Ingrediënten

Voor 2 broodjes

1 el zonnebloemolie, 250 g vaste tofoe, in dikke sneden, 1/2 stokbrood, in de lengte en horizontaal doorgesneden, 1 avocado, in sneetjes, srirachasaus, 1 handvol korianderblaadjes

Voor de koriandermayonaise:

2 el vegan mayonaise, 1/2 limoen, 2 el verse koriander, grof gehakt

Voor de gefermenteerde wortelen:

50 ml rijstazijn, 50 g kristalsuiker, 1 teentje knoflook, fijngehakt , 1 groen pepertje, in rondjes, 2 grote wortelen, geraspt

Bereiding

  1. Bereid de gefermenteerde wortelen een dag op voorhand. Doe de rijstazijn, de suiker, de knoflook en het pepertje in een kleine kookpan en giet er 50 ml water bij. Zet op een laag vuur en verwarm al roerend tot de suiker volledig opgelost is. Zet het vuur hoger en breng aan de kook. Leg de geraspte wortelen in een bokaal met schroefdeksel en giet er de hete marinade over. Sluit goed af, laat afkoelen en zet dan in de koelkast.
  2. Klop de volgende dag alle ingrediënten voor de mayonaise samen op en bewaar in de koelkast.
  3. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de sneden tofoe 2 minuten per kant. Besmeer de 4 stukken stokbrood met de mayonaise en verdeel er de tofoe, de avocado en gefermenteerde wortelen over.
  4. Nappeer alles met wat srirachasaus en decoreer met de koriander. Serveer meteen.
Voor 2 broodjes 1 el zonnebloemolie, 250 g vaste tofoe, in dikke sneden, 1/2 stokbrood, in de lengte en horizontaal doorgesneden, 1 avocado, in sneetjes, srirachasaus, 1 handvol korianderblaadjes Voor de koriandermayonaise:2 el vegan mayonaise, 1/2 limoen, 2 el verse koriander, grof gehakt Voor de gefermenteerde wortelen: 50 ml rijstazijn, 50 g kristalsuiker, 1 teentje knoflook, fijngehakt , 1 groen pepertje, in rondjes, 2 grote wortelen, geraspt