
Burrata met zoet-zoute paddenstoelen en roggetoast
-
Moeilijkheid
Gemiddeld -
Bereidingstijd
30 minuten
De zoet-zoute paddenstoelen hebben een sterke smaak, maar de frisse en romige burrata brengt alles helemaal in evenwicht. Het zurige en krokante roggebrood zorgt voor de perfecte bite.
Ingrediënten
handvol zwarte ontpitte olijven
stuk roggebrood
250 g diverse paddenstoelen en shiitake
2 el sojasaus
2 kl honing
2 el balsamicoazijn
1 burrata
olijfolie
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de olijven.
Snijd flinterdunne plakken van het roggebrood. Leg de plakken op een bakplaat en rooster goudbruin in
de oven. Breek het brood daarna in kleinere stukken.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de paddenstoelen kort en op een hoog vuur gaar. Voeg de sojasaus, de honing en de balsamicoazijn toe en laat karamelliseren.
Kruid met peper. Meng met de olijven en laat kort afkoelen.
Serveer de burrata met de paddenstoelen en de toast.
Recept uit ‘WNTRLUST’
Wout Hendrickx (foodfotograaf), Debby De Mangelaere (styliste) en Elise Van de Poele (bedenker van recepten)