Ingrediënten

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

  • 300 g silken tofu
  • 1 el arachideolie
  • zout
  • 2 kleine sjalotjes, heel fijngesneden
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl maïzena + 2 tl water
  • 10 g bieslook, fijngesneden
  • 2 el goede chiliolie
  • 1/2 rode peper, in dunne ringetjes, ter garnering
  • 1 el ongezouten pinda's, fijngehakt, ter garnering

Bereiding

  1. Haal de silken tofu voorzichtig uit het bakje en leg op een stuk bakpapier in de mand van een stoompan. Stoom 15 minuten.
  2. Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een steelpan en fruit zachtjes de helft van de sjalot met een snuf zout. Voeg de sojasaus toe. Maak een papje van de maïzena en 2 theelepels water. Voeg toe om de saus te binden. Haal na 2 minuten van de warmtebron.
  3. Meng de andere helft van de sjalot in een bakje met de bieslook.
  4. Snijd het stuk tofu horizontaal in tweeën. Snijd vervolgens overdwars door, zodat je 4 rechthoekige, enigszins gelijke stukken hebt. Verdeel over 4 bordjes. Doe op elk stuk tofu 1 eetlepel saus en 1/2 eetlepel chiliolie. Strooi er wat van het bieslooksjalotmengsel overheen. Garneer met rode peper en gehakte pinda's. Serveer direct.

Uit: Vegan East, Milou van der Will (Good Cook, 25,95 euro)

Voor- of bijgerecht voor 4 personen