag.
Design Design Belgisch design in de prijzen: jury van Henry van de Velde Awards stelt eerste lading winnaars voor De jury van de Henry van de Velde Awards heeft binnen negen categorieën telkens drie winnaars geselecteerd voor de 29ste editie van de Belgische designawards. Iedereen kan vanaf nu meestemmen voor de publieksprijs. Wie de hoofdprijzen in ontvangst mag nemen wordt op 7 februari onthuld.
Magazine Magazine Kunnen we nog genieten? Nu de gasrekening onze trein- en cafégesprekken domineert, zouden we het bijna vergeten: plezier beleven aan mooie dingen en lekker eten kan nog steeds. Of toch als je de juiste bespaartrucs kent.
Magazine Magazine Laat die borstel zien We hoeven onze huishoudelijke producten niet meer te verbergen. Nu poetsspullen haast decoratieve elementen zijn, wordt poetsen bijna – we zeggen bijna – een leuke activiteit.
Magazine Magazine Frederik Decoopman Voor hun nieuwste collectie Osmanthus liet Arte zich inspireren door het Verre Oosten. Het resultaat? Muurbekleding gemaakt van grasweefsel. “Een lastig proces”, zegt designmanager Frederik Decoopman.
Culinair Culinair Tien bekende chefs lanceren 'Netflix voor hobbykoks' Heb jij altijd al eens willen weten wat de pot schaft ten huize Marcelo Ballardin? Of wat Wout Bru zoal eet op een doorsnee avond? Via digitaal foodplatform Cook At Home delen zij en acht andere bekende Vlaamse chefs hun recepten via video’s en handige weekmenu’s.
Culinair Culinair Nick Bril is Chef van het Jaar volgens Gault & Millau Gids België 2023 Met meer dan 125 nieuwe adressen stelt de twintigste editie van de restaurantgids Gault & Millau België niet teleur. Nick Bril van het Antwerps restaurant The Jane is Chef van het Jaar. Ontdek hieronder de belangrijkste Belgische winnaars, gaande van de beste nieuwkomers tot de beste cocktails.
Recepten Recepten Kookboek Wntrlust van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere geeft zin in de winter Prachtige winterse taferelen op de gevoelige plaat vastgelegd en vijftig recepten met lokale ingrediënten: dat is Wntrlust, het nieuwe kook- en kijkboek van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere. Wij mogen vier recepten delen.
Recepten Recepten Burrata met zoet-zoute paddenstoelen en roggetoast De zoet-zoute paddenstoelen hebben een sterke smaak, maar de frisse en romige burrata brengt alles helemaal in evenwicht. Het zurige en krokante roggebrood zorgt voor de perfecte bite.
Reizen Reizen Wolven knuffelen, walvissen spotten en het noorderlicht bewonderen: Noord-Noorwegen is de perfecte winterbestemming Besneeuwde bergen en witte stranden, kleurige vissersdorpjes, heel veel rendieren en een hoge kans op noorderlicht... De echte winter vind je in Noord-Noorwegen, het perfecte decor voor een magische wintervakantie
culinair culinair Foodblogger en auteur Julie Powell (49), bekend van ‘Julie & Julia’, overleden Julie Powell werd bekend toen ze meer dan 500 recepten van Julia Child probeerde te koken in een jaar. Ze schreef er een boek over, ‘Julie & Julia’, dat ook werd verfilmd met Amy Adams en Meryl Streep in de hoofdrollen.
Magazine Magazine Surinaamse bami met kip De Surinaamse keuken is een smeltkroes van vele internationale keukens. In Een klootzak-proof kookboek van chefs Job en Perry spat de liefde voor onder andere Surinaamse broodjes en nasi van de bladzijden. Wij lieten ons inspireren door deze twee kerels voor een Surinaamse bami.
Culinair Culinair Waarom journalist Sofie Mulders geen biefstuk en boter meer eet Eind 2019 werd journalist Sofie Mulders in een klap veganist. Waarom ze die beslissing nam, vertelt ze in haar boek ‘Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd’. Knack Weekend brengt in voorpublicatie enkele fragmenten uit het boek.
Reizen Reizen De mooiste wandelingen in de Benelux Niets heerlijkers dan de benen strekken in een mooie omgeving, toch? Wij verzamelden prachtige wandelroutes in België, Nederland en Luxemburg. Van korte wandelingen tot avontuurlijke, meerdaagse tochten: laat je inspireren.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit Herfstvakantie! 15 familieproof uitstapjes in eigen land Film, theater, muziek en musea, maar ook legoblokken, flinke beats, lichtmagie en streetart: met deze 15 uitstapjes in eigen land krijg je iedereen mee. Van veeleisende peuter tot kieskeurige oma. ANTWERPEN Gezinsactiviteiten bij Red Star Line Museum Tijdens de herfstvakantie organiseert Red Star Line Museum activiteiten voor het hele gezin. Met de buggytour cruise je …