Hummus van butternut met pompoenpitten en maanzaad

© Isopix

Deze hummus van butternut is lekker met wat rauwe groenten of op goed brood.

Voor 4 personen
  • 1/2 butternutpompoen
  • 1 kl sumak
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el maanzaadjes
  • 2 el amandelpuree
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes kervel
  • peper en zout
Bereiding
  1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Schil de butternut, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook ze 15 Ć  20 minuten in het water en laat zorgvuldig uitlekken.
  2. Mix de blokjes pompoen met de amandelpuree en de knoflook en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
  3. Klop de olie op met de sumak. Schep de hummus op een schaal, besprenkel met de olie met sumak en strooi er maanzaadjes en pompoenpitten over. Decoreer met blaadjes kervel en serveer met sneetjes geroosterd brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content