Ingrediënten

Voor 4 personen

1/2 butternutpompoen, 1 kl sumak, 1 el pompoenpitten, 1 el maanzaadjes, 2 el amandelpuree, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el olijfolie, 2 takjes kervel, peper en zout

Bereiding

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Schil de butternut, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook ze 15 à 20 minuten in het water en laat zorgvuldig uitlekken.
  2. Mix de blokjes pompoen met de amandelpuree en de knoflook en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
  3. Klop de olie op met de sumak. Schep de hummus op een schaal, besprenkel met de olie met sumak en strooi er maanzaadjes en pompoenpitten over. Decoreer met blaadjes kervel en serveer met sneetjes geroosterd brood.
Voor 4 personen1/2 butternutpompoen, 1 kl sumak, 1 el pompoenpitten, 1 el maanzaadjes, 2 el amandelpuree, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el olijfolie, 2 takjes kervel, peper en zout