Restaurantreviews Restaurantreviews Gust Gastrobar *** in Kortrijk: no-nonsense bereidingen uit de terroirkeuken Het gastronomische restaurant Table d'Amis verhuisde van de rand naar het centrum van Kortrijk. Een aantal maanden later opende de Vlaamse gastropub Gust Gastrobar op de eerste verdieping haar deuren. Onze recensent ging er poolshoogte nemen.
Review | Restaurantreviews Review | Restaurantreviews Dorp Vier in Poederlee: laat die twee jongens maar doen Een nieuwe zaak moet de culinaire leegte opvullen in het landelijke Poederlee. Onze recensent ziet veel potentieel.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant Melchior **** in Tienen: verrassend eten in trendy-chique omgeving Alles zit goed bij restaurant Melchior in Tienen. Chef Gilles Melchior heeft dan ook lang nagedacht over het concept om van een bezoek aan zijn restaurant een totaalervaring te maken.
Restaurantreviews Restaurantreviews Air Republic **** in Cadzand: 'Klassieke Zeeuwse bereidingen in gemoedelijke sfeer' Brasserie Air Republic, gelegen aan het strand van Cadzand-Bad, is het voorlopig laatste project van sterrenchef Sergio Herman. Hij brengt er ode aan zijn vader.
Culinair Culinair Kobe Desramaults: 'Ik zat ineens aan mijn plafond. Nu wil ik evolueren als kok en niet als manager' Kobe Desramaults is helemaal terug als kok, en het belangrijkste is dat hij er opnieuw zin in heeft. Eten in zijn nieuwe restaurant Chambre SƩparƩe in Gent moet een belevenis worden, "een proefavontuur", ritmisch en zinnenstrelend als muziek.
Restaurantreviews Restaurantreviews Kook- en wijnatelier Petit Cuistot *** in Lier: autodidact met talent Originele bewerkingen en verrassende presentaties met respect voor het hoofdproduct: kook- en wijnatelier Petit Cuistot is zeker de omweg waard.
Restaurantreviews Restaurantreviews Visrestaurant 'La PĆ©niche' in Waver: Een omweg waard La PĆ©niche laat proeven dat het niet noodzakelijk is naar de kust te reizen voor een goed stuk verse vis en eersteklas schaal- en schelpdieren.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant van het Atomium: Tafelen met zicht op Brussel Voor een etentje in hogere sferen is het Atomium een ideale plaats. In de bovenste bol, waar het restaurant is ondergebracht, eet je lekkere Belgische klassiekers.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant Sea Grill nieuwe stijl: grootse gastronomische momenten Het Brusselse hotelrestaurant The Sea Grill is het paradepaardje van Yves Mattagne, een van onze grootste koks. Superieure producten, perfecte gaartijden en bijzondere presentaties zorgden voor grootse momenten tijdens onze passage.
Restaurantreviews Restaurantreviews Op bezoek in 'Zet'joe', de nieuwe driesterrenbistro van topchef Geert Van Hecke In zijn nieuwe restaurant Zet'joe kookt de Brugse topkok Geert Van Hecke weer vrij, en brengt hij royale klassieke gerechten zoals hij die lekker vindt, maar deze keer bereid met moderne technieken. Topadres.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant Black Smoke in Antwerpen: Op gloeiende kolen Smakelijke en wereldse barbecuegerechten, hip kader, vrolijke bediening, prima sfeer: het nieuwe barbecuerestaurant Black Smoke, ondergebracht in het oude gebouw van de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck, is een echte aanrader.
Culinair Culinair Restaurant Den Os & Den Ezel: Elektricien wordt kok Den Os & Den Ezel in Jabbeke wordt vooral bezocht door middenstanders uit de streek, ze komen voor de oerdegelijke bereidingen uit onze Vlaamse keuken, voor de vriendelijkheid en ook omdat kinderen welkom zijn.
Restaurantreviews Restaurantreviews Nemo: Gastronomisch visrestaurant aan het Zuid In het nieuwe, modern ingerichte restaurant Nemo, in Antwerpen, kiest de chef resoluut voor producten van verantwoorde visvangst en groenten met biolabels. Een te ontdekken adres.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant 'Sofraya' in Gent: eenvoudige maaltijd met Arabisch parfum Tafelen bij restaurant Sofraya doe je in een sobere setting met eenvoudige, maar smakelijke, gevarieerde gerechten in het hart van de Arteveldestad.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant 'Tafelrond' in Leuven: gastronomie in een losse, kosmopolitische sfeer Elegante bediening en indrukwekkend decor bij restaurant Tafelrond. De bereidingen van chef-kok Wouter Van der Vieren waren echter iets te veel aan de zoete kant en misten een frisse toets, oordeelt onze culirecensent.
Restaurantreviews Restaurantreviews Restaurant 'Humphrey' in Brussel: vrij en eigengereid Kok Yannick Van Aeken en sommelier Glen Ramaekers besloten hun eigen ding te doen en openden in februari Humphrey. De formule draait rond vrijheid en hartelijk eten delen in een losse sfeer.
