Restaurant Melchior **** in Tienen: verrassend eten in trendy-chique omgeving

© CWF&PH

Alles zit goed bij restaurant Melchior in Tienen. Chef Gilles Melchior heeft dan ook lang nagedacht over het concept om van een bezoek aan zijn restaurant een totaalervaring te maken.

Melchior vult in wat de moderne consument verwacht van hedendaags tafelen, dat wil zeggen: vlot bediend en verrassend eten in een trendy-chic gedecoreerde omgeving. Melchior vervoert en beroert, met als gevolg dat men geduld dient te oefenen om een vrij tafeltje te bemachtigen. Het restaurant werd in de markt gezet door Gilles Melchior. Hij is jong, maar kan terugblikken op een indrukwekkende staat van dienst (2,5 jaar Hof van Cleve, 3,5 jaar Tuinkamer en 6 jaar Arenberg). Met een dergelijke opleiding versta je de kunst om zowel klassiek als modern te koken.

Gilles Melchior is van Leuven, maar koos voor Tienen omdat zijn vrouw er een winkel uitbaat, omdat de suikerstad behoort tot culinair achtergebleven gebied en omdat de prijzen van de panden betaalbaar zijn. Hij heeft lang over het concept nagedacht om van een bezoek aan zijn restaurant een totaalervaring te maken.

Door in het Hof van Cleve te werken ontdekte Gilles wat hij niet wilde. Daarom koos hij voor een toegankelijke kookstijl, zonder opgelegde menu’s. De prijzen van de acht kleine gerechten zijn voor één persoon en kosten 15 of 16 euro, de prijzen van de vier hoofdgerechten staan ook per persoon vermeld, maar je moet ze voor twee bestellen. De meeste mensen kiezen drie kleine gerechten en zijn dan voor hun eten zo’n 50 euro kwijt.

Aan tafel

Wij werden vlot onthaald door een jongeman die alles “super” vond en genoten van de omgeving, de sfeer en het jonge publiek. De opmaak van de spijskaart zet aan tot consumeren. De wijnkaart vermeldt een interessante collectie goede wereldwijnen, bijeengebracht door Mathieu Vanneste, sommelier van Hof van Cleve. Spijtig dat er slechts drie wijnen per glas beschikbaar zijn, maar die zijn wel van aantrekkelijke kwaliteit en prijs.

Er waren lekkere welkomsthapjes, zoals tempura van soft-shell crab met groene curry en gerookte paling met quinoa, zure room en koriander. Wij deelden twee kleine gerechten: koud gekookte makreel met boekweit, radijs, sake en koriander (15 euro) en krokant gebakken kalfszwezerik met asperge, tuinboon en een lekkere saus met morieljes (16 euro).

Wij bestelden twee hoofdgerechten in de veronderstelling die te delen. Dat was een communicatiefoutje. Die hoofdgerechten worden telkens voor twee opgediend, waardoor de aangegeven prijs verdubbeld dient te worden. Wij hadden dus te veel besteld, waardoor wij royaal aten. De eindafrekening was dan ook onvoorzien gekruid.

Het blanke vlees van griet was beschermd door een bakkorstje, was van onberispelijke hoedanigheid en verscheen met citroen-boter en al dente gegaarde asperges (28 euro x 2). Het vakkundig gebraden en voorgesneden vlees van holsteinrund had een randje vet, was sappig en smakelijk en werd begeleid door in ossenwit gebakken dunne frieten en krokante kropsla met een frisse vinaigrette (32 euro x 2).

Het succes van deze nieuwe zaak is gerechtvaardigd!

Melchior

Veemarkt 47

3300 Tienen

Tel: 016/35 54 74

melchi-or.be


Lunch: 32 euro voor drie gerechten, menu Melchiors’ Choice met selectie uit de kaart van 4 gerechten 54 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content