Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de vulling: 2 el olijfolie, 1 dikke ui, fijngehakt, 1 grote rode paprika, schoongemaakt en fijngehakt, 2 stengels bleekselderij, fijngehakt, 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 250 g groene linzen, 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes, 1,5 kl gedroogde oregano, 1,5 kl paprikapoeder, 1/2 kl gedroogde rozemarijn, 1/2 kl chilivlokken, 600 ml groentebouillon, 300 g jonge spinazieblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Voor de toplaag: bloem, 2 vellen bladerdeeg, ontdooid indien diepvries, 2 grote eidooiers, losgeklopt met 2 el water 1

Bereiding

  1. Maak eerst de vulling. Verhit de olijfolie op een matig vuur in een grote kookpan. Leg er de ui, de rode paprika, de selderij en een snuifje zout in en fruit ongeveer 10 minuten, tot alle groenten wat malser zijn.
  2. Roer er de knoflook onder, bak nog 1 minuut mee en voeg dan de linzen, zoete aardappel, gedroogde kruiden en specerijen toe. Bak al roerend 2 minuten. Giet er dan de bouillon over en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat alles 25 à 30 minuten sudderen, tot de linzen beetgaar zijn. Roer af en toe om.
  4. Schep er de spinazie onder en laat 2 à 3 minuten meesudderen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de vulling over vier individuele ovenschaaltjes. Zet die op een groot vel bakpapier.
  5. Maak nu de toplaag. Verwarm de oven voor op 200°C. Stuif wat bloem over het werkvlak, leg er de vellen deeg op en snij elk vel in tweeën, zodat er vier vierkanten van dezelfde grootte zijn.
  6. Leg elk vierkant op een ovenschaaltje met vulling en plooi ze zodanig over de schaaltjes dat de vulling volledig afgedekt is. Sluit de randen goed af. Borstel losgeklopte eidooier over het deeg en kruid met een beetje peper en zout.
  7. Bak de pies 25 à 30 minuten in de oven, tot de toplaag goudbruin kleurt. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten rusten voor het serveren.
Voor 4 personenVoor de vulling: 2 el olijfolie, 1 dikke ui, fijngehakt, 1 grote rode paprika, schoongemaakt en fijngehakt, 2 stengels bleekselderij, fijngehakt, 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 250 g groene linzen, 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes, 1,5 kl gedroogde oregano, 1,5 kl paprikapoeder, 1/2 kl gedroogde rozemarijn, 1/2 kl chilivlokken, 600 ml groentebouillon, 300 g jonge spinazieblaadjes, versgemalen zwarte peper en zoutVoor de toplaag: bloem, 2 vellen bladerdeeg, ontdooid indien diepvries, 2 grote eidooiers, losgeklopt met 2 el water 1