Ingrediënten
- 4 el zwarte sesamzaadjes, geroosterd
- 6 tl sesamolie
- 400 ml kokosroom (let op, geen kokosmelk, toko)
- 250 ml gezoete gecondenseerde kokosmelk (toko)
- 250 g (ca. 2 stuks, schoon gewicht) banaan
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
Bereiding
- Zet een kom minstens 10 minuten in de vriezer om voor te koelen.
- Maak sesampasta door 4 eetlepels zwarte, geroosterde sesamzaadjes in een hakmolentje te vermalen. Maal net zo lang tot er olie vrijkomt. Dit kan wel 4 tot 6 minuten duren. Voeg op dat moment 2 theelepels sesamolie toe. Maal verder. Voeg na een tijdje nog eens 2 theelepels sesamolie toe. Maal weer door. Voeg tenslotte nog eens 2 theelepels toe, en maal tot je een smeuïge pasta hebt.
- Klop de kokosroom in de voorgekoelde kom tot een slagroom. Voeg halverwege de gezoete gecondenseerde kokosmelk toe.
- Pureer de banaan met een staafmixer glad. Voeg de bananenpuree samen met de ahornsiroop en vanille toe aan de slagroom. Roer door. Voeg dan de sesampasta toe en roer nogmaals.
- Hevel over in een met bakpapier beklede cakevorm. Zet in de vriezer. Mix het ijs na 2 uur even door met een handmixer om te voorkomen dat er kristallen ontstaan. Zet terug voor nog eens 2 uur en herhaal het mixen. Vries nog een uur in.
- Haal een kwartier voor serveren uit de vriezer. Bewaar tot 3 dagen.
Uit: Vegan East, Milou van der Will (Good Cook, 25,95 euro)
IngrediëntenBereiding