Romige noedels met tofoe en soja-azijndressing

© National

Voor 1 persoon

150 g verse of gedroogde dunne tarwenoedels

300 g stevige tofoe

¼ tl zout

¼ tl fijne kristalsuiker

1 el water

Voor de soja-azijndressing

1 el lichte sojasaus

1 el water

1 tl Chinkiangazijn of Chinese zwarte azijn (o.a. toko)

1 tl geraspte gember

1 tl geraspte knoflook

1 rode chilipeper, fijngesneden

1 groene chilipeper, fijngesneden

1 lente-ui, fijngesneden

4 takjes koriander, fijngesneden

2 tl sesamzaad

Bereidingswijze

Breng een grote pan water aan de kook en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet apart.

Laat de tofoe uitlekken en breek in stukjes. Pureer de tofoe met het zout, de suiker en het water in een keukenmachine helemaal glad.

Meng de uitgelekte noedels door de tofoepuree tot de noedels goed zijn bedekt.

Meng alle ingrediënten voor de soja-azijndressing in een kleine kom. Schep de dressing over de noedels, roer goed en serveer direct.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content