Kunstendag voor kinderen: 5 prikkelende activiteiten voor jong en oud

© Getty Images
Redactie Knack Weekend

Zondag 20 november vindt de 11de editie van Kunstendag voor Kinderen plaats. Ter ere daarvan organiseert het Departement voor Cultuur, Jeugd en Media in heel Vlaanderen en Brussel tal van bijzondere en kunstige activiteiten op kindermaat. Wat valt er juist allemaal te beleven? Wij vatten samen.

Met de Kunstendag voor Kinderen wil de Vlaamse minister van Cultuur onze jeugd inspireren om meer deel te nemen aan het kunstenaanbod. Kinderen tot 12 jaar kunnen daarom deze zondag de hele dag proeven van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst. Veel activiteiten zijn gratis, anderen beschikbaar aan een voordeeltarief én/of kansentarief. Inschrijven is al dan niet vereist.

Benieuwd? Wij doken in de lijst van meer dan 300 activiteiten en kozen er vijf uit waarbij zelfs (plus)ouders en/of grootouders moeilijk aan de zijlijn zullen blijven staan.

Maak zelf een glasraam (Leuven)

Na een korte rondleiding in de pandgang van de Abdij van Park, waar maar liefst 20 glasramen te bewonderen zijn, ga je zelf creatief aan de slag. Met zijdepapier, raamverf en ander knutselmateriaal maken jullie een glasraam dat zo in de Abdij zou kunnen hangen.

Meer info

Dans zoals in Bollywood (Herentals)

Dansleerkracht Bhumika Parekh laat je kennismaken met de typisch Indiase dansvorm. Geef jullie over aan de meest vrolijke en expressieve bewegingen tijdens deze workshop.

Meer info

Bouw ‘de stad van de toekomst’ (Hasselt)

Bewonder samen de mooie en minder mooie gebouwen van Hasselt tijdens een korte stadswandeling, waarna je kind zelf architectje mag spelen door met maquettes te bouwen aan ‘de stad van de toekomst’.

Meer info

Creëer je eigen stop-motion film (Antwerpen)

Animatieliefhebbers met veel fantasie laten hun eigen verhalen tot leven komen in het heuse stop-motion atelier van het Red Star Line Museum.

Meer info

Maak een hoofdsculptuur (Kortrijk)

Creatief talent in overvloed? Tijdens deze workshop maak je de meest originele hoofdsculpturen, van kroontjes tot wolken.

Meer info

Voor meer info kan je terecht op kunstendagvoorkinderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content