Burrata met zoet-zoute paddenstoelen en roggetoast

De zoet-zoute paddenstoelen hebben een sterke smaak, maar de frisse en romige burrata brengt alles helemaal in evenwicht. Het zurige en krokante roggebrood zorgt voor de perfecte bite.

Ingrediënten

handvol zwarte ontpitte olijven

stuk roggebrood

250 g diverse paddenstoelen en shiitake

2 el sojasaus

2 kl honing

2 el balsamicoazijn

1 burrata

olijfolie

peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.


Halveer de olijven.

Snijd flinterdunne plakken van het roggebrood. Leg de plakken op een bakplaat en rooster goudbruin in
de oven. Breek het brood daarna in kleinere stukken.

Verhit een scheutje olijfolie en bak de paddenstoelen kort en op een hoog vuur gaar. Voeg de sojasaus, de honing en de balsamicoazijn toe en laat karamelliseren.

Kruid met peper. Meng met de olijven en laat kort afkoelen.

Serveer de burrata met de paddenstoelen en de toast.

Recept uit ‘WNTRLUST’

Wout Hendrickx (foodfotograaf), Debby De Mangelaere (styliste) en Elise Van de Poele (bedenker van recepten)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content