Magazine Magazine KOM, EN LEPEL Sang-Hoon Degeimbre werd zopas door GaultMillau verkozen tot Chef van het Jaar. Hij wordt door onze zuiderburen le magicien genoemd, 'de tovenaar' omdat hij wondertjes op het bord weet te goochelen. Sang-Hoon Degeimbre is zonder twijfel de interessantste chef-kok van WalloniĆ«. Hij is van Koreaanse origine, werd in BelgiĆ« opgevoed, wilde apotheker worden, maar geraakte …
Magazine Magazine VIERHANDIG Met de actie Jong Keukengeweld 2016 brengt Toerisme Vlaanderen 58 excellente Vlaamse chefs jonger dan 35 voor het voetlicht.
Magazine Magazine SIMPELWEG SMAAKVOL Wat de Fransen plat canaille noemen, is in het Frans al moeilijk te omschrijven en nog moeilijker te vertalen. Het betreft bistrogerechten voor smulpapen die bijeenkomen rond de tafels van de vriendschap. Het repertoire bestaat uit relatief makkelijk te maken, authentieke terroirgerechten uit de traditionele Franse keuken, geserveerd in een populaire omgeving. Les plats canailles …
Magazine Magazine ALLES ZIT JUIST Floris Panckoucke werd culinair opgevoed in 't Convent en in 't Hof van Cleve. Hij liet zich als piepjonge chef-kok van restaurant Savarin in Oostende opmerken met creatieve, hedendaagse gastronomische bereidingen. Na meer dan vijf jaar in Savarin vond de 29-jarige Floris de tijd rijp voor een eigen restaurant. Op 13 juni opende hij met …
Magazine Magazine WIJN EN SPIJS IN HARMONIE Frisse, hedendaagse gastronomie in een vlotte sfeer, vergezeld van wijnadvies van de wijn-keldermeester van het jaar en dit alles met witte handschoen opgediend aan bodemprijzen : dat is mogelijk in Sir Kwinten. Het wijnrestaurant werd tien jaar geleden begonnen door de ouders Dehandschutter. Zoon Yanick heeft al zes jaar de leiding en wordt sinds twee …
Magazine Magazine HIP, HEDENDAAGS EN HOT Na de introductie van de luxehamburger of gourmet burger, is het nu de beurt aan de gourmet dog : een hotdog met ambitie. Het fenomeen maakt deel uit van het nieuwe fast casual eten, waarbij eersteklas ingrediĆ«nten worden gekoppeld aan kennis en techniek. Het speelt in op de nieuwe behoeftes van de millennials of generatie …
Magazine Magazine HEERLIJKE BENEN EN BOTTEN Wat hebben koks wereldwijd, een florist, een huidverzorgster en de bezoekers van de afgelopen New York Fashion Week gemeen ? Het antwoord : de liefde voor een dampend hete kom bouillon getrokken van botten en beenderen.
Magazine Magazine Back on track De altijd enthousiaste Dave De Belder kwam in 2007 als hippe vertegenwoordiger van de moleculaire keuken naar de Wolstraat in Antwerpen. Om zijn groeiende fanclub te bedienen, verhuisden potten en pannen in 2008 naar de Sint-Katelijnevest waar de nieuwe Godevaart opende in een historisch pand. Alles werd groter en mooier en om het onmogelijke waar …
Magazine Magazine PARIJSE 'BISTROT GOURMAND' Bistro Le Zoute Zoen is gelegen in het voormalige rodelampjesdistrict van Antwerpen. Tegenwoordig is het er rustig en keurig. Het eethuis is een initiatief van Benny De Koninck en zijn vrouw, en werd geopend als bijhuis van het nabijgelegen Zirk. Le Zoute Zoen verdrong al snel de Zirk en verhuisde in 2011 naar een ruimer …
Magazine Magazine EEN NON-CONFORMISTISCHE KOK CATEGORIE: LAAGDREMPELIG BUURTRESTAURANTKEUKEN: 7 DECOR: 7 COMFORT: 5,5 SERVICE: 6,5 PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU: 7
Magazine Magazine KERST IN EUROPA KERST HOUDT TRADITIES IN ERE, OOK AAN TAFEL : VAN OSSENTONG MET MADERASAUS TOT OESTERS EN KREEFT IN VLAANDEREN ; KALKOEN, WITTE PENSEN EN COUGNOLLE IN WALLONIĆ. HOE ZIT HET BUITEN ONZE LANDSGRENZEN ? - 1 -
Magazine Magazine CANDY BOY Knack Weekend-recensent Pieter Van Doveren volgt Peter Goossens al iets meer dan 15 jaar. Hij schetst de steile opgang en de standvastige carriĆØre van de creatieve topchef.
