Vegan canneloni

Een heerlijke ovenschotel, volledig plantaardig: vegan canneloni volgens het recept van Elisabeth Van Lierop van de blog Plantbased.

Deze ovenschotel bestaat uit pasta-rolletjes met een zachte vulling van spinazie, champignons en tofu met daarover een pittige tomatensaus. Je kan voorgevormde cannelloni-pasta kopen die je moet vullen, maar ik gebruik meestal lasagna-vellen die ik dan oprol. Ik kan enorm genieten van een zelfgemaakte vegan cannelloni. Net omdat je er wat meer tijd en aandacht in moet steken, is de voldoening achteraf extra groot.

Tomatensaus
  • 4 bikken gepelde tomaten
  • flinke eetlepel bruine suiker
  • halve koffielepel zout
  • van alles een flinke snuif: tijm, rozemarijn, basilicum, oregano
  • Ć©Ć©n teen look
  • chillivlokken
Vulling
  • 500 gr spinazie (mag diepvries zijn)
  • 300 gr champignons
  • 300 gr tofu hoeveel te steviger hoeveel te beter)
  • 50 gr cashewnoten
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • twee eetlepels olijfolie
  • citroensap (begin met halve citroen en voeg toe naar smaak)
  • koffielepel zout (je mag ook half/half doen met bouillonpoeder)
  • peper
  • optioneel: twee eetlepels voedingsgist
  • pastabladen (zonder ei)
Bereiding
  1. Maak de tomatensaus door alle ingrediƫnten een kwartiertje samen te laten sudderen op een zacht vuurtje. (Plet of snij de gepelde tomaten fijn.)
  2. Stoof de spinazie 5 minuutjes in een pot tot hij helemaal geslonken is. Laat daarna uitlekken in een zeef
  3. Verhaksel de uitjes en de look of snij ze heel fijn en bak ze in olijfolie aan een zacht vuurtje tot ze glazig zijn
  4. Snij de champignons in fijne stukjes en bak tien minuutjes mee
  5. Blend ondertussen alle overige ingrediƫnten en doe deze bij de ui en champignons
  6. Laat nog vijf a tien minuutjes verder sudderen
  7. Voeg de uitgelekte spinazie toe
  8. Breng de vulling verder op smaak met peper, zout en citroensap
  9. Kook de lasagnavellen tot ze plooibaar en al dente zijn
  10. Leg een strook vulling op de pastabladen en rol op
  11. Leg de rolletjes zij aan zij in een ovenschaal
  12. Overgiet met de tomatensaus
  13. Bak de vegan canneloni 30 minuten aan 180Ā°C
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content