Noten-kwarkburgers met appelsaus

Noten-kwarkburgers met appelsaus – oftewel: quark-nuss-burger mit Apfelsoße – is een recept uit het kookboek van Liesbeth & Marijne Thomas.

Voor 4 personen
Noten-kwarkburgers
  • 500 g magere kwark
  • 1 rode ui
  • flinke hand vol bieslook
  • 1 chilipeper
  • 1 groot ei
  • 65 g gemengde noten, grof gehakt
  • 100 g havermout
  • zout
  • boter om in te bakken
Appelsaus
  • 2 zure appels
  • 4 bolletjes gember op siroop
  • 6 el yoghurtmayonaise
  • 6 el magere yoghurt
  • 4 tl klein gesneden verse dille
  • zout, peper
Bereiding
  1. Maak eerst de noten-kwarkburgers: doe de kwark in een kom. Pel en snipper de ui en doe bij de kwark; was de bieslooksprietjes en knip fijn. Snijd ook het chilipepertje fijn. Meng ui, bieslook en chili met de overige ingrediënten (behalve de boter) door de kwark en breng krachtig op smaak met zout. Verdeel in vier porties en rol elke portie tussen je handen tot een bal; druk iets platter en leg op een bord. Laat minimaal 10 min. in de koelkast rusten.
  2. Maak ondertussen de appelsaus. Schil de appels en rasp grof. Laat de gember goed uitlekken en snijd heel fijn. Meng de appelrasp en gember in een kom met de mayonaise, yoghurt en dille en breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
  3. Neem de burgers uit de koelkast. Vrees niet: ze zien er zacht en moeilijkte bakken uit, maar het komt goed! Verwarm een koekenpan op laagvuur, doe er een klontje boter in en bak de burgers 5 min. Keer ze voorzichtig om en bak de andere kant (pas goed op, ze worden snel donker).
  4. Serveer de noten-kwarkburgers bijvoorbeeld op een geroosterd bolletje met wat sla, een dot saus erop en gebakken uienringen.

Uit: Koch! Vegetarisch – Liesbeth & Marijne Thomas (Forte Culinair).

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content