Magazine Magazine Viki Geunes Chef-kok restaurant 't Zilte (36) . ontdekt door Weekend Knack als jong talent . tweede Michelinster in 2008 . Chef van het Jaar bij GaultMillau
Magazine Magazine Mediterrane smaken Frank Feremans heeft een exportbedrijf dat vrachtwagens uitvoert naar West-Afrika. Hij is een levensgenieter, die graag eet en kookt en deel uitmaakt van wel drie kookgroepjes. Het koken onder vrienden is een sociaal gebeuren, waarbij de banden worden aangehaald en waarbij veel wordt gelachen. Frank houdt ook van ontvangen. Hij is trots op zijn La …
Magazine Magazine CULINAIRE BOEKEN Wereldkeuken Tru'o'ng Thi QuyĆŖn is de oudste dochter van een Vietnamese visser die, op de vlucht voor het communisme, door een Brugse boot werd opgepikt. Moeder en de zes kinderen kwamen vader achterna naar Wichelen, waar zij snel Nederlands en Frans leerden. Vandaag leidt de bevallige QuyĆŖn als een gedreven manager het razend populaire Brusselse …
Magazine Magazine Zoetjesaan Weldra zomert het, het ideale moment voor een modern kookboek als Fruit in de keuken - Van voorgerecht tot dessert. Eerst krijgt de lezer een rondleiding door de wereld van vruchten, gevolgd door een vijftigtal lekkere, originele, kosmopolitische en relatief gemakkelijke recepten van een team Engelse en Australische food writers. Voor bij de brunch zijn …
Magazine Magazine Bij Flora en Francesco Italofielen die op zoek zijn naar pure zonnige smaken vinden hun gading in het huiskamerrestaurant La Tavola Italiana.
Magazine Magazine Simpel, vers en mager Imelda Crauwels houdt van eenvoudige bereidingen uit de wereldkeuken. Uitheemse ingrediƫnten koopt zij op de Antwerpse Vreemdelingenmarkt.
Magazine Magazine Klassiek met een beetje fantasie Christine Smeets probeert zo eerlijk mogelijk te koken en gebruikt bij voorkeur verse ingrediƫnten van hier.
Magazine Magazine De rode draad Dave Debal en Katje Berus verbouwden een computerwinkel tot het trendy eethuis Villared. Rood is de terugkomende kleur.
Magazine Magazine Avontuur en traditie Wannner Bruno Casier kookt, vertrekt hij van een eersteklas product en een klassiek recept, waaraan hij een eigen draai geeft.
Magazine Magazine Wenkbrauwen fronsen De nieuwe Michelin Benelux 2005 is uit en dan wordt er gesproken over toegekende en vervallen sterren voor de kwaliteit van de keuken. In BelgiĆ« kregen negen restaurants er een ster bij, in Luxemburg Ć©Ć©n en in Nederland tien. Nederland verslaat BelgiĆ« echter ook bij het aantal vervallen sterren : BelgiĆ« verloor Ć©Ć©n ster ( …
Magazine Magazine Classy Antwerpen Dirk en Annemie De Koninck van La Luna gaan terug naar vroeger en brengen klassieke kookkunst, gebaseerd op eersteklas producten en een moderne afwerking.
Magazine Magazine Saint-Tropez aan de Noordzee Wim Vandamme is zonder twijfel een van de toonaangevende restaurateurs van de kuststreek. Naast zijn gastronomisch restaurant opende hij Channel 16, een informelere formule waarmee hij een breder publiek wil bereiken.
Magazine Magazine Eenvoud siert de kok Fang Lan Lie koos drie makkelijk en snel te bereiden voorgerechten uit de nieuwe Aziatische keuken.
Magazine Magazine Brussels lekkers Katia Ruebens beleeft haar comeback en pakt uit met Viva M'Boma, een tof eethuisje met smakelijke nostalgische Brusselse gerechten op de spijskaart.
Magazine Magazine Ook voor wijnanalfabeten :: ChĆ¢teau Simple, wijn weten en drinken : Herwig Van Hove, uitgeverij Globe, 22 euro.
Magazine Magazine Voor de klassieke honger Dirk Van Tichelen opende restaurant Ter Euwen en trad in de voetsporen van zijn leermeesters.
Magazine Magazine Simpel maar eerlijk Kris Reekmans verrijkte het Hasseltse stadscentrum met ComerƧ 34, een trendy stadsrestaurant voor Jan en alleman, met een verwarrende naam.
Magazine Magazine Klassiek modern Frieda Banckaert staat aan het fornuis, haar man Bert Langbeen bedient : samen runnen zij De Houtsnip, een restaurant waar je feestelijk vertrouwd eet.
Magazine Magazine Drie eigen creaties Mark Bogaerts zoekt vernieuwing maar is ook geboeid door vergeten ingrediƫnten, zoals pimpernel en andere oude kruiden. Zijn vrouw kweekt ze in hun moestuin.
Magazine Magazine Liefst mediterraan Peter Brees probeert dagelijks in de keuken te zijn om samen met zijn vriendin te kokkerellen. Hij wordt op de vingers getikt wanneer hij te veel olie of boter gebruikt.
Magazine Magazine Italiaans zoals het hoort Op de omslag van de spijskaart van restaurant Da Mimmo staat : 'L'Italie a aussi son ambassade gastronomique'. Zizza Mimmo vervult de job met verve.
Magazine Magazine De nadruk ligt op wijn Kenny Burssens is slechts 23 jaar oud en weet toch al alles over wijn. Hij opende Invincible, een wijnrestaurant met beknopte spijskaart.