#VeggieChallenge: 60 vegetarische en vegan recepten
De maarteditie van de Veggie Challenge gaat nú van start. Laat jij vlees en vis vallen of ban je ineens alle producten van dierlijke oorsprong? Met deze – overigens erg lekkere – vegetarische of vegan recepten kom je zonder enig gemis de maand door.
Heel wat Belgen zijn al overtuigd van de voordelen van een maand (of langer) zonder vlees. Met tienduizenden zijn ze om zich telkens opnieuw in te schrijven voor de Veggie Challenge. Het hoeft dan ook niet nog ‘ns gezegd dat de veggie levensstijl gezonder is, ecologischer, uiteraard diervriendelijker en vaak zelfs goedkoper. Even belangrijk is dat je jezelf aangenaam kunt verrassen met een overwegend plant-based menu. Van pure comfort food tot vullende noedelsoepjes, frisse salades tot sudderende ovenpotjes… Probeer dus zeker deze vegetarische of vegan recepten uit. Tip voor de vegans: bij de meeste veggie opties kun je de zuivelproducten makkelijk vervangen door een plantaardig alternatief.
Soep
Vegan
- De soep die kracht geeft: vegetarische harira
- Shiitake ramen met snelle dashi
- Bouillon met seitan, spinazie, rode ui, munt en kumquats
- Misosoep met zwarte sesamzaadjes
- Tom kha soep met oesterzwammen
- Spinazie-linzensoep
Comfort food
Vegan
- Crispy & comforting: gefrituurde oesterzwammen
- Wraps met falafel van zoete aardappel
- Chilinacho’s met ‘kaas’
- Hummus van butternut met pompoenpitten en maanzaad
- Vietnamese broodjes met tofoe, avocado en gefermenteerde wortelen
- Vegan pannenkoeken met een twist
- Lotuswortelchips met srirachamayodip
- Bananen-sesamijs
- Bami goreng met paksoi
- Groentesamosa’s met garam masala
- Pitachips met avocadosalsa
- Thaise rode curry met rijstvermicelli en champignons
- Romige noedels met tofoe en soja-azijndressing
- Kimchi stew met tofoe
- Crystal veggie dumplings met glutenvrije wraps
Vegetarisch
- Linzencurry met gebakken rijst
- Tajine van bulgur met knolgroenten en dadels
- Risotto met groene asperges, erwten en geitenkaas
- Curry met linzen, geroosterde pompoen en naanbrood
- Koninginnenhapjes met champignons en tofoe
- Witlof met kaas in een grillig jasje
- Vegetarische tamales met paprikasalsa
- Pappardelle met bloemkool en amandelen
- Noten-kwarkburgers met appelsaus
Salade
Vegan
- Buddha bowl met sobanoedels
- Zomerse salade met courgettelinten
- Bosui-zwarterijstsalade met mango
- Wintersalade met linzen, geroosterde knolgroenten en balsamico
Vegetarisch
- Couscoussalade met citrusvruchten en feta
- Gort, pompoen en paddenstoelen met een dressing van kruiden en crème fraîche
- Salade van jonge rode biet met geitenkaasroom en peterselieolie
- Burrata met zoet-zoute paddenstoelen en roggetoast
Ovenschotel
Vegan
- Vegan canneloni
- Vegan pompoenlasagne
- Shiny happy spruitjes
- Gevulde aubergine met seitangehakt, Provençaalse groentemacedoine en paprikamousse
Vegetarisch
- Shepherdess pie met aardappel-knoflookpuree
- Gegratineerde prei met geitenkaas
- Pittige linzenpies met zoete aardappel
- Shepherd’s pie met pulled jackfruit en paddenstoelen
- Pastinaaksoufflés
- Minigratins met tomaten
- Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
- Gratin van groene groenten met parmezaanroom
- Dubbelgebakken spinaziesoufflé’s met manchego
- Auberginecannelloni met spinazie en ricotta
- Parmigianataart met tomatensaus
- Romige spruiten met gnocchi, gepofte knoflook en fenegriek
Extra vegetarische en vegan recepten
Vegan
Vegetarisch
- Tandooriwortelen met yoghurtsausje
- Karamelwitloof in sinaasappelsap met quornsteak
- Groene quinoaburgers
Lees ook:
Uitgekookt: eeuwenoude vegan recepten uit de Mediterranée
Goed bezig: 45 lekkere én gezonde gerechten
Ecoblogger Elisabeth Van Lierop: ‘Het is bevrijdend om af te kicken van fast fashion’
Dit zijn de winnaars van de Belgian Vegan Awards
‘Waarom vleesvervangers niet altijd gezond moeten zijn’
1 op de 8 Belgische gezinnen koos vaker voor vegetarisch in maart
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier