Pastinaaksoufflés

Met dit recept maak je makkelijk zelf hartige pastinaaksoufflés en kun je je gasten een luchtig warm voorgerecht serveren.

Voor 4 personen
  • 250 g pastinaken
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 el boter
  • 50 g plattekaas
  • 1 ei
  • 2 el geraspte parmezaan
  • een snuifje nootmuskaat
  • een klontje zachte boter voor de ramequins
Bereiding
  1. Schil de pastinaken en de aardappelen en snijd in stukken. Kook 20 minuten in kokend gezouten water, giet af en pureer.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de gesnipperde sjalot glazig.
  3. Splits het ei. Meng de eierdooier met de gefruite sjalot, de plattekaas, de geraspte parmezaan en de pastinaakpuree. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vul ingevette ramequins met het beslag.
  4. Zet de ramequins in een diepe bakplaat, giet er water bij tot ze voor een derde onderstaan en bak de soufflés 25 minuten in de oven. Serveer de pastinaaksoufflés meteen na het bakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content