Restaurant Sea Grill nieuwe stijl: grootse gastronomische momenten

Het Brusselse hotelrestaurant The Sea Grill is het paradepaardje van Yves Mattagne, een van onze grootste koks. Superieure producten, perfecte gaartijden en bijzondere presentaties zorgden voor grootse momenten tijdens onze passage.

Yves Mattagne is al 27 jaar de chef-kok van Sea Grill, het restaurant in het Radisson Blu Royal Hotel in Brussel. Sinds 2010 is hij mede-eigenaar van het chique visrestaurant. Onlangs werd de horecaondernemer Serge Litvine in huis gehaald.

De eetzaal werd in een nieuw, geluidsabsorberend jasje gestoken. De trots is de nieuwe luchter, ontworpen door Christina Giopato en Christophe Coombes. Het geheel oogt warm. Een tienkoppige zaalbrigade leidt alles in goede banen. Obers dragen grote, zilveren dienbladen met bereidingen uit de keuken binnen en zaaloversten versnijden en flamberen aan tafel. Sea Grill is een uitverkoren plek van Vlaamse topmanagers dankzij zijn kosmopolitische karakter en de vernieuwende bereidingen uit de delicate viskeuken.

Chef Mattagne is een van onze grootste koks. Hij werd opgeleid door Hilton International en had leermeesters als Michel Theurel, Michel Beyls en de viskok Jacques Le Divellec. De getalenteerde duizendpoot houdt zich behalve met het tweesterrenrestaurant Sea Grill ook bezig met een kookschool, een partnership met Delhaize-Le-Lion en Ecole des Chefs Sodexho en adviesfuncties bij grote hotels over de hele wereld en zelfs bij luxerusthuizen. In 2011 opende Mattagne de brasserie Yume, waarvan hij het beheer in 2015 stopzette. In 2016 opende hij Balthazar in Knokke, dat meer succes kent.

Mattagne vervangt vlees in klassieke bereidingen door vis en bereidt ingrediënten in hun natuurlijke omgeving. Zo kookt hij asperges in aarde. Gelauwerd zijn specialiteiten als op kiezelsteen gebakken langoustine, geflambeerd met Auchentoshan-whisky, met kastanje, koffie, paddenstoel en artisjok (78 euro) of koningskrab met Dauricus-kaviaar (78 euro). Wij kregen het zevengangenmenu met bijpassende wijnen (195/295 euro).

Een van de welkomsthapjes was Brusselse wafel met truffel. Rauwe en te koude sint-jakobsnoot combineerde de chef met ganzenlever en appel, anijs, selderij en atsina cress. De hoofdgerechten waren zeetong met oestermaki, Dauricus-kaviaar, romige sla, tuinkers en kokkels, en zeebaars met rode curry, flan van koraal, kokos- en kaffiremulsie, basilicum en ijzerkruid. Er was ook eend met gyoza, nashipeer, venkel en plumsaus met zwarte bonen. Mango werd gecombineerd met jasmijnbloem, granité, karamelamandel en yoghurt.

Superieure producten, perfecte gaartijden en bijzondere presentaties zorgden voor grootse momenten.

Wolvengracht 47

1000 Brussel

Tel. 02 212 08 00

Zaterdagmiddag en zondag gesloten

Lunchmenu 65 euro, Ontdekkingsmenu Tradition et Qualité 135 euro, menu Incontournable 195 euro. Zaterdagavond enkel vijf- en zevengangenmenu’s (165 en 195 euro).

GrasKader: warm en gerieflijk

GrasOnthaal en bediening: attent en bekwaam

GrasKeuken: verfijnde en vernieuwende visgerechten

Partner Content