Vegan pompoenlasagne

‘Nee, dank je, ik hoef geen stukje overheerlijke, smeuïge, romige, met veel liefde bereide vegan pompoenlasagne’, said no one ever! We weten allemaal hoeveel deugd het doet om gezellig rond de tafel te zitten en samen te eten. Deze lasagne is hét gerecht bij uitstek om het leven en de liefde te vieren. Geniet ervan om hem te maken en samen op te eten!

Maak de vegan pompoenlasagne ook glutenvrij met glutenvrije lasagnevellen en shoyu in plaats van tamari.

Vegan pesto
  • 50 g boerenkool
  • 50 g spinazie
  • 14 g look
  • 70 g hennepzaad
  • 30 g basilicum
  • 4,5 g zout,
  • 16 g citroensap
  • 130 g zonnebloemolie
  • 15 g witte miso
  • 0,5 g zwarte peper
Champignonlaagje
  • 2 el olie
  • 500 g kastanjechampignons, in schijfjes
  • 250 ml haverroom
  • 4 el shoyu,
  • Snuifje zwarte peper
Voor het laagje groene groenten
  • 500 g spinazie, boerenkool of prei, 2 el sesamolie, 4 el shoyu,
  • 2 el gembersap
Voor de pompoen
  • 1 kleine, zware hokkaidopompoen (900 g), 3 el olie,
  • Flinke snuif fijn wit zeezout
Bloemkoolbechamelsaus
  • 5 el olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd,
  • 1 teentje look, geplet en fijngesneden
  • snuifje fijn wit zeezout
  • 400 g bloemkool in roosjes, gestoomd
  • 185 ml amandel- of havermelk
  • 10 g witte miso
  • 2 tl appelciderazijn of rijstazijn
  • 1 tl fijn wit zeezout, snuifje nootmuskaat, snuifje zwarte peper
En ook nog
  • 250 ml haverroom
  • pakje mochi, geraspt
  • Kruidenzout
  • 12 lasagnevellen
  • Ovenschaal van 19 x 28 x 7 cm
Bereiding
  1. Vegan pesto: mix alles tot een smeuïge pesto.
  2. Romig champignonlaagje: sauteer de champignons tot ze hun vocht loslaten en krokant worden. Overgiet met de haverroom en breng op smaak met de shoyu en het snuifje zwarte peper.
  3. Groene groenten: stoom de groenten. Gebruik je spinazie, laat dan even slinken. Sauteer de groenten in de olie en breng op smaak met shoyu en gembersap. Tip: het is niet erg dat je bereiding wat nat of iets te zout is, het vocht wordt namelijk opgeslorpt door de lasagnevellen. Als de smaak te flauw is, proef je niets meer van de groenten, dus breng ze maar goed op smaak.
  4. Voor de pompoen verwarm je de oven voor op 180°C. Snij de ongeschilde pompoen in schijven van 1 cm, meng met de olie en het zout en doe in een ovenschaal. Rooster 20 minuten of tot de schijfjes gaar zijn.
  5. Maak de bloemkool- bechamelsaus: verwarm de olie en bak de ui en look met het snuifje fijn wit zeezout glazig. Laat ze zeker niet karamelliseren, want dan heb je geen mooie witte saus op het einde. Mix de gesauteerde ui en look met de overige ingrediënten tot een bechamelsaus. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper. Voor de afwerking
  6. Nu kun je de vegan pompoenlasagne gaan opbouwen… Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer onder in de ovenschaal 150 g vegan pesto. Leg daar de eerste 4 lasagnevellen op. Overgiet met de helft van de romige champignons en beleg met de helft van de groene gesauteerde groenten. Leg hierop de volgende 4 lasagnevellen.
  7. Besmeer met de overige pesto en leg daarop de geroosterde pompoenschijven, de rest van de champignons en de rest van de gesauteerde groenten. Beleg opnieuw met 4 lasagnevellen. Overgiet met de bloemkoolbechamelsaus.
  8. Strooi de geraspte mochi over de bloemkoolbechamelsaus, bestrooi met wat kruidenzout en overgiet met de haverroom.
  9. Bak de vegan pompoenlasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content