Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus

9bf6ad3bdca0cf2cf5e04e2518a5efe6

Lekker met dagverse gestoomde zalm en een frisse salade van rode bietjes ‘on the side’.

Voor 6-8:

1 kg vastkokende aardappelen met rode schil

1 bosje citroentijm

1 kg grof zeezout

2 eiwitten

Voor de tartaarsaus:

2 dl mayonaise

2 tl dragonmosterd

2 el fijngehakte augurken

2 el fijngehakte kappers

2 el fijngehakt bieslook

1 bussel bosuien

sap van 1/2 citroen

Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappelen, halveer grote exemplaren en schik in een ovenschotel. Hak de citroentijm fijn en meng met het zout. Klop de eiwitten los en roer onder het zout. Bedek de aardappelen volledig met het zout en bak 40 min. in de oven tot de zoutkorst hard is geworden.

Maak intussen de tartaarsaus door alle ingrediënten fijn te mixen. Haal de aardappelen uit de oven en breek de zoutkorst open. Wrijf het zout van de aardappelen en serveer meteen met de tartaarsaus.

Tip: lekker met dagverse gestoomde zalm en een frisse salade van rode bietjes ‘on the side’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content