Ingrediënten

Voor 6 personen

2 el kokosolie, 1 ui, in blokjes, 1 rode paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten en in kleine blokjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 200 g champignons, in schijfjes, 1 kl gedroogde oregano, 1 kl gedroogde tijm, 1/2 kl gedroogde rozemarijn, 600 g jackfruit in water of zout (blik), uitgelekt, 600 g tomatenblokjes (blik), 200 g tomatenpassata, 200 ml groentebouillon, versgemalen zwarte peper en zout

Voor de toplaag: 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes, 120 g plantaardige margarine, 1 handvol krulpeterselie

Bereiding

  1. Laat op een matig vuur de kokosolie smelten in een grote kookpan. Voeg de ui, de rode paprika en een snuifje zout toe en bak ongeveer 5 minuten. Roer er de knoflook en de champignons onder, laat 2 minuten meebakken en schep er dan de gedroogde kruiden door. Bak alles nog 2 minuten.
  2. Schep er het jackfruit en de tomatenblokjes onder, giet er de passata en bouillon bij en kruid met wat peper en zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen; alles moet wat ingedikt zijn. Roer af en toe om.
  3. Trek het jackfruit in stukjes met behulp van twee vorken en breng het mengsel verder op smaak met peper en zout. Dek af en zet opzij.
  4. Maak intussen de toplaag. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de aardappelen in een grote kookpan en zet ze onder koud water. Voeg een snuifje zout toe en breng op een hoog vuur aan de kook.
  5. Zet het vuur wat lager en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af, stoom ze goed droog, voeg de margarine toe en stamp ze tot puree. Kruid met peper en zout.
  6. Schep de aardappelpuree in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Verdeel de vulling over zes individuele ramequins of ovenschaaltjes. Spuit er de aardappelpuree in een mooi patroon over. Zet de schaaltjes ruim uit elkaar op een bakplaat.
  7. Bak de pies in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Haal ze uit de oven en laat kort afkoelen. Serveer gedecoreerd met peterselie.
Voor 6 personen2 el kokosolie, 1 ui, in blokjes, 1 rode paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten en in kleine blokjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 200 g champignons, in schijfjes, 1 kl gedroogde oregano, 1 kl gedroogde tijm, 1/2 kl gedroogde rozemarijn, 600 g jackfruit in water of zout (blik), uitgelekt, 600 g tomatenblokjes (blik), 200 g tomatenpassata, 200 ml groentebouillon, versgemalen zwarte peper en zout Voor de toplaag: 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes, 120 g plantaardige margarine, 1 handvol krulpeterselie