Lifestyle Lifestyle Koffiecapsules mogen vanaf 1 januari in pmd-zak Vanaf 1 januari mogen alle koffiecapsules in de blauwe pmd-zak. Dat melden de kranten van Mediahuis donderdag en wordt bevestigd in een persbericht.
Lifestyle Lifestyle KMSKA ontvangt prestigieuze prijs en tweehonderdduizendste bezoeker Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heeft een prestigieuze internationale prijs mogen ontvangen: de Apollo Award. Tegelijk liep ook de tweehonderdduizendste bezoeker binnen in het KMSKA.
Mode Mode Is het een Birkin of een baguette-bag? Nieuwe expo in Hasselts Modemuseum leert je alles over de geschiedenis van de tas De handtas is het ultieme accessoire. Ze kan praktisch zijn, maar ook louter esthetisch. Neutraal, of bedoeld als statement. In de loop der jaren hebben onze rugzakken, reiskoffers en handtassen ontelbaar veel vormen en functies gehad. In een nieuwe expo Bags: Inside Out geeft het Modemuseum Hasselt een inkijk in die fascinerende geschiedenis.
Recepten Recepten Knapperige witloofsalade met mandarijn en kaki Deze knapperige witloofsalade met mandarijn en kaki zorgt voor de nodige groenten en frisheid op een feesttafel.
Lifestyle Lifestyle Shoppen voor het eindejaar: de ultieme cadeautips van Knack Weekend Met de gecureerde cadeautips van de Knack Weekend-redacteurs sla je de kerstbal nooit mis.
Magazine Magazine 'De eerste repetitie voor het leven is al het leven zelf' Deze week: Silvie Moors (46), die veertien jaar haar literaire organisatie De dagen bestierde. In 2020 zette ze daar een punt achter, maar de activiteiten gingen onder dak bij Bond zonder Naam, waar ze nu adjunct-directeur is. Herbronnen doet ze nog altijd bij ’s werelds beste schrijvers.
Magazine Magazine Kip met morieljes en gele wijn Kunnen we ontsnappen aan de seizoenen? Soms wel. Gedroogde morieljes bijvoorbeeld hebben twee grote voordelen: geen risico op giftigheid en geen vervelend schoonmaakwerk. En dan is er nog een reden om deze lentezwam ook buiten het voorjaar te gebruiken: hij is gewoon lekker, bijvoorbeeld in deze smakelijke kipschotel.
Magazine Magazine De keuze van de kenner: de fijnste selectie kerstcadeaus Chef mode Ellen De Wolf volgt all things fashion op de voet en shopt zelf het liefst mode van Belgische bodem.
Magazine Magazine De keuze van de kenner: de fijnste selectie kerstcadeaus Amélie Rombauts ademt design en interieur. Vintage of modern, uitgepuurd of knallende kleuren: haar stijl mag je best eclectisch noemen.
Magazine Magazine De keuze van de kenner: de fijnste selectie kerstcadeaus Ook in herenmode mag best een knipoog zitten, vindt redacteur Jorik Leemans. Net als deze gadgets bovendien de investering waard.
Magazine Magazine De keuze van de kenner: de fijnste selectie kerstcadeaus Culinaire redacteur Barbara Serulus weet welke cadeaus in de smaak zullen vallen deze feesten.
Magazine Magazine De keuze van de kenner: de fijnste selectie kerstcadeaus Als ingenieur heeft Isabelle Willot een uitgesproken voorkeur voor moleculen die het werk doen in de beautywereld.
Magazine Magazine Hand in eigen handtas De handtas blijft een van de meest verkochte accessoires in de modewereld. In een expo in het Modemuseum van Hasselt ontdek je waarom we zo verknocht zijn geraakt aan onze handtas en hoe het naast een praktisch item vooral ook een statussymbool is geworden.
Magazine Magazine Reis boeken naar de zon Eerste hulp bij regendagen: deze vier reisboeken bieden inspiratie voor een zonnigere winter.
Opvoeding Opvoeding Kinderen krijgen niet langer reclame voor chips en ijs te zien Vanaf 1 juni 2023 verdwijnen televisiereclames voor chips, chocolade, ijsjes en andere zoetigheden tijdens programma’s die gericht zijn op kinderen jonger dan dertien. De nieuwe regel heeft als doel obesitas bij kinderen te helpen terugdringen.
Culinair Culinair Tweesterrenchef Syrco Bakker stapt op bij Sergio Herman Pure C, het restaurant van Sergio Herman in Cadzand, zal het in 2023 zonder Syrco Bakker moeten stellen. De topchef gaat op eigen benen staan. Dat maakt hij bekend op Instagram.
Reizen Reizen Diner en een dutje: 6 nieuwe foodieplekken met overnachting Stel, je hebt iets te vieren. Een pensioen, promotie of bijzondere mijlpaal. Dan is het fijn om uit eten te gaan. Nóg leuker wordt het als je daarna kunt overnachten. Wij testten zes nieuwe plekken uit waar je kunt eten én blijven slapen, op maximaal drie uur rijden van Brussel.
Magazine Magazine Butter board Na de viraal gegane ‘charcuterie boards’, krijgt de klassieke kaasplank online opnieuw concurrentie van voedsel geserveerd op een houten plank. De zogenaamde butter boards liggen als het van TikTok afhangt op elke feesttafel dit eindejaar. De uitgesmeerde boter wordt afgewerkt met allerhande toppings, van eetbare bloemen en citrusschillen tot kruiden en zaden, wat een zeer esthetisch plaatje biedt voor bij het aperitief. Of de boterpresentatie ook hygiënisch is, is een andere discussie die minstens even fel woedt.
Magazine Magazine Interview Op 24 november werden de Belgian Fashion Awards uitgereikt aan de creatievelingen van de Belgische mode. Ester Manas werd helemaal terecht uitgeroepen tot Changemaker of the Year. Het duo aan het hoofd van dit Brusselse label heeft van inclusiviteit zijn stokpaardje gemaakt.
Magazine Magazine En de winnaars zijn… Ester Manas wint de Belgian Fashion Award voor Changemaker of the Year. Maar niet alleen dit label heeft iets te vieren. Er werden dit jaar nog zes awards uitgedeeld. Dit zijn alle winnaars van 2022.
Culinair Culinair Dag van de Eclair: bakkers verkopen eclairs ten voordele van KickCancer De Dag van de Eclair vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 november. Bakkers verkopen op deze dag de zoete lekkernij met pudding ten voordele van KickCancer, de stichting die strijdt tegen kinderkanker. Peter van de actie is Pierre Marcolini.
Magazine Magazine Zeer traag gegaarde short ribs We hadden al spareribs in een variëteit aan smaken, nu zijn er de short ribs. Deze runderribben zijn malser dan boter en hebben meer body. Ze klaarmaken vraagt niet veel moeite, maar wel veel tijd en een goede marinade. Dan nog glazuur erbovenop en klaar.
Magazine Magazine Zo bak je rijst Rosheen heeft nogal een uitgesproken mening over de perfecte gebakken rijst. Ze vat die samen in vier basisregels.
Magazine Magazine De kenner Amélie Rombauts ademt design en interieur. Vintage of modern, uitgepuurd of knallende kleuren: haar stijl mag je best eclectisch noemen.