Ingrediënten

Voor 4 personen

1 pastinaak, 2 koolrapen, 2 paarse aardappelen (vitelote), 1 dikke ui, 1 el ras el hanout, 3 aardperen, 60 g amandelschilfers, 2 l groentebouillon, 250 g bulgur, 25 g boter, 12 dadels, 1 bosje koriander, 4 el olijfolie, versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, de pastinaak en de koolrapen en snij ze in stukken. Schil de aardperen en snij ze in kleinere stukjes. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui 4 minuten. Voeg de ras el hanout toe en meng goed. Voeg alle andere groenten toe en giet er de bouillon bij.
  3. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en zet het deksel op de pan. Laat 30 minuten sudderen, of tot alle groenten gaar zijn.
  4. Giet de bulgur in een pan gezouten kokend water en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 15 gram boter.
  5. Laat de rest van de boter bruin worden in een braadpan en gril de amandelschilfers al roerend goudbruin.
  6. Serveer de bulgur gegarneerd met de groenten in bouillon en bestrooid met de amandelschilfers. Werk af met de dadels en korianderblaadjes en serveer meteen.
Voor 4 personen1 pastinaak, 2 koolrapen, 2 paarse aardappelen (vitelote), 1 dikke ui, 1 el ras el hanout, 3 aardperen, 60 g amandelschilfers, 2 l groentebouillon, 250 g bulgur, 25 g boter, 12 dadels, 1 bosje koriander, 4 el olijfolie, versgemalen peper en